Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadijaa

logest

Polecane posty

Przy zażywaniu każdych tabletek biust jest nieco pełniejszy, a napewno nie rośni i po skończeniu zażywania tabletek wróci do swojego rozmiaru.

ja byłam pewna, ze jeżeli sie zrobi troche pełniejszy to nawet po odstawieniu taki zastanie, mam nadzieje, ze mi nie zmaleje

Gość niewiecie o tym ale
w trakcie brania tez moze wszystko powrocic do normy

Za pierwszym razem, jak zaczęłam brać logest, to powiększył mi się nieco biust. Być może ich rozmiar wrócił do normy juz w trakcie ich brania - nie pamiętam. Ale jak zaczęłam brać go po raz drugi - po rocznej przerwie - to nie zauważyłam żadnych zmian.

sprzedam logest 28zł (wysyłka gratis) !!! termin ważności do listopada b.r. zaprzestałam korzystania a została mi ostatnia paczka pinkydreanky@wp.pl

Od przyszłego cyklu zamierzam brać lpgest,zaznacze, że są to moej pierwsze tabletki antykoncepcyjne...wiem,że trzeba je brać o stałej porze-podobno najlepiej rano, a zacząć d pierwszego dnia cyklu...ale co zrobić jeśli okres rozpoczniem i sie albo po południu albo wieczorem?czy wziąć go od razu i nastepnego dnia rano,czy dopiero na drug dzień?proszę o wasze rady!i jeszcze jedno pytanie-czy to prawda, ze logest i inne tabletki działaja już od pierwszej dawki??

Gość hyr
nic nie urosło, a uzywałam chyba ze 2 lata

Gość zizziz
pierwsza tabletke bierzesz w pierwszem dniu cyklu, nie wazne o ktorej godzinie.Jesli dostanitesz okres w nocy, czy nad ranem to mozesz wziac tabletke wieczorem, o godzinie ktora wyda ci sie najlepsza , tak bys mogla o tej godzinie brac pozostale tabletki. Nie musisz brac pierwszej w chcili gdy zobaczysz krew na bieliznie.Chodzi o to by byl to pierwszy dzien okresu. Mozesz wziac tez drugiego lub trzeciego dnia (jesli chcesz zeby nowe opakowanie zaczylano sie np. w piatek a okres dostalas w srode) ale przez nastepny tydzien musisz dodatkowo sie zabezpieczac podcas stosunku

Gość zizziz
tak to prawda ze dzialanie antykoncepcyjne zaczyna sie od pierwszej tabletki (ja wezmiesz ja pierwszego dnia okresu tak jak napisalam powyzej). Ja uzywam logetsu juz prawie 5 lat i jestem bardzo zadowolona :)

Gość powiem jedno
Biust niestety Ci nie urosnie a jesli stanie sie pelniejszy w czasie brania tabletek( tak jak mnie) to i tak po odstawieniu wroci do normlanych rozmiarown... Przykro mi... Nawet te wszystkie tabletki na powiekszenie piersi - mimo,ze dzialaja to po odstawieniu ich - wszytsko przepada... Dlatego trzeba brac je stale...

hej bragam o pomoz i rade biore a doklabniej bralam logest ale zaraz do tego dojde dziewczyny niewiem co jest ale wiem ze to nie normalne zeby tak bylo a wiec: zaczelam brac logest pierwsza tabletke wzielam tak jak mi kazal lekarz 1 dnia okresu ale tego samego dnia okres mi sie skonczyl pozniej bylo wszystko oki nie czulam u siebie zadnych zmian czasami wystepowaly u mnie jakies malenkie krwawienia ale minimalne i czytalam ze tak moze byc a wiec nie bralam tego zbytniop do siebie tabletki bralam dalej ale zostalo mi 7 tabletek i dostalam okresu wydalo mi sie to dziwne pomyslalam ze to moze dlatego ze to pierwsze opakowanie zrobilam 7mio dniowa przerwe zaczelam drugi opakowanie wszystko oki i znowu to samo zostalo mi 7 tabletek i okres trwal 5 dni dwa dni pozniej jak juz skonczylam tabletki znowu dostalam okresu i trwal 7 dni nie byl obfity tak jak zawsze ale byl, zaczelam kolejne opakowanie i znowu to samo 7 tabletek zostaje i dostaje okresu, a wiec nie robilam juz przerwy 7 dniowej tylko nie bralam tabletki jeden dzien i zaczelam nastepne skonczyly mi sie tabletki i nastepnego dnia dostalam okresupomyslalam ze moze to moj organizm tak reagowal na tabletki i juz bedzie wszystko oki ale niestety pomylilam sie zostalo mi tym razem 6 tabletek i dostalam okresu. sluchajcie wydaje mi sie ze to nie jest normalne co nie i przestalam brac logest niebiore go 4 dzien moze wy wiecie co jest nie tak co powinnam zrobic niemam jak isc do ginekologa bo jestem zagranica prosze o jakas rade

Gość mart
wydale mi sie,ze juz dawno powinnas pojsc do ginekologa. moze to nie sa tabletki dla Ciebie? nie wiem,nie jestem specjalista. Mam za to pewna ciekawostke dotyczaca logestu. po 2latach przyjmowania go regularnie zrobilam sobie 2miesieczna przerwe. Nic sie nie wydarzylo. Pozniej znowu bralam je przez rok i tym razem zrobilam 3 miesieczna przerwe. podczas tej przerwy wyskoczyly mi na twarzy tak straszne bable-takie poskorne pryszcze z ropa-swedziala mnie cala twarz. wygladalam okropnie. potem pojawily sie czerwone kropki na policzkach, brodzie i wokol nosa. Te plamy w okol nosa na brodzie zamienily sie w bardzo krotkim czasie w swedzace rany... wygladalam na prawde koszmarnie. ginekolog nie wiedzial za bardzo o co chodzi - bo czekalam na okres (dodam,ze po odstawieniu tabletek mialam okres jak w zegarku). Okres ogolnie spoznil mi sie caly miesiac. robilam testy,ba,nawet poszlam na proby ciazowe - z krwi. i nic. mozliwe,ze nie mialam okresu z powodu sesji (9egzaminow;(( ) przez ponad miesiac szprycowalam sie antybiotykiem.musialam smarowac twarz jakimis masciami (w poczatkowej fazie nawet tymi sterydowymi-może stad te rany wokol nosa?). MOj organizm tak wlasnie zareagowal na odstawienie tabletek. Zawsze mialam wzglednie dobra cere, a tu prosze,doslownie z dnia na dzien sparszywialam strasznie. Moze dlatego w ulotce jest informacja,by raz w roku odstawic tabletki na miesiac? pozdrawiam Was Dziewczeta! m.

Gość mart
PS a propos powiekszania sie biustu po logescie-przy pierwszym blistrze czulam tkliwosc piersi,owszem,byly nabrzmiale,ale jak tylko przestaly bolec to nie widzialam jakiejs dramatycznej roznicy. 3lata temu mialam rozmiar 75B teraz mam 80E... tak,moje panie, przyjmujac tabletki trzeba sie bardziej pilnowac.. pozdrawiam

Gość aleaa
sprzedam logest. 25 zl za opakowanie, posiadam dwa alea83@o2.pl

Gość Psinkapl
Brałam logest przez 6 lat i biust rzeczywiście stał się pełniejszy, po odstawieniu oczywiscie zmalał, ale nie jakoś drastycznie, chociaż zauważylam, ze mieszczę się w mniejsze staniki, gorzej z cerą - bardzo się popsuła, przetluszcza się, pękają naczynka, pojawiają się zaskórniki i duże, bolące pryszcze.. ech.. poza tym stany lękowe po odstawieniu.. :-O pytanie do mart----. wróciłaś do logestu?