Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mec

gruczoł bartholina

Polecane posty

Gość mec

jestem po pęknieciu ropnia co dalej.lekarz zalecił zabieg wyłuskania czy mozna tego uniknąć jak to inaczej leczyć

Gość bez obaw
ja tez to mialam, nic nie wycinalam i zniknelo samo. nie wiem jak powazny jest twoj stan, ale tak jak mowie- mnie przeszlo i narazie nie ma nawrotow (podobno to lubi sie nawracac) glowa do gory, staraj sie zeby nie ocierac ranki i zeby bylo w miare higienicznie wokol niej. pozdrawiam

czesc Dziewczyny a ja miałam go wycinany :/ bo w kazdej chwili mogł peknac i najlepszym wyjściem był zabieg...

Gość mec
teraz jest ok. ale dwa lata temu też przesto przechodziłam.Ile razy można to wytrzymać jak będzie się tak nawracać co jakiś czas.a pewności że znów nie wróci nie ma, chciałabym to jakoś leczyć żeby się nie nawracało ale nie przez użycie skalpera,czy ktoś słyszał o takiej metodzie.

Gość mec
pytanie do SMSa jakom masz gwarancje że teraz nie przeżuci się na drugą strone, to ponoć powoduje jakaś bakteria która jest w organizmie i w przypadku kiedy nasz organizm jest osłabiony ona atakuje.

Gość Migdałł
gdzie jest ten gruczoł i jak sie objawia

Gość mec
to było pytanie do MSM atakuje.sorki za pomyłke w pseudonimie.

Gość mec
krocze zewnętrzne wargi sromowe, objawy przy stanie zapalnym tego gruczołu czyli prz ropniu to duży obrzęk zaczerwienie i ogromny ból.

u mnie to wygladalo nie az tak strasznie tzn. przypadkiem sie o tym dowiedzialam lekarz mi zalecil zabieg, powiedzial ze owszem moge z tym chodzic ale on mi nie gwarantuje tego ze mi to nie peknie i nie bede umiala z bólu siedziec :/ wiec zdecydowalam sie bo po co mialam ryzykowac i owszem gwarancji nie mam ze to mi nie wyskoczy z drugiej strony ale przynajmniej z jednej mam to wyciete... i naprawde zabieg nie jest straszny, tez sie balam ale teraz przynajmniej nie ma dodatkowego stresu ze mnie bol na ulicy zlapie... pomysl o zabiegu, nie namawiam Cie ale moim zdaniem to jest dobre rozwiazanie...

Gość akuakuk
czesc lekarz tez mi to wykryl i powiedzial zeby nic z tym nie robic ale mnie nie boli wiec nie ma potzreby a czy ciaza nie przeszkadza w tym przypadku tzn czy jest to niebezpieczne w ciazy jesli sie ma ten gruczol w stanie zapalnym

Gość duza
czesc dziweczyny tez mialam ten gruczol byl bardzo duzy i nie moglam chodzic ,ani spodni ubrac,myslalam wlasnie ze mi go lekarz natnie tak ponoc jest najbezpieczniej i nie ma nawrotow a on mi przepisal antybiotyk i tez przeszlo dzieki bogu ze nie mam nawrotow bylo to juz z 7 lat temu .pozdrawiam

tak tylko polega to na tym ze nie wiesz kiedy z tego ci sie zrobi stan zapalny mozesz z tym chodzic ale jak cie zlapie bol to juz wtedy nie bedzie wyboru i bedziesz musiala isc na zabie i nikt cie wtedy nie zapyta czy chcesz czy nie, ja tez moglam z tym chodzic ale nawet lekarz nie gwarantuje tego ze nie wyladauje w szpitalu, to juz twoja sprawa co z tym zrobisz, ja jestem osoba ktora nie lekcewazy takich rzeczy i dmucha na zimne... tak jak mowie zabieg nie jest skomplikowany, tylko sam fakt ze jest sie w szpitalu... Zastanow sie i podejmij dobra dla Ciebie decyzje :)

Gość bez obaw
u mnie tak jak pisalalm to przeszlo samo. kiedy zaczelo mi sie to zbierac i powoli wyskakiwal mi babel, oczywiscie bol niemozliwy, ani siedziec ani dotknac, masakra, lekarz kazal to smarowac mascia ichtiolowa (oczywiscie uwaznie zeby nie dostalo sie do wewnatrz), po to zeby sie szybciej zebralo. a kiedy sie juz zebralo to zaczelam to uciskac no i peklo samo.lekarz to obejrzal i powiedzal ze jest ok. z tego co czytalam to ten grucziol sluzy do do "nawilzania" pochwy i w ogole wytwarzania sluzu, wiec ja bym byla ostrozna co do wycinania, choc oczywiscie rozne sa przypadki i byc moze w twoim to bedzie koniecznie. u mnie tez na szczescie na razie nawrotow nie ma a mialam to jakies 1,5 roku temu. 3mam kciuki i zdrowia zycze :)

Gość to samo tylko ze inne
Hej, MSM, powiedz mi, ile czasu przebywałaś w szpitalu, czy to jest zabieg pod znieczuleniem ? Pozdrawiam

Gość ciaaapka
witam ja tez mialam to cholerstwo:( bol niemozliwy!!! nie moglam chodzic ubrac si, siedziec, brrrrrr! jak sobie przypomne to... tez smarowalam mascia ichtiolowa,ale nie pekalo i bolalo i wyladowalam w szpitalu. Dostalam antybiotyki i samo peklo. Dodam ze wlasnie w dniu kiedy trafilam do szpitala akurat dostalam okres. Wiec moze dzieki temu uniknelam cięcia, bo podczas okresu nie moga nic robic. Peklo samo, okres sie skonczyl i nareszcie wrocilam do domu juz bez bolu, uffffffffff!

Gość ciaaapka
ja bylam tydzien w szpitalu

Gość deli245
miałam zabieg nacinania gruczsołu. Czy po tym zabiegu nawraca sie to? Ból okropny.