Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yret

plec dziecka

Polecane posty

Gość yret

czy macie moze jakies doswiadczenia lub wiadomosci o mozliwosci wplywania na plec dziecka... wiadomo to jest w kwestii matki natury, ale spotyka sie czasem wiadomosci, ze mozna "pomoc" w jakis sposob... wiecie cos na ten temat...?

Gość fitopa
nie wiem czy to był zbieg okoliczności, ale syna poczęliśmy na początku cyklu(cykle mam 32 dni, to tak ok.8-10 dnia cyklu. dziewczynkę natomiast w środkowym dniu cyklu, ok. 13-15 dzien cyklu. W ciąży z synem miałam ochote na słodkie i soki jabłkowe i niechęc do soku pomaranczowego. w ciazy z córką jadłam kwaśne, sledziki, soków w ogóle nie tolerowałam. Miałam mdłości do 6 miesiąCA CIAZY.

Gość yret
to by bylo w zupelnej opozycji do moich wiadomosci ;) ktos twierdzi, ze przed owulacja latwiej o dziewczynke, a po o chlopca... bylo tam cos o szybkosci plemnikow przenoszacych meskie i zenskie chromosomy... meskie sa szybsze, a zenskie dluzej przezywaja...

Gość do fitopy
to wbrew wszystkim regułom ;) wszystkie podręczniki radzą aby synka płodzić w dniu owulacji lub przed i tuż po a dziewczynkę na kilka dni przed owulacją :o

Gość fitopa
Ja tylko napisałam jak było w mojej praktyce, a nie w teorii:p ja mam synka i córeczkę:) a co do metod planowania płci myślę, ze nie ma metody bliskiej 100% ;)zresztą chyba o tym wiecie:o mi się udało:):):) i akurat w te dni współrzycia, które napiałam wyżej. Powodzenia

ja też mam chłopca i dziewczynke ,i sa blizniakami:) wiec chyba były poczete w tym samym czasie:)

Gość a gdybysmy
moze tak pisali kiedy - w ktorym dniu cyklu udalo nam sie "zmajstowac" dziewuche, a w ktorym chlopaka... taka mala ankieta na rzecz kafeterii, ciekawe co by z tego wyszlo ;)

Gość 8 dnia
Fitopa nie ma racji Ja 15 lat temu nie wiedzialam nic o plci dziecka, bo jakoś róznie mowiono, i tak : mialam cykl 31 dniowy, 16 dnia cyklu nie czulam jajeczkowania więc pomyslalam ze to juz / bo przed jajeczkowaniem są dziewczyny/ , kochalam sie a tu synek po 9 m-cach, no nic, chcialam bardzo córę, więc za pare lat , gdy juz chcialam miec 2 dziecko, w dzień jajeczkowania a dokladnie go czulam, pomyślałam , ze teraz będzie dziewczyna, nie wiem na jakiej podstawie, no ale skoro przed byl syn to w trakcie cora, bo po jajeczkowaniu za póżno, no i kochalam sie , w ciązy czulam sie odmiennie, na USG wyszla dziewczynka a w rzeczywistości .. 2 chlopak. Juz po czasie sie dowiedzialam ze dziewczynkę najlepiej poczać 8 dnia cyklu, a moi chłopcy byli z 18 dnia i 16 dnia. Moja siostra ktora miala juz 10 letniego syna a jakoś nie mogla zajść 2 raz, dowiadywala sie sporo na temat, i zrobila 2 dziewczyny 8 dnia, zalapalo!

Gość wQ
a czy to tez nie zalezy od dlugosci cyklow,bo przeciez nie kazdy na 8 dnia cyklu dzien plodny??

Gość fitopa
8 dnia jak Ty czytasz:o napisałam, że metody bliskiej 100% nie ma, więc zapewne każda z Nas inaczej pocznie:o napisałam też "mi się udało: :p Ty masz 2 chłopców, Widocznie tak Bozia chciała:)

Gość Seksowna
W książce Michaliny Wisłockiej, oczywiście Sztuka Kochania, jest dokładnie opisana ta metoda. Mi sie sprawdziła w 100% Mam córkę i syna ;)

Gość fitopa
żeby tak każdemu się udawała płeć, której zapragnie i zaplanuje:o

Gość do fitopa
pewnie ze to niemozliwe.... zawsze ostatnie slowo nalezy do czegos wyzszego ,na co wplywu nie mamy - Boga, matki natury czy czegos tam jeszcze... ale to nie znaczy, ze "jakimis" sposobami mozemy w jakims tam stopniu "pomagac"... prawdopodobienstwo czasem sie sprawdza ;)

Gość a gdzie
ta nasza ankieta? piszcie dziewczyny....

Gość agula32
Jakiś czas temu kupiłam sobie książkę "chłopiec czy dziewczynka"jest tam szczegółowo opisane co trzeba robić aby urodzić wymarzone dziecko.Podstawowym błędem w stosowaniu tej metody jest to że gdy kobieta kocha się dwa dni przed owulacją to myśli że skoro teraz zaszła w ciążę to może się po dwóch dniach też kochać bez zabezpieczenia bo i tak już jest w ciąży,ale to jest błędne myślenie bo trzeba odczekać kilka dni aby doszło do zapłodnienia,gdy się tego nie przestrzega to duże prawdopodobieństwo jest urodzenia chłopca.Co wy na to?

Gość yret
w sumie to logiczne, jesli nie doszlo do zaplodnienia za pierwszym razem, to "trafi" sie w chlopca za drugim... ale jak to jest w praktyce? moze wypowiedza sie dziewczyny, ktore maja "doswiadczenie" ;)

Gość ale wam
zazdroszczę takich problemów!!! Ja mogę mieć dziecko tylko dzięki in vitro wiec bedzie mi to całkowicie obojętne co sie urodzi jesli kiedykolwiek sie urodzi.