Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a b c d

Moj maz jest zupelnie nieodpowiedzialny!!

Polecane posty

Gość brown polish girl to
hahaha skad wiedziałam ze nasza madralinska po prostu ucieknie! taka zgrywała cwaniare, a sama ma gówno do powiedzenia. masz racje - idz stąd bo zenująca jestes.

Gość Taka Fajna Ania
A po co ona ma robic na jego dlugi??tez bym nie robila,jak zaciagnal niech splaca,w dupe kopnac takiego faceta a nie splacac jego dlugi!!Niech splacxi i wyjdzie na zero to wtedy ona moze robic na jego dupe

Gość Brown_Polish_Girl
aha jeszcze jedno powiedzcie mi ile kosztuje dziala koksu we Wronkach ? wiecie bede w sobote u mojego kochania w areszcie i pomyslalam sobie ze fajnie bedzie jak sobie cos przyjebiemy .

Gość brown polish girl to
Fajna Aniu problem w tym ze autorka topiku kocha swojego równie nierozgarniętego męza i nie zamierza go zostawiać..wiec robic na jego duper to moze i chce ale nie ma jak :P

Gość Taka Fajna Ania
I co z tego ze sa malzenstwem,on ja oklamal a ona za niego wyszla i dala sobie oczy zamydlic,teraz niech on to splaca..a ze ridzice pomagaja to chyba dobrze no nie...

mógł ci powiedzieć ze jest gołodupiec,napewno byś za niego wyszła buahahahahah :) kurwa czytanie postów na kafeterii naprawde potrafi dowartościowac normalnego człowieka :D

Gość Taka fajna Ania
no ale to chyba o czyms swiadczy ze faceci w ten spsob postepuja,bez sensu te pretensje do niej,jest jeszcze mloda i znajdzie napewno prace a ten skurwiel ja oklamal a nie ona jego!!

Gość oszty
do abcd nie rozumiem co to za studia .Studiujesz wieczorowo lub zaocznie a chodzisz cały tydzień na uczelnie i w weekendy???? Bo tak napisałaś na początku... Co to za uczelnia?? Wiesz...na ogół tak jest że studia zaoczne i wieczorowe są dla pracujących osób więc jak się postarasz to na pewno dasz radę z pracą i studiami równocześnie Poza tym obecnie same studia nic nie dają.Wiem to po wielu moich koleżankach które w zeszłym roku obroniły mgr. a miały doświadczenia zawodowego zero.Nikt nie chce do pracy takich ludzi. Ewentualnie jakieś praktyki czy staż.Ale w takim razie weź się za to już teraz a nie czekasz na koniec studiów. z twoim nastawieniem wróżę Ci że dłuuuugo pozostaniesz bezobotna. a a propo męża.Cóż ....nieodpowiedzialnie się zachował.Jak dzieciak.Ale Ty jako żona powinnaś wziąć się do pracy i dokładać się do utrzymania domu. Dziwne nastawienie.Czasy w których żona siedzi w domu na utrzymaniu męża to przeżytek. ha! znam niestety jedno takie małżeństwo jak twoje."On" jest rozrzutny do przesady a "ona" za bardzo do pracy się nie garnie.Zadłużeni są po uszy.Grozi im eksmisja:( ABCD weź się za męża i za siebie.Dorośnij bo już założyłaś własną rodzinę i czas największy.Bo inaczej żle to się kiedyś dla Ciebie skończy....

Gość roja
Odpowiem jako osoba doświadczona 30 letnim stażem małżeńskim.Mój mąż od wczesnej młodości podejmował nieodpowiedzialne decyzje.Dowiadywałam się o nich dopiero jak przychodził komornik. W tedy dopiero zaczynał słuchać mnie i ciężko pracując razem wychodziliśmy z biedy...Całe życie prowadziłam go ,,za rączkę,,A wiesz jaki finał ?Przypadkiem dowiedziałam się,że złożył pozew rozwodowy.Po 30 latach zwiazku !...Wiem z życia że facet,który raz oszukał czy zdradził jeszcze nie raz to powtórzy.Jeśli masz wspaniałych rodziców,radzę opowiedzieć im.Jeśli osoba bliska oszukuje to z czasem będzie coraz trudniej to zauważyć.

Gość mala zagubiona
moj mąz tez tak robil. To błedne koło . On nigdy ie przestanie. SpłacALMA DLUGI BRAŁAM pozyczki wychodzilismy na prosyta. a za jakis czas dowiadywałam sie , że on znowu nas zadłuzył. Teraz czekam na rozwód. Od kiedy sama sie gospodarze nie mam długów i starcza mi i córce na nasze potrzeby. On ma długi na ok 70 tysiecy zaciągnął je w osatni czasie i jak zwykle liczył ze ja to spłace ale miarka sie przebrała. wziełam prawnika i wiem , że za nie nie odpowiadam . to są długi na jego firme i odpowiadam tylko do wysokosci majątku wspólnego czyli powstałego po slubie. Takiego majątku nie mamy bo dom jest tylko mój (darowizna mamy tylko na mnie) samochód w spadku po ojcu. Zostały tylko stare meble , których komornik nie zabierze. Jedyny majątek samochód wspólny sprzedal i kupił starego gruchota. Nie mam z nim majątku i nie odpowiadam za długi .Juz tego mam sprawe rozwodowa i wtedy nawet na pensje mi nie wejdą. Bo bedzie juz rozdzielnosc majątkowa. Startuje w nowe życie bez męza ale i bez długów. Patrzac spokojnie w przyszlośc i nie bojąc sie kazdego dzwonka , że to komornik. a mój mąz nie liczy długów ale wylicza dziecku kazdą marną złotówke z alimentów i twierdzi ze na dziecko na jedzenie wystarczy 50 zł na miesiąc. Zapomniał ile wział ode mnie pieniędzy jak sie z nimi nie liczy.Ale swojemu dziecku wyliczył staw zywieniową troche ponad 1 zł dziennie.

Gość myszka gosia
obiektywnie patrząc , abcd , to on cię oszukał. Ty mu dalej ufasz - z jakiegoś dziwnego powodu , ale to chyba zbyt mistyczne , żeby taki zwykły obserwator mógł to pojąć. Po co on tak nalegał na ten szybki ślub ? Żebyś za dobrze się nie rozeznała w sytuacji albo żebyś się nie rozmyśliła a on by został bez żony , która przejmie połowę długów ? Ja bym sięzastanawiała nad rozwodem , bo już nawet nie chodzi o te długi , które teraz są , bo to jest do spłacenia i kiedyśspłacicie , ale o to , że on nie jest w stosunku do ciebie szczery , będzie brał kolejne długi bez uzgadniania tego z tobą , będzie tak , jak w 2 ostatnich postach. Nie łap się tam na ładne słówka. Powiedz mi , skąd biorą się rozwody ? Przecież każde małżeństwo kiedyś było szczęśliwe i w życiu by nie pomyśleli , że za ileś tam lat będą się szarpać i nienawidzić. Każda z tych żon czy każdy z tych mężów mógłby do końca życia się czarować, że "a przecież ona to mi mówiła , on tamto mi mówił , że będzie fajnie , że będzie mnie nosił na rękach". Każdy tak mówi jak jest zakochany. No ale jeżeli rozwód wykluczasz - nie znam się , może można teraz podpisać jakąś umowę , że on nie ma nic wspólnego z twoimi pieniędzmi a ty z jego ? Taką jakby intercyzę po ślubie. Jeżeli ma szczere zamiary , to nie powinien się oburzać. Jasne , że mu pomożesz , ale jakby się nie daj boże zdarzyło tak , że wykręci ci jakis numer , to wtedy nie ma to tamto. Co to za studia ? Jaki kierunek i jaki system ? Dzienne , wieczorowe ? A może dzienne ale na płatnej uczelni ? Może o tym już było , ale przeoczyłam. Może faktycznie dasz radę pracować równolegle do studiów - ma to takie dobre strony , że zdobędziesz jakieś doświadczenie , nawet jakby to była ta biedronka - to się ceni , że student umiał sobie dobrze zorganizować czas , po drugie zamkniesz gębę gościowi , który mówi "idź do pracy jak ci się nie podoba" , po trzecie - sama będziesz się z tym lepiej czuła , po czarte - bdziesz mogła konkretnie pomóc przy spłacie długów. Postaw sprawę jasno - o wszystkich kolejnych długach życzysz sobie być informowana. To twoje świete prawo. Pozdrawiam i trzymaj się

Gość wirgiliusz
ojciec wirgiliusz uczył dzieci swoje