Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dindi

Meczace gazy u dziecka i kupka raz na jakis czas-czy to normalne?

Polecane posty

Moja ponad dwumiesieczna corcia od 4 dni nie zrobila kupki.Karmie ja tylko piersia i dosc czesto-czasem co 2 godziny,czasem co 3.Malej zaczely teraz dokuczac gazy,placze na chwile przed puszczeniem bąków.Wczesniej,gdy robila normalne kupki nie miala takich problemow.Czy to jest jakos ze soba powioazane i czy to normalne ze tak zadko robi kupki?

Tak bywa. Po narodzinach mojej małej leżałam w szpitalu z facetką, która miała drugie dziecko. Mówiła, że karmiła piersią pierwsze i to pierwsze czasem robiło kupkę raz na tydzień i że tak się zdarza przy dzieciach karmionych piersią. (Ale zamotane zdanie mi wyszło) Gazy to niestety normalka, do czasu, aż dojrzeje przewód pokarmowy dziecka. Na męczące gazy pomaga Espumisan albo inny środek z tym samym aktywnym składnikiem, zapytaj w aptece, coś ci doradzą. Można go podawać nawet bardzo maleńkim dzieciom. I koniecznie pilnuj żeby maluchowi się odbijało po jedzeniu. Nie masz powodów do niepokoju, tak bywa. Jeśli dalej czujesz się niepewnie - najlepiej pogadaj z pediatrą :)

mi lekarka powiedziła że przez 3 dni dziecko może nie robić kupki i żebym wtedy czasem nie panikowała.Najlepeij jeśłi dziecko ma non stop gazy wtedy moze uniknąc kolek lub jeśli już się to przydarzy napewno będa mniej bolesne. Jeśli przed puszczeniem boczką mała płacze to ma nazwijmy to potocznie zatwardzenie.Mój maluszek tez tak miał płakał wtedy nie miłosiernie,wyginał się na rózne strony,robiłsięczerwony za namowa koleżanki podałam herbatke przeznaczoną dla niemowląt z koperku włoskiego i naprawde pomogło.Mały od tamtej chwili nie ma zatwardzeniem,często się wypróznia,odchodzą gazy.Spróbuj może da To ulkge twojej dzidzi

Gość kasiaka
Przeanalizuj swoją dietę, może zjadłaś czekoladę albo kakao, może coś ciężkostrawnego?? Jeżeli nie kojarzysz, to po prostu zjedz pare sszonych sliwek, albo jabłka, coś rozlużniającego i mała na pewno równiez to odczuje - kupka powinna się pojawić a Ty pilnuj się , co jesz- bo jesz nie za a dla dwóch!!!!!

warto tez pic koper wloski (oczywiscie matka karmiaca piersia), on dziala wiatropednie, wiec pomaga tez dziecku w usuwaniu nagromadzonych gazow - u nas sie sprawdza - mialam tylko 2 ataki kolki u Malego, od czasu gdy pije 2- 3 herbatki z kopu - przeszlo jak reka odjal :)

dzieki za rady:)przed chwila kapalismy Mala i zrobila mega kupe,ktora wystrzelila na pol pokoju,chyba faktycznie mogla miec lekkie zatwardzenie,bo ostatnio troche czekolady zjadlam i ciast-wiadomo-swieta,a teraz zjadlam pare jablek i chyba dlatego ja tak przeczyscilo:)

Gość kasiaka
I po to jest forum!!!!