Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

Wyprawka dla noworodka

Polecane posty

www.impast.com.pl tez wole zeby wozek byl duzy bo bedziemy nim jezdzic jeszcze w zimie

Gość Kaja***
Tak jak pisłam juz wczesniej jestem fanką Implasta driver 4xl.Ale podoba mi się jeszcze kilka innych wózków. Dziewczyny, a co sądzicie o wózku Mikrus Allu sprint? (oglądałam je na allegro). Przypominja troche Mutsy, ale są tańsze.

Gość polecam gorąco
polecam gorąco ten link http://www.babyboom.pl/forum2/index.php?amp;topic=2523.0 nie ma znacenia jakie wózki krytkują ale bardzo dużo piszą o praktycznej stronie użytkowania wózka, dzieki tamtemu topikowi mam już pojęcie na co mam zwrócić uwagę i jaki chce mieć wózek.

Gość jaki rożek kupić

Gość 587484689

Gość Ramona123
a jakie karuzelki do łózeczka polecacie? Takie na baterie czy nakrecane? I lepiej pluszowe czy plastikowe zabawki na tej karuzelce?

Gdybym teraz kupowała wózek nie zdecydowałabym sie na 2 w 1, Mały ma 7 miesięcy a ja juz klne na tzw. spacerówkę, wielka cieżka, sprawdzała się zima jako głeboki, ale teraz po prostu źle sie prowadzi. Jeśli kupujecie wózek z przekładana rączką to sprawdzcie jak się go prowadzi po przełożoniu, ja właśnie sie przekonuję, że mając rączkę z tyłu nie jestem w stanie sterować wózkiem.

Gość dzidzia rodzi się koło czerwca
jaki wózek kupić? -poradzcie, ale nie chodzi mi o firmę tylko o funkcjonalność i praktyczność. Leżące dziecko będzie latem, siedzące na zimę...

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiii

Gość do noska
nawias kwadratowy i słowo kwiat 🌻 inne usta 👄 serce ❤️ cool :classic_cool: zły wściekły mogą być bez polskich znaków, to wtedy zly wsciekly cześć beksa 😭 ziewam 💤 śpioch

Gość hoooooooooooooop

Ramona=> położna polecała karuzelkę plastikową ze względu na to, że łatwo ją oczyścić z kurzu. Myślę jednak, że nie jest to problem.

Gość Kati75
Wyprawke zaczelam kompletowac w trzecim m-cu ciazy teraz jestem w szöstym i mam wszystko. Uwazam ze im wczesniej tym lepiej bo im wiecej kilogramow tym mniej checi na bieganie po sklepach

Gość do wszystkich mam
czy sprawdza wam się elektryczna niania? Jesli nazywa się to inaczej to chodzi mi o glośniki przez które słychać jak dziecko w innym pokoju czy dalej budzi się. Mnie interesuje zastosowanie tego gdy dziecko będzie w ogrodzie.

Gość dodododododo

Donn=> skopiowałam Ci moją wypowiedź z czerwcowego topiku: wkładki laktacyjne, szczoteczka do włosów, nożyczyki, mydełko, butelka, karuzela, patyczki do uszu, chusteczki nawilżone, majtki jednorazowe dla mnie, 2 x body, 2 prześcieradełka z gumką, 20 pieluch tetrowych, kocyk, ręcznik z kapturkiem, ceratka, rożek, wanienka, podkłady poporodowe, gruszka do noska. Nie kupowałam ubranek, bo mam mnóstwo pożyczonych. Kupiłam jedynie nowe body do szpitala. Miałam też, więc nie kupowałam: odciągacz pokarmu, podgrzewacz do butelek, 1 rożek, 1 cieniutki kocyk, pampersy, koszula do karmienia. Zostały nam najdroższe rzeczy; wózek, łóżeczko z materacykim, fotlik samochodowy i ewentualnie pościel z wypełnieniem (ale to później, bo na początek położna zalecała, aby maleństwo spało w rożku). No i drobiazgi muszę dokupić: krem do pupy (Tormentiol) , gaziki sterylne, kilka pieluch flanelowych.

Ja zaczełam kupować dla małej już w czwartym miesiącu i nie żałuję. Co jakiś czas jeździłam sobie do hurtowni, albo zamawiałam coś na allegro, więc mój portfel tak tego nie odczuł:) Teraz został już tylko wózek i kilka drobiazgów do apteczki. Polecam ten sposób!!!

dzieki Brzusio 🌻 no to ja tez juz chyba zaczne robic zakupy.... a jaki wozek i lozeczko polecacie???? i czy kupowac posciel czy na poczatek rozek albo kocyk wystarczy??? a moze spiworek???

Donn=> mogę Ci powiedzieć, co położna radziła: na początek dziecko nie potrzebuje pościeli. Najlepiej, jak śpi w rożku na boczku. Dlatego warto mieć dwa rożki. Rożki najlepiej wykładać pieluchami flanelowymi. Niewskazane jest, aby dzidzia spała na poduszce, dlatego należy podłożyć coś pod materacyk tak, żeby był pod kątem a nie zupełnie na płasko (kąt ok. 30%).

tak wlasnie myslalam ze z ta posciela to mozna poczekac... kupie w takim razie te rozki i kocyki, a czy te rozki nie maja jakiegos usztywnienia w srodku??? Brzusio >>> a chodzisz moze do szkoly rodzenia bo ja tez sie wybieram ale dopiero gdzies za miesiac....

Donn=> Możesz kupić rożek z usztywnieniem i bez. To usztywnienie jest w razie czego wyjmowane.Ja mam jeden i drugi. Bardzo polecam szkołę rodzenia. Ja juz skonczyłam chodzić. Zaczęłam w 26 tc i to było tak akurat, bo trwała prawie 2 miesiące, 3 razy w tygodniu i juz pod koniec ciężko mi było biegać tak często tym bardziej, że cały czas pracuję. Dodam, że chodziłam do państwowej szkoły w szpitalu za darmo i bardzo sobie chwalę :) Zobaczymy, czy nabyte wiadomości będę umiała wykorzystać na prordówce ;) tak czy inaczej, dużo dowiedziałam się o pielęgnacji dzidzi :)