Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irminka

PIERWSZY RAZ czy zawsze musi bolec?

Polecane posty

Gość Irminka

Mam pytnie czy pierwszy raz aż tak bardzo boli? Próbowałam ze swoim chłopakiem ,ale nie umiałam wytrzymać bólu:( czy można go jakoś złagodzic?

Gość slyszalam ze lepiej
podlozyc jakas poduszke pod miednice, zbey byla lekko uniesiona, niby jest lepiej, ale nie wiem;]

Gość slyszalam ze lepiej
tak samo nie wiem jak jest z inna sprawa, jedni mowia, ze chlopak ma to zrobic syzbko i od razu, a inni zeby powoli... opinie sa rozne...

Gość Irminka
dzieki.ma ktoś jeszcze jakies pomysły? wypróbowane?

Gość Irminka rozumiem jak się czuje
sz bo sama miałam dokładnie ten sam problem i bardzo długo próbowaliśmy "to zrobić "oj baaardzo długo i chciałam iść już do gina na jakiś zabieg usubięcia błonki bo nie miałam już sił na to wszystko a bardzo chciałam tego no i rzczywiście dobrze jest podłożyć pod miednicę jakąś poduszkę wtedy dużo mniej boli - ja mimo iż już dało się na to zrobić dalej podkładam p/miednicę poduszkę i jest ok , zero bólu ;) ale tak wracając do tematu to dużo ma do tego psychika - ja bardzo tego chciałam , nie mogłam się doczekać , ale ciągle nie wychodziło bo mnie strasznie bolało :( ale twój chłopak musi cię zrozumieć , nie potępiać , ale musi być bardzo delikatny to wtedy nie będziesz sama wiedziała kiedy "się to stało"-uwierz mi najlepiej w trakcie tego wyluzuj się - choć wiem , że łatwo jest mówić , ale ja z czasem sama się przełamałam i było " zupełnie bezboleśnie" ;) pozdrawiam

Gość ssssssssss
oj ja to mialam straszny bol, az plakalam ale kiedys trzeba to zrobic

Gość mnbvcxz
Nie wiem,czy zawsze boli. MNie bolal. Jak cholera. Generalnie nic przyjemnego.

Gość strasznie mnie zmartwilyscie
dziewczynki, ja mam juz 26 lat i jestem dziewica, to chyba rzadkosc, jest mi z tym zle i wstydze sie tego, bo gdy znajde faceta to bedzie pewnie mial tyle lat co ja lub nawet wiecej i nie wiem czy bedzie chcial sie tak ze mna cackac i patrzec na to czy mnie boli czy nie, tacy faceci lubia doswiadczone kochanki, ogromnie sie boje ... nie wiem co bedzie dalej ...

Gość kukrlalalaa
Ja mysle zze jak pokocha to bedzie chcial sie cackac :)

Gość malusieństwo
mam 25, a od pojutrze 26 lat ( rocznikiem ) , dziewictwo straciłam miesiąc temu z facetem, którego bardzo kocham i jestesmy już ze soba od 2,5 roku. Mnie NIE bolało ani troszeczke , NIE było tez żadnej krwi!!! Było poprostu cudownie! A co do mojej przedmówczynie ciut wyzej- nie martw sie tym, że do tej pory nikogo nie miałas. Wierze, że znajdziesz takiego, który Cie bardzo pokocha i wtedy to jeszcze doceni i napewno zadba by ten Twój pierwszy raz był cudownym przezyciem. Pozdrowionka

Gość strasznie mnie dziewczynki zma
malusieństwo :) dzieki, ale u mnie sie narazie nie zanosi na faceta, a juz jak bedzie to nie wiem czy mnie bedzie chcial, bo nie dosc, ze jestem dziewica to jeszcze jestem porąbana calkowicie

Gość Irminka
Próbowaliśmy znowu:) i już jest duuuużo lepiej,poduszeczka pod miednica pomogła:) dziękuje bardzo za rade:D nie jest jeszcze tak swietnie jak być powinno,ale zrobilismy olbrzmi krok do przodu:) a mój chłopak cackał sie ze mną,był bardzo bardzo delikatny i myśle,ze komfort psychiczny jest jednak najwazniejszy:) pozdrawiam

Gość lalllka
ciekawe ile irrminka am lat:P 15 czy 16? :>

Gość Irminka rozumiem jak się czuje
sz i bardzo się cieszę,że jest coraz lepiej;)ja miałam dokładnie tak samo i dla mnie każdy postęp to było coś i wiele czytałam i tu na kafeterii co i ja najlepiej,ale słyszałam tylko,że to było okropne przeżycie i to mnie przerażało,ale każdy jest inny dlatego np.;mnie zupełnie nic ani nie bolało ani nie krwawiłam-nie wiem,ale może młode dziewczyny przechodzą to dużo boleśniej bo ja jestem już po 20 więc może dlatego nie wiem,ale życzę by wam się udało i zero stresu ;) pozdrawiam

Gość Irminka
do Irminka ma lat 19:) i ma problem,wiec swoje ironiczne komentarze zachowaj dla siebie. Dobrze,ze sa tu jeszcze dziewczyny ,które umieja to zrozumieć.