Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIEDOTKA

jak pozbyć się blizn potrądzikowych ???? mam je na czole i sa moja zmorą znacie

Polecane posty

Gość BIEDOTKA

jak pozbyć się blizn potrądzikowych ???? mam je na czole i sa moja zmorą znacie jakis krem ktory je rozjasni ???

ja bym poradziła regularne robienie pilingu, mozesz kupic gotowe np enzymatyczny albo wypróbowac piling z kawy (milona kawe masujesz zmoczona twarz). Spróbuj tez toników i kremów \"wybielajacych twarz\", chyba preparaty z ogórkiem tak działaja i cytryna. Polecam tez maseczke w saszetkach\"facemask\" nagietkowa, antystresowa z biała glinka, mozna ja kupić w rosmanie, cena niecałe 3 zł i starcza na 2-3 użycia. Ma działanie rozjasniajace, ale i kojace, regenerujace itp. Ja polecam goraco. Albo jesli cie stac kosmetyczka...

Gość kwasy
Polecam kwasy jednak lepiej u dermatologa.Działają.Na blizny sądzę,że potrzebne będą mocniejsze kwasy więc lepiej do dermatologa.On zresztą ustali czy możesz je mieć.Najlepiej prywatnie bo państwowo to wiesz... Nie wiem czytałam na forum o maści Cepan(tania),Contractubex do kupienia w aptece.Czy działają nie wiem ale są na blizny.

Gość kup sobie AcneDrem w aptece
po miesiącu zobacztsz, że jest o wiele lepiej. Smaruj gębusię na noc, czystą i suchą, a rano możesz używać albo samego kremu nawilżającego (np. Iwostin), albo znowu AcneDermu i na to kremu. W lecie polecam kremy z filtrami uv, albo nie nakładaj żasdnych maści/kremó z kwasami na dzień. AcneDerm kosztuje ok. 20 zł. Mi przy stosowaniu tylko na noc starcza na miesiąc.