Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperatura

ile może być max.stopni na dworze by można

Polecane posty

Gość temperatura

było jeszcze wyjsc z 4 miesięcznym dzieckiem?

Gość w moim odczuciu
Jeśli nie wieje i nie leje, to do -5

Gość jeśli chodzi o ksiązkowa
strpone to mówi się o - 9

Gość a ogolnie..
ile po wyjsciu ze szpitala mozna wyjsc na spacer z malcem... Jezeli urodzi nam sie dziecko w okresie letnim trzeba czekac np tydzien dwa.. Czy np zaraz po powrocie ze szpitala.. Albo chociaz wystawic malca w wozeczku na balkon na chwilke... i jak go ubrac..? Czy moga to byc np body i skarpeteczki aby nie doprowadzic do przegrzania czy lepiej jakis pajacyk z dlugimi rekawkami i zakrytymi nozkami...

Ja w okresie letnim urodziłam i na spacer wyszłam w 5 dobie życia dziecka.

Gość ogolnie..
a jak maluszka ubieralas..? Bo zastanawiam sie.. Skoro czlowiekowi doroslemu goraco to malenstwu tez pewnie.. Ubierajac je w welurowego pajacyka moze mu byc za goraco.. W same body kroti rekaw i same skarpetki za zimno..:O Moze wtedy np okryc pieluszka tetrowa... Sama nie wiem.. A lepiej wiedziec takie rzeczy.. Nie chcialabym aby moje dziecko nabawilo sie potem potowek ect

Gość zzzzzzz
Trzeba sprawdzać czy ma "łapki" ciepłe, sama zobaczysz Urodziłam córkę w maju i w okresie letnim spała w domu czasami na golaska bo było gorąco, albo przykryta pieluchą tetrową

Gość ok 10 stopni

Nigdy nie patrz czy dziecko ma zimne ręce czy ciepłe, bo w ten sposób nie sprawdza się czy dziecku jest zimno...sprawdza się kark, jeżeli jest ciepły to dziecku jest ciepło. Pierwsze spacerek mojego dziecka odbył się w śpiochach bawełnianych i kaftaniku i lekkiej z dziurkami czapeczce(było bardzo ciepło.ok25 stopni) środek lata. Po paru spacerkach wystartowałam już w samych body, bez czapeczki:) Zawsze możesz zabrać ze sobą coś do przykrycia. W domu to w ogóle dzidzia była w pieluszce i podkoszulce w zależności od ciepłoty powietrza.

urodziłam we wrześniu i dzidzią wyszłam jak miał 7 dni na pół godzinki,druga rudna też tyle a potem zwiększąłam . Było wtedy w miare ciepło więc było ubrane śpioszki oraz miało sweterek i rajstopki przykryte kocykiem Najważniejssze by dziecko nie przegrzać,ja na raczki nie patrze ponieważ mały non stop ssie paluszki i cały czas są mokre i zimne .Najlepeij za stopki lub za kark

Gość Ogolnie..
Wlasnie dlatego pytam o te ubranka... Bo wiem ze przegrzanie jest chyba gorsze od tego kiedy dziecku z lekka chlodno... Wiadome ze dziecko od chlodu zazwyczaj albo ma gesia skorke albo ma czkawke... Moj malec bedzie w czerwiec-lipiec Wiec zapewne bedzie cieplo... A jak z wystawianiam malca na sloneczko?? Mozna np siasc w parku i na maluszka nogi skierowac promienie sloneczne..? Czy to raczej nie wskazane? (bo wiem ze buzia powinna raczej unikac promieni..)