Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala krzywa

krzywe zeby- aparat na noc

Polecane posty

Gość mala krzywa

Hej niedawno wyszly mi 8-mki.. zauwazylam ze gorne jedynki zaczely sie krzywic do wewnatrz:( i krzywia sie coraz bardziej..moze nie maja miejsca? do jakiego lekarza mam sie udac? do dentysty czy ortodonty? aparat na zeby odpada.. 24 letnia baba wygladalaby glupio z metalowym usmiechem.. czy slyszalyscie moze o aparatach na noc? czy sa skuteczne? ile kosztuja? pozdr

Gość skuteczne
ja nosilam ponad 2 lata poprawa znaczna:) placilam ok 700 zl za aparat i co miesiac wizyta 60 zl

Gość Ósemka_25
Mam podobny problem tylko ze moje zeby juz byly krzywe i teraz sie berdziej krzywia. Chyba trzeba wyrwac te osemki, tak powiedziala moja dentystka i ewentualnie mozna nosic aparat na noc , nie wiem ile to kosztuje, ale wada moze powrocic jak sie przestanie nosic wiec trzeba to powtarzac. Zreszta efekty sa po ok 2 latach dopiero :( a tyle meczarni :( nie wiem czy sie zdecyduje. Stalego aparatu nie polecaja, w naszym wieku to nie wypada :)

Gość ja stosowałam
aparat na noc i był skuteczny, jesli chcesz aparat musisz iść do ortodonty, ale nawet aparat ci nie pomoze jesli zeby nie mają miejsca i będziesz musiała je usunąc zanim zaczniesz prostować, ja np usunełam jedna 5, aparat na noc nie jest drogi, ok 200 zł jak nie taniej.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
a na szparki miedzy zebami? nie jakies wielkie ale jednak. tylko aparat stały? widzielismy ze chylinska np miala stały i zadzialał slicznie ale np doda? ona miala miedzy jedynkami szpare jeszcze niedawno w sumie i juz nie ma sladu. aparat czy hollywoodzkie sztuczne ząbki? jak myslicie ??

Gość ja stosowałam
po dwócha latach? przepraszam ale to bzdura, mnie pomógł w dużo krótszym czasie. Moze pól roku a wade miałam sporo, a za wizyty kontrolne nic nie placiłam a robiłam prywatnie. Trzeba tylko przekręcac go aby zwiększyć nacisk co jakis czas i dbac o jego czystość

Gość mnie sie wydaje ze jzu
jestes za stara na aparat wyjmowany. tylko staly.a moze wyrwiesz te ósemki teraz?>zanim nie porzywiły zebów zupełnie?

Najlepiej jak najszybciej idz do ortodonty, on oceni co nalezy zrobic. Najprawdopodobniej kaze usunac 8mki. A odnosnie aparatow to oczywiscie staly jest lepszy szczegolnie na powazne wady zgryzu ale wyjmowany jest tanszy i nie trzeba sie meczyc z żelastwem w zebach caly czas ;) tylko musisz go nosic regularnie bo z doswiadczenia wiem ze potem zaczyna sie nie chcieć, zapomina sie zalozyc itp...

ja nosilam taki aparat ale to bylo bardzo dawno ... teraz chcialabym znowu ten aparat na noc bo widze ze moje zabki troche sie przesunely ...znacie moze jakiegos dobrego ortodonte w krakowie? ktory nie liczy sobie za duzo?