Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech mi ktoś pomoże...

co zrobić jeśli zaden lek mi na trądzik nie pomaga...

Polecane posty

Gość niech mi ktoś pomoże...

chyba miałam już wszystko co jest możliwe do smarowania... Brałam antybiotyki, biore DIane.. I nic.................

Gość lornetka
jest tu topik kampania antytrądzikowa - zajrzyj

Gość lornetka
wszystko zależy co powoduje trądzik. Diane naprawde pomaga ale wtedy gdy powodem jest zły poziom hormonów. mi nie pomogło. od siebie mogę poradzić jedno, co mi trochę pomogło - jak najmniej kosmetyków! zero kremów, maseczek, nie myć twarzy mleczkiem kosmetycznym tylko wodą z żelem bez mydła. kosmetyki zatykają pory skóry, tworzą warstwę przez którą nie oddycha no i podrażniają, każdy kosmetyk to kilkanaście składników. mydło też jest złe bo ma zasadowy odczyn. polecam książke "biblia urody" Pauli Begoun

Mi właśnie pomogło łagodniejsze traktowanie skóry - tzn nie smaruję już tymi \"żrącymi\" jak ja to nazywam maściami tylko łagodnymi kremikami dla dzieci albo zwykłym nivea albo nawet niczym. Twarz myję mydlem ale Dove, a teraz takim nawilżającym Apart i też jest ok. Maść z wit. A też ładnie działa, ale jest niepraktyczna (bardzo tłusta), więc nie mogę stosować jej często. Nie maluję się też grubo, zazwyczaj to w ogóle :) Jeśli już to puder w kamieniu i korektor tam gdzie potrzeba i tyle. Stan skóry oceniam na 4+, przed okresem coś wyskakuje, a tak to mam już tylko same nieliczne ślady.

Gość Pearl5
Dla mnie najlepszy był Regulon. Brałam tylko 9 miesięcy, ale to wystarczyło, żeby pozbyc się niedoskonałości.

Gość carrotka
Też próbowałam róznych rzeczy... W końcu wyleczyłam cerę Benzacne 10 % !Spróbuj,kosztuje ok. 10 zł

Gość a ja bralam regulon
i wlasnie popsul mi cere. ja polecam kosmetyki naturalne i w jak najmniejszych ilosciach. na dzien uzywam hudrolatu (to naturalny tonik), do tradzikowej cery dobry jest np. oczarowy. na noc to roznie, albo krem dla dzieci, albo maslo karite, albo naturalne sera do twarzy. myje twarz naturalnym mydlem. dobre jest tez mydlo ziolowe w płynie boniderm. i bardzo dobra, jak dla mnie maśc aknemycin. kosztuje okolo 30 zl. ale jest super. kiedys byla na recepte, teraz juz mozna kupic bez recepty.

Gość Mi też nic nie pomaga
Mi też nic nie pomaga, ewentualnie tylko podlecza,a chyba już miałam na sobie i w sobie całą aptekę... Idę w tym tyg do ginekologa i poproszę o skierowanie na badania hormonalne...

Gość effy
ja może nie mam trądziku, ale bardziej wypryski, benzacne nie działa [mąść 15% ani tonik] na mnie zadziałało...vichy normaderm krem na dzień. wklepuję rano i wieczorem i moje niedoskonałości w oczach nikną. polecam