Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokavi

Łuszczenie się skóry na powiekach

Polecane posty

Gość mokavi

Witam wszystkich, mam pewien problem i mam nadzieję, że ktoś mi coś doradzi. Kilka miesięcy temu zaczęła łuszczyć mi się skóra na powiekach. Używam cały czas tych samych kosmetyków. Sytuacja stała się o tyle niewygodna, że niesamowiecie mnie to swędziało. Zeszło po kilku tygodniach, a od niedawna pojawiło się to samo. Rano powieki niekiedy były bardzo spuchnięte (jak po kilkugodzinnym płaczu - zdarzało się;)). Mój lekarz 1. kontaktu nie był w stanie stwierdzić o co chodzi. Dał mi jakieś tabletki przeciw uczuleniom, ale nie pomogły. Znowu mi to zniknęło, choć w jednym miejscu na jednej powiece przez chwilę znowu się pojawiło. Czy któraś z Was miała coś takiego. Będę wdzięczna za każde słowo. Pozdrawiam serdecznie, szczególnie te "chorowite";)

Gość ja tak też miałam
Trzeba na jakiś czas odstawić WSZYSTKIE kosmetyki, stosowane na powieki, kupić maść (maść, NIE krem) Bepanthen i często smarować. Mnie to pomogło. Potem od czasu do czasu Bepanthen na noc, dość gruba warstwa. Może wodajest ostanio bardziej cholorowana ? Albo zmienił się skład kosmetyków ? Firmy często robią takie "ulepszenia", a przecież za kazdym razem składu nie czytamy....

Gość Rumianeczek_
Mnie uratowala wlasnie Nivea. Skore na powiekach mialam zaczerwieniona, luszczyla sie i bardzo swedziala. Robilam sobie tez oklady z rumianku i herbaty. Koja i opuchlizna troszke maleje. Powodzenia:)

Gość wela
Łuszczenie skóry powiek to najczęstczy objaw uczulenia na lakier do paznokci. SERIO !!!! Malujesz paznokcie ? Wiem, ze brzmi to dziwnie ale tak właśnie to działa.

Gość mokavi
Serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Co do herbaty, to mi w ogole nie pomagaly, no moze tylko w momencie, kiedy mialam platki na powiekach:). Co do lakieru, uzywam, ale jak to sie ma do oczu??? A ten krem - Bepanthen - to w drogeriach czy aptekach i jak jest przyblizona cena? Uzywac codziennie na noc? (Nie zmywam makijazu woda tylko plynem do demakijzazu). Cholerka, nigdy nie mialam na nic uczulenia i nagle...:( Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam goraco.

Gość gość
W tym momencie mam dokładnie to samo , a więc poszłam dziś do apteki wytłumaczyłam , pokazałam pani która, która mi "doradziła aby wziąć maść Bepanthen " , posluchalam... przez 3 godziny 3 razy smarowałam ta maścią a powieki tak napuchly że jest jeszcze gorzej jak było ... Pozdrawiam