Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortiszka

zielona kupa u niemowlaka

Polecane posty

dziewczyny wiekszosc tych kupek to efekt mleka - powoli zaczynaja sie zaparcia potem kolki itd, ja tez tak mialam i to przechodzialam przez 7 róznych mlek różnych firm wkońcu udało mi sie trafic na nutramigen i juz wszystko było dobrze. Wiekszosc z was powinna zmienic mleko. Co innego infekcje oczywiscie ale tutaj to juz tylko lekarz.

Gość danielek
witam mam pytanie moj 3 miesieczny synek ma dłuzszy czas zielone kupki daje mu wieczorem piers a w dzien bebiko 1. pije czesto herbatki rumiankowa i raz dziennie koperkowa a do pokarmu dodajemy mu preparat lefax na kolki.niewiem czym moga byc spowodowane te kupki zielone?pozdrawiam

Gość kasiudra26
Cze dziewczyny!Moja 10 miesięczna córeczka od jakiegoś czasu robi zielona kupke z czarnym zabarwieniem lub bardzo ciemnym brązowym.Cyca daje 2-3 razy dziennie i ok 3-4 razy na dobe BEBILON IMMUNOFORTIS.Strasznie się martwie czy wszystko jest ok bo taka ciemna kupka to chyba nie jest dobre.pomóżcie prosze jak coś wiecie.Pozdrawiam:-)

Gość bebilonpepti
a moje dziecko z kolei po przestawienie z NAN1 na bebilon pepti robi zielone luzne kupki to normalne? miał tak ktos?

Witam mój synek ma 5 tygodni,karmie go piersia,od 2 tyg.ma wysypke na buzi czerwone pryszczyki które juz jakby znikaly i znów sa,lekarka przepisala masc,i kazala myc buzie rumiankiem,ale nie pomaga,wczoraj zrobil jakby zielona kupke,co to moze byc,pomuscie

Gość madzik08061
Hej!! Jestem mama 3 mies bobo. Od początku był karmiony mlekiem Nan 1 i robił ładne jasno zielone kupki, ale miał kolkę i po wypiciu bebilon Pepti miał większą i brzydkie kupy. Potem był znow Nan1 kupy były ładne, teraz gdzięś od 2 tygodni robi brzydkie zielone i śmierdzące kupy. Byłam u lekarza i dawałam Nan ha jeszcze gorzej. A od wczoraj Nutramigen i nie chce pić i ma po nim bóle brzucha. Lekarz podejrzewa nietolerancję laktozy a ja już nie wiem co robić, oszaleję. Zmienić znowu mleko?? A na kolki daję Sab Simplex

Gość Anisskus
Witam! Moja córcia ma skończone 4 miesiące. Dawałam jej Humanę 1 i wszystko było ok. Teraz zmieniłam na Humanę 2 i mała ma kupki zielone i gęste, raz zdarzyło się że kupa była nawet sucha i mała nie potrafiła się wypróżnić. Chcę jej dawać Humanę 1 nadal, ale zmienili opakowanie i produkują tylko rodzaj (Humana 1 -zawiera tylko laktoze), a przedtem pisało (lekkostrawna). A tej z nowej produkcji mała mi nie chce pić. Nie wiem co mam zrobić czy zmnienić na bebilon? Słyszałam że to jest dobre mleko. Facet w aptece powiedział mi że zmiana mleka nie służy dziecku, że może mieć zaparcia, albo bóle brzucha. Córka ma chyba zatwardzenie, bo tylko troszkę się wypróżni i nic więcej. Daje jej czopek glicerynowy. Dodam że nie karmię piersią. Proszę o poradę.

Gość oliwers
Czesc dziewczyny,jestem pierwszy raz na forum.Pomozcie bo mieszkam w Anglii a tutaj opieka medyczna jest tragiczna.Moj siedmiomiesieczny synek od 2 tyg.robi zielono zolte kupki ze sluzemnie wiem co jest przyczyna,moze mleko bebilon ha ktore zaczelam podawac bo ma skaze bialkowa...pomozcie...

Gość AnitaMus
Mam problem, Mój synek od ponad 2 tyg robi zielone kupki, czasem takie średnie, tzn ni rzadkie ni gęste - takie papkowate, a czasem rzadkie. Ale co mnie niepokoi, to to , że w kupkach ostatnio pojawiły sie czarne niteczki... mnóstwo czarnych niteczek. Jak kiedyś miał juz takie kupki, lekarze nie wiedzieli co to moze być, miał robiony kał na krew utajoną, wyniki wyszły dobrze czyli nie ma krwi w kale. W takim razie co to są te czarne nitki? Prosze o pomoc.

Gość matylda45
Moze powinnas podac troszke herbatki koperkowej i jedna dwke Boboticu.Nie zaszkodzi a moze pomóc.Pamietam jak moja znajoma mi mówiła ze jej córeczka robi zielone kupki po spacerze i nałykaniu sie przez nia wiatru ;-)

Gość agatka19393
Ja też karmie małego mlekiem Nan 1 i też robi zielone kupki i jak kończy pić swoje mleczko to strasznie się denerwuje może ktoś też ma taki problem? pozdrawiam

Gość agatka19393
do Anisskus wiesz mój mały też nie może się wypróżnić a jak już mu się uda to tylko troszkę musisz podrażniać delikatnie jej zwieracze niestety termometry rtęciowe zostały wycofane dlatego ja robię to czopkiem glicerynowym wkładam go ale nie do końca i wyciągam robię to tak długo aż mały się zesika. Robię to codziennie o mniej więcej tej samej godzinie nie wiem czy mleko jest przyczyną ale z zielonymi kupkami też nie mogę sobie poradzić

Gość fifinka
witam.moj synek ma dwa miesiace i od dwoch dni robi zielone kupki,bardzo mnie to martwi nie wiem co mam robic.podawalam mu nan activ1 ale potrafil nawet przez dwa tygodnie nie robic kupki,zaczelam dawac nan ha1 i zaczely sie zeilone kupki,czy to cos zlego??/ czy sie oczyszcza gdyz nie robil dwa tygodnie kupki???a moze mleko mu szkodzi?? teraz jestem w holandii i nie mam jak isc do lekarza,bardzo sie martwie pomozcie!!!! dziekuje

historia moja i mojej 2,5mc córeczki : mała wcześniaczka 7tygodniowa karmiona najpierw bebilonem la wczesniaków, potem nan ha a potem ccielismy przejsc na bebiko bo mala robila super kupki ok 6 na dobe i o fajnej konsystencji nie było z nia zadnych problemów az do zmiany mleka na bebiko co spowodowalo zaparcia, mala zaczela sie strasznie meczyc przy zrobieniu kupki, plakala,prezyla sie, czasem zrobienie zajmowalo jej to2 godziny, a kupka byla coraz rzadziej z wkoncu pojawiala sie raz na 4 dni, byla zielona i cuchniała kwaśnym mlekiem a wygladala jak rozlana plana gęstej farby na pieluszce, pediatra najpirw zalecila debridat 2*2,5ml i powrót do nanu ha, po 2 tyg nic nie było poprawy, wiec zalecila mleko bananowe humane z mct oraz lacidobaby; były dwa dni jak mala zrobila sama ładną kupke, ale potem nie wiadoo skąd dostała rozwolnienia, kupka zielono-brązowa, wodnista, wręcz wystrzelona po całej pieluszce, znów płacz i krzyk przy załatwianiu się i ciągle ból brzuszka... kolejna wizyta u pediatry która stwierdziła: ,,ee samo jej przejdzie wkońcu'' - no zdenerwowałam się, po już półtora miesiaca tylko słychac w domu płacz małej która się męczy.. poprosiłam o skierowanie do gastrologa, i na badanie kału... gastrolog przepisała mleko nutramigen żeby powoli wprowadzać i jeśli po miesiącu nie bedzie poprawy czeka nas szpital... :( zielone kupki u niemowlaka są straszne!! :(

Gość akum
Jestem ojcem czworo dziedzi i u trzech dziewczynek zielone kupki były zawsze powodem niedokarmienia czyli mówiac krótko albo pokarmu jest zamało albo jest mało wartościowy szczegolnie jeśli matka karmi długo piersia i nieodpowiedni się odżywia.Natomiast syn który kończy 5 miesięcy potrzebuje mleko dla wiekszych dzieci ponieważ mleko które jest odpowiednie dla jego wieku jest już za mało wartościowe i kupki żółte były tylko przez pare dni pozdrawiam.

Gość Ginekolog12345
Moje drogie nie martwcie się ! U niemowląt zielone kupki to normalna rzecz ;)

Gość alusia2
Dziewczyny ja karmiłam moją małą NAN 1 poniewaz nie mam pokarmu. Kupki były ochydno zielone ze śluzem który po paru dniach zrobił się krwisto zielony. Kupiłam BEBILON 1 i problem zniknął w ciągu jednego dnia. Bebilon jest dużo smaczniejszy i lepiej miesza się z wodą.

Gość hj7uu
gonszcz - to nie czytaj

Gość do gonszcz
- koniecznie wybierz się do psychologa po poradę piszcie proszę w sprawie zielonych kupek u niemowląt - co może jeszcze pomóc ?

Gość Monia3
Witam mam 3 miesiecznego synka od poczatku byl karmiony NAN1 i bylo wszystko ok a od 3 tygodni maly zaczol robic bardzo ciemne zielone i smierdzace kupy .Czy to wina mleka NAN ale wczesniej nic mu nie bylo.Pomuszcie

Gość mamaAgi
Witajcie Mamuśki. Po 2 i pół miesiącach zmagań z zieloną kupką, zaparciami i wzdęciami u mojej córeczki przyszła odmiana. Moja córcia nareszcie zrobiła dzisiaj żółciutką kupkę- jak musztarda sarebska próbowałam wszystkiego- pierw mleko Bebiko, potem okazało się, że ma alergie pokarmową, więc dawałam Bebiko HA, ale zielona kupka, zaparcia były dalej, więc pediatra poleciła mi Bebilon HA oczywiście ( 30 zł)+ Delicol ( 25 zł), nic nie dało. Próbowałam także Bebilon na zaparcia i kolki, dalej nic. W końcu wyczytałam o Hippie plus, że ma kwasy tłuszczowe LC PUFA, ale się bałam kolejnego niepowodzenia, ale udało się!!! Mamą z powodzeniem polecam Hipp plus! wypróujcie i dajcie znać, pozdrawiam

Gość alicja_b2
Ja w takim wypadku zmieniłabym mleko.To troszke dziwne ze nasze dzieci męcza sie i my przy okazji z powodu takich problemów z kupkami. A jesli wystepuje biegunka moze warto zastosowac tutaj leczenie probiotykiem?

Zielona kupka oznacza , że wprowadzono coś nowego ! Wcale nie ejst objawem alergii czy jakichś bakterii ! Każda położna wam to powie! Wiem bo miałam ten sam problem. Kupką należy się martwić jak jest bardzo twarda, czarna lub z krwią lub śluzem

Gość voowa
zielona kupka jest od żelaza które występuje w mleku, nan 1 ma chyba najwiecej żelaza ze wszystkich rodzajów mleka. A co do prężenia się dziecka podczas picia to polecam zmienić smoczek (banał, ael u mnie działał). Mój Leon korzysta z philipsa avent, po 1+ strasznie się prężył (po 3 tyg stosowania), ssał jak wariat, łykał dużo powietrza i rzucał się całym ciałem,aż ciężko go było utrzymać, potem skojarzyliśmy to z jego wiekiem, wszedł w drugi miesiąc życia, szybka zmiana na 2+. Od tygodnia znów zaczął sie prężyć i ta sama historia. Przypomnieliśmy sobie że przeciez ma 3 miesiące, więc dzis poszłam do apteki, kupiłam smoczek 3 i po kłopocie, znów pije jak doświadczone pijaczysko ;)))

Gość ewka 1
Witam mój synek ma 7 miesięcy do tej pory karmię go piersią i dokarmiam na noc Bebilonem coś mnie podkusiło i kupiłam Bebiko i robi zielone kupki. Jak odstawiłam Bebiko wszystko wróciło do normy.

Gość AGNIESZKA.G
JESTEM MAMĄ 3 TYGODNIOWEGO CHŁOPCA, OD KILKU DNI MAŁEGO RAZ NA DOBĘ DOKARMIAM MLEKIEM BEBILON 1, OD WCZORAJ ROBI ŻÓŁTO-ZIELONE KUPKI Z GRUDKAMI, POŁOŻNA KTÓRA BYŁA U NAS NA WIZYCIE POWIEDZIAŁA ŻE POWODEM DO ZMARTWIEŃ JEST JEŚLI SIĘ POJAWI ŚLUZ I KREW W KUPCE, ZASTANAWIAM SIĘ NAD ZMIANĄ MLEKA NA NAN HA1 ALE NIE WIEM CZY TO DOBRY POMYSŁ.

Gość allllllllan
witam moj synek nie dlugo skonczy 5 miesiecy. od dwoch tygodni dokarmiam go mlekiem modyfikowanym bebiko. i od tego samego czasu mniej wiecej zaczelam wprowadzac rozwniez inne jedzenie kaszki, obiadki.... od 3 dni zaczal robic zielone kupki... co mam zrobic??