Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwi_123

czy wiecie coś o gradówce?

Polecane posty

Gość iwi_123

okazuje się ze mam tylko że taka mala ale mimo to po paru godzinach bola mnie strasznie oczy. Mam jakies krople ale zbytnio nie pomagają na długo.

nie wiem za duzo bo nie mialam ale miala ją moja kolezanka i musiala ją wyciąć zabieg trwal może z 15 minut z miejscowym znieczuleniem nic nie bolalo a po dwoch dniach juz sie zagolia ranka od tej pory ma spokoj z oczkami :D idz do okulisty i popros o skierowanie na zabieg ona tak wlasnie zrobila bo tez ją czesto to oko bolalo

Gość Mefiuś
ja miałam serię zastrzyków - płyn przez iniekcję podawany do środka gradówki i wchłonęła się

Gość postronna obserwatorka
jeśli jest jeszcze dość mała to może spróbuj robić okłady z gorącego jajka. wiem, brzmi nieco śmiesznie, ale mojej mamie pomogło. gorące jajko ugotowane na twardo (w skorupce) przykładaj do powieki. to trochę działa na zasadzie termofora. metoda polecona przez okulistę ze szpitala praskiego w wawie.

Gość Katrusia
no nie wiem..ja jestem znawca juz chyba od gradowek..mialam usuwane 3 razy..boli to jjak cholera za 3 razem podczas zabiegu zemdlalam..potem przez caly dzien nie moglam otworzyc oka (jedno bylo pod opatrunkiem) a drugiego z bolu nie moglam owtorzyc..w ncocy zaciagneli mnie na ostry dyzur okazalo sie ze nerwy z chorego oka powodowaly bol drufiego tzn opatrunek byl za mocno sciesniety..tutaj musze poiwedziec xze mialam niezszyta rane pod powieka bo zszywa sie tylko jesli kroi sie z zewnatrz.//MA pogotowiu z laska wymienli mi opatrunek i bylo zdecydowanie lepiej ale do dzis mam za przeproszeniem zrabana przez nich rogowke oka i slabiej widze...modle sie kazdego dnia aby mi to niew wrocilo..bol przy zabiegu jest niesamowity;/ mnigdy wiecej obiecalam sobie nie poloze sie na tym ich lozu bolu...kazdy zabieg z takichboli..jesli szwy zakladane sa na zewnatrz powieki pozniej jest spokoj..jesli pod powieka kilka dni chodzi sie z opatrunkiem wijac sie z bolu bo to jest zywa rana ktora ma sie sama zagoic..pozdrawam i nie zycze nikomu gradowek