Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeby

Moja 10 letnia corka ma jeszcze zeby mleczne.Martwi mnie to

Polecane posty

Gość zeby

ma skonczone 10 lat i ma jeszcze wszystkie trojki mleczne.Troche mnie to martwi,dlaczego tak dlugo? nawet sie jej nie ruszaja.czy to normalne? wiem ze sa przypadki ze zeby nie wychodza robilam przeswietlenie i zawiazki zebow sa,dentystka mowila ze trzeba czekac,ale to bylo 2 lata temu a nadal nic sie nie zmienilo

moja córka ma 12 lat i tez trójki mleczne,jej brat blizniakjuz ma stałe ale od niedawna, moj najstarszy syn (prawie 15 lat ) dopiero niedawno pozbył sie ostatniego mleczaka:) moje dzieci czesto chodza na przeglady i lekarz nie widzi nic niepokojacego w tych mleczakach.a słyszałam ,że im pózniej wypadaja ,to stałe sa wtedy zdrowsze.

Gość zeby
to sie troche uspokoilam.Corka mleczaki miala sliczne i bardzo zdrowe,mocno sie trzymaja i prawie wszystkie trzeba bylo wyrywac,bo drugie wychodzily z tylu. Moze te zeby nie moga wypchnac tych mleczakow/

jeżeli stałe będą juz rosły i nie beda miały miejsca to napewno to zauwazysz,w takiej sytuacji rzeczywiście trzeba mleczaki usunac u dentysty,moj syn tak miał i sam mi powiedział,ze obok mleczaka ma \"cos\"twadregi i go boli wtedy szybciutko do dentysty i po kłopocie:)

Gość zeby
A moze ktos jeszcze ma dziecko w tym wieku z mleczakami?

Gość podobnie
Mój starszy syn miał mleczaki do 12 roku zycia, a młodszy ma 11 lat i 3 m-ce i tez ma pelno mleczakow,z tego co wiem to ma tylko stale 1, 2, 6 i nie pamiętam co z 5. Odwiedzamy regularnie dentyste , to dobrze ze sa jeszcze mleczaki.