Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LUSESITKA SENIORITKA

częste mycie TWARZY a jej WYGLAD

Polecane posty

Gość LUSESITKA SENIORITKA

hej kobietki, mam do WAS takie pytanko, czy jesli czesciej niz zwykle myjecie twarz to wyglada ona gorzej? szybioej robi sie sucha, jest wiecej wypryskow? bylam teraz 3 dni u mojego chlopaka, sylwester, imprezowanie,w sumie twarz w ciagu tych 3 dni umylam 2 razy mydlem, poza tym obmylam ja podczas prysznica i...zero krostek, twarz wyglada super, a wydawac by sie moglo ze jak tak ja "zaniedbałam", bedzie sporo krosteki bedzie zanieczyszczona a tu inny efekt, a jesli siedze w domu i myje twarz normalnie, codziennie rano i wieczorem, nawet w ciagu dnia, nakladam rozne maseczki i kremy, to wtedy moja cera wyglada gorzej, tzn czesciej riobia sie wypryski na niej, albo suche plamy czy wy zauwazylyscie cos takiego u siebie?

Gość Agniewicz
Ja zauważyłam, że im więcej używa się różnych kosmetyków (na przemian) pogarsza się stan cery i im częściej przecieram twarz tonikiem w ciągu dnia tym dla niej gorzej więc może masz rację?:O

Gość lolalalo
ja mylam tez czesto i teraz mi sie cera uwrazliwila. jak wyjezdzam pod namiot, myle twarz raz dziennie i to zwykla woda i mydlem i mam o wiele lepsza twarz. ale jak sie to przedluza to niestety sie robi pole minowe zamiast twarzy wiec tak mozna max 3-4 dni

Gość wstyd się przyznać ale
myję twarz wodą z mydłem i to tylko rano, nawet makijażu nie zmywam wieczorem. Efekt jest taki, że mam cudną skórę bez wyprysków i innych niespodzianek. A jak zaczynam częściej ją myć i "dbać" o nią w powszechnym rozumieniu to momentalnie zaczynają się problemy.

Gość kayka
czeste moczenie skory generalnie bardzo ją wysusza. Jesli macie cerę tłustą i sklonną do wyprysków, to faktycznie powinna wam się zrobić ładniejsza. Natomiast Ci, ktorzy mają cerę suchą powinni po kazdym myciu rąk i twarzy skórę dokladnie wytrzec i natluscic.