Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniunitka

Naturalne rozjaśnianie włosów

Polecane posty

Moim zdaniem powinnas isc do fryzjera i stopniowo nakładac pasmka blondu bo od razu nałożć rozjaśniacz to najgorsza decyzja mogą sie spalić włosy. A jeżeli użyjesz szamponetki to nie wiem czy Ci to cos wogóle da na twój kolor. Radze zaczac od pasemek ;)

Gość ktoś__
Ale właśnie nie chodzi mi o trwałe rozjaśnianie :) chciałabym później wrócić do swojego koloru.

Gość ghjyujtfmk
Klocicie sie co lepsze, woda utleniona czy spray rozjasniajacy, a przeczytajcie sobie ich sklady (niewazne czy z Joanny czy z rosmana), w ich skladzie jest wlasnie 3% woda utleniona, i zeby uzyskac jasniejszy kolor to trzeba opryskac wlosy a pozniej wyjsc na slonce lub uzyc suszarki. Ja po 1 razie mialam ladne ton jasniejsze, ale pozniej chcialam szybko miec efekty wiec spryskiwalam je i suszylam, efekt byl taki ze wlosy sie spalily i byly rude. Moje znajome mialy za to piekny blond, mam zamiar sprobowac go ponownie, ale uzywac raz w tygodniu i zamiast suszarki slonce.

Gość no no no haha
rosman to jest sklep a nie firma tak nawiasem :D a Joanna to jest nazwa firmy...

Gość hihihihi
Ale sa kosmetyki marki rossmann, w sklepach rossmann.

Gość snow_white
Witam;) mam pytanie do wszystkich stosujacych szampon rewitalizujacy kolor platyna z Joanny. Mam wlosy sredni blond, zaczelam uzywac wyzej wymienionego szamponu i oto jakie widze efekty po 3 myciach: wlosy sa owszem-miekkie i pelne blasku ale wydaje mi sie ze sciemnialy! Czy u Was tez tak bylo? Wiem ze na efekty zwykle trzeba poczekac ale boje sie ze moje wlosy jeszcze bardziej sciemnieja a ostatnia rzecza jakiej bym sobie zyczyla jest rozjasnianie u fryzjera.. Czy to normalne ze po poczatkowym sciemnieniu wlosy ladnie sie rozjasnia? Jak czesto powinnam uzywac tego szamponu? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam :))*

Gość aś17
hej,mam włosy ciemny brąz i chcę sobie zrobić pasemka niebieskim tonerem ale nie wiem czy coś będzie u mnie widać:/więc będę musiała pasma włosów rozjaśnić.tylko się zastanawiam czym.I czy jak je rozjaśnię to będą rozjaśnione już na stałe czy z czasem zciemnieją.a ta metoda z cytryną czy wodą utlenioną działa?

witam niedawno chcialam przefarbowac moje wlosy a mialam jasny braz na ciemny braz. uzylam do tego farby ciemny braz z firmy palette i tera ztego cholernie zaluje. wlosy wyszly czarne. okropnie to wyglada. znacie jakies sposoby aby je rozjasnic do brazu? czytalam o dekoloryzacji jednak po tym wlosy sa zniszczone i wypadaja, moje wypadaja teraz wiec boje sie co byloby potem zreszta to duzo kosztuje. prosze o odpowiedz

Gość angelaakrk
czesc, szampon rewitalizujący z Joanny słuzy do blond wlosów, jezeli macie blond wlosy i chcecie nadać im platynowy - szary kolor to wlasnie tego szamponu powinnyscie uzywać. moim zdaniem szampon nie rozjasnia, bo tez juz troche Go uzywam i uwaga... jezeli bedziecie trzymaly szampon wiecej niz 20 - 30 minut to po umyciu wasze włosy bedą fioletowe i nie uzywajcie Go do kazdego mycia wlosów, bo po jakims czasie wlosy rowniez jak po dlugim trzymaniu, beda fioletowe.

Gość Frances
Witajcie, Dziewczyny! ;) Mam jestem nastolatką i moja mama uważa, że na farbowanie włosów jest za wcześnie, z resztą - ja też. Mam ciemnoblond włosy, a chciałabym uzyskać kolor złoty. W żadnym wypadku platynowy ;) Włosy są cienkie, ale jest ich bardzo dużo, więc nie jest to zauważalne ^^ Zakupiłam ostatnio szampon Timotei z rumiankiem i bursztynem, ale wydaje mi się, że nie za wiele on da :( Bardzo proszę o pomoc! Z tego co przeczytałam wynika, że włosy można rozjaśnić poprzez: - szamponetkę 1. Jak bardzo niszczy włosy? 2. Jakiej firmy najlepiej kupić? 3. Po zejściu koloru jest ponownie naturalny, czy włosy już nigdy nie odzyskają swojego koloru? - wodę utlenioną 1. Jak to zrobić? 2. Na jak długo utrzymuje się efekt? 3. Ile dać, żeby mieć złote, a nie platynowe? 4. Czy będą odrosty? - płukaninka z rumianku 1. Czy to w ogóle działa? 2. Jak to zrobić? - cytryna 1. Czy ktoś już tego próbował? 2. Jakie są efekty? Bardzo proszę o radę! ;D

Gość blondynka..
już się pogubiłam.. ale mam zamiar kupić ten szampon z Joanny rewitalizujący.. tylko po ilu użyciach można spodziewać się efektu?? mam ciemny odcień blądu i na to naniesione pasemka.. czy polecacie na ten odcień też używaż Tego szamponu i odżywki?? czy on nie popali mi włosów i czy nie spowoduje że z takiego odcieniu pojawi się rudy??

Gość do blondynka..
nie bój się. ten szampon jest do utrzymania koloru likwitacji prześwitów, lub lekkiego rozjaśnienia. trzymać go można od 10 -30 min nie wiecej bo potem są włosy fioletowe. spodziewać się efektu możesz po 2 myciach, nawet po 1 ;) ale nie używaj go codziennie, zalecam co 2 mycia. ;) , włosów ci nie popali, lecz przy włosach które są długo farbowane lub które wogole nie byly farbowane polacem odżywkę, może to być odżywka z joanny ale najlepsza odżywka to syoss do rozdwajających sie koncówek. Ta odżywka regeneruje końcówki a także pomaga przywrócić ścianę ochronną włosa, zniszczoną przez farbowanie. ;) jeżeli masz blond włosy to się nie bój że ci wyjdzie rudy kolor, pasemka tak naprawde załatwiły ci sprawę, bo włosy przy użyciu szamponu nie będą miały jednolitego koloru, co będzie ładniej wyglądać. Mojej koleżance wyszedł rudy(nie farbowała nigdy włosów) ale miała ciemny brąz przy takim kolorze to polecam jednak najpierw pofarbowac o kilka tonów jaśniej a potem bawić sie w szampony i rozjaśniacze. ;)

Gość angela krk
wy jestescie nie normalne co wy wogole piszecie ze szampon rewitalizujacy mozna trzymac do pol godziny... a no owszem mozna tylko po splukaniu wlosy beda FIOLETOWE ! nie mieszajcie ludziom w glowach... szampon ten jest po to zeby z blondynki stopniowo miec szare wlosy, zreszta.. przy kupnie w kosmetycznym lub fryzjerskim zapytajcie sprzedawcy co wam powie... ale nie wkrecajcie ludzie ze ten szampon rozjasnia wlosy, bez przesady :/

Gość fuksjatka
wlasnie kupilam rozjasniacz z joanny w spray'u i postanowilam poczytac co sadza inni. Kupilam go bo kolezanka ze studiow miala z dnia na dzien jasniejsze i o wiele ladniejsze wlosy. Co do fioletowego szamponu z Joanny.. Kiedys go uzywalam pomimo ze mam ciemny blond, chcialam nadac wlosom popielate refleksy a nie zolte jakie mam z natury. Oczywiscie ze ten szampon zostawiony na dluzej na wlosach nadaje im fioletowy kolor - po umyciu glowy tym szamponem wystarczy spojrzec na swoje paznokcie - doslownie fioletowe;) ale to bzdura ze po kilku myciach wlosy zmieniaja kolor. i kolejna bzdura ze ten szampon je rozjasnia;) jedynie eliminuje zolty odcien wlosow. osobiscie od ponad pol roku uzywam maski do wlosow z Joanny z serii czarna porzeczka. Dostaniecie to tylko u fryzjera lub hurtowniach fryzjerskich. Generlanie - bomba. Dziala tak samo jak ten szampon a przy okazji wlosy sa mega miekkie i sypkie. A jezeli ktos chce rozjasniac i odzywiac wlosy to polecam maske WAX do blond wlosow. Uzywam tego na zmiane z maska z Joanny i wlosy na dodatek szybciej rosna od tego wosku.

Gość Kinna
Cytryna i woda utleniona to dla mnie najlepsze. Cytryne trzeba tylko stosowac nie czesto:P np raz w tygodniu. A woda utleniona u mnei działa np. bosko:) Efekty widac szybko, no i to maleńkie koszty. A co do szamponu z Joanny.. Cóż. Moja kumpela ostatnio kupiła i na drugi dzien zobaczyła efekty.. tyle, ze zadawalające nie były. Włosy rure sie po tym robią;( Nawet nauczycielka jej powiedziała, ze jako blondynka była ładniejsza, niż ruda. Nie polecam.

cześć.. mam pytanie.. mam czarne włosy a chciałabym je jakoś rozjaśnić ale nie malując ich.. generalnie nie malowalam ich od marca.. macie może jakieś pomysły??

Gość cicha8_3
siema dziewczyny, widzę, że temat o szamponie rewitalizującym jest podzielony - więc ja doddam to tych wszystkich opini - opinię pozytywną. Myję tym szamponem włosy - jestem Mega szczęśliwa, wkońcu moje włosy doszły do siebie po wielkim rozjasnianiu i nakładaniu różnych farb. Joanna sprawdza się u mnie już od 2 lat, co prawda robię przerwy bo jak cały czas myje tym samym szmponem to dostaję łupież, ale Joanna to jest Joanna ten rewitalizujący z odcieniem Popielu jest MEGA SUPER SZAMPON.