Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mruzka

jaskra

Polecane posty

Gość mruzka

hej mam pytanko czy jest wsród was ktos kto choruje na jaskre. Jestem mloda osoba mam 24 lata i mam jaskre wtorna tzn od nadczynnosci tarczycy bardzo prosze o kontakt z kims kto tez cierpi na ta przypadlosc

Gość mam pytaniee
jakie są objawy jaskry? czy ryzyko wystąpienia tej choroby zależy od wieku czy jakiś innych czynników?

Gość mruzka
mnie bolala caly czas glowa po prawej stronie na brwia, takie uczucie ciezkosci czasem bol promieniowal do ucha ze za bardzo nie wiedzialam co mnie tak naprawde boli chodzilam od neurologa do laryngologa az trafilam do okulisty i okazalo sie ze mam wysokie cisnienie w oku w lewym bylo troche lepiej norma byla 20 ja w prawym mialam ponad 30 a w lewym 22. Nie ma znaczenia czy jest sie mlodym czy starszym

Gość mruzka
halo naprawde jestem sama?

Gość mam pytaniee
a zaburzeńwzorku żadnych nie miałaś? światło cię nie raziło?

Gość mruzka
nie nie razilo mnie mialam owszem inne objawy zaburzenia widzenia takie jakby ataki dragl mi obraz intensywnie pewna czesc widzianego obrazu a zaczynalo sie ze w srodku pola widzenia widzialam plamke swiecaca trwalo to ok 20 minut. bylam wtedy u okulisty i badal mi cisnienie w oku ale zle. Bo mierzac cisnienie na lezaco to wynik prawie zawsze wyjdzie ok a powinno sie mierzyc na siedzaco tak jak naturalna jest postawa czlowieka. a ty masz jakies objawy?

Gość mam pytaniee
z tego co piszesz jaskra mi nie grozi;p co najwyżej wzrok mi się torchę psuje od siedzenia przed kompem, no i razi mnie słońce ostatnio, ale to pewnie dlatego że dawno nie było na dworzu tak jasno jak teraz w ciągu dnia.

Gość mruzka
to na pewno jak siedze tez za duzo przy komputerze to tez mam ale zmeczone oczy, a ile masz lat?

Gość mruzka
mam nadzieje ze u mnie tez bedzie ok. jestem pod stala opieka okulsty i endokrynologa. Okulistka mi mowila ze jestem jeszcze mloda i uszkodzenia na dnie oka moga sie jeszcze" odbudowac" wazne by kontrollowac te cisnienie zeby bylo w normie (musze je kropic), podkresla tez ze wazne jest ustabilizowanie mojej tarczycy takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Gość mam pytaniee
24 lata mam. to wszystko wina kompa i ogrzewania, sluzówka się wyszusza, potem oczy łzawią , muszę ograniczyć korzystanie z kompa;/ mam nadzieję, że z twoim zwrokiem wzystko będzie ok:) pozdrawiam

Gość mruzka
tak wlasnie przypomnialo mi sie jeszcze ze jak uzywasz duzo komputera wazne jest nawilzanie oczu jakimis kroplami tzw sztuczne lzy tak mi okulistka tez kaze i rzeczywiscie pomaga pa

Gość almar
ja mam jaskrę - z niskim ciśnieniem i otwartym kątem - ponoć najczęściej występująca postać i na dodatek bezobjawowa. Leczę się od dwóch lat tzn. używam kropli (Xalatan) co dzień. Sporo się naczytałam o chorobie, nie pamiętam już u ilu lekarzy byłam, łacznie ze słynną kliniką okulistyczną w Katowicach. Ciekawa tylko jestem, jak to mozliwe, skoro nie jest znana przyczyna choroby, a leczenie tak naprawdę ogranicza się do powstrzymywania jej dalszego postępu to jakie są naprawdę szansę, że krople które biorę, uchronia mnie od utraty wzroku? trochę jestem przestraszona... :-(

Gość gość
Hej jestem tu Nowa, szukam dobrego specjalisty od jaskry. Ktos poleci jakiegos specjalisty? Moja babcia pilnie potrzebuje A na NFZ mozna czekać i czekać.

Gość gość
W moim przypadku kiedy jaskra była już dość zaawansowana bardzo dobrze sprawdził się zabieg laserowy, który wykonywała mi dr Agnieszka Mielnik Mierzwińska z Bona Dea. Nie trwał długo, był bezbolesny a zahamował postęp choroby. Polecam - to na pewno jeden z lepszych metod walki z jaskrą.

Gość Adrian Kot
Jeżeli ktoś poszukuje sprawdzonego okulisty to mogę śmiało polecić Spektrum we Wrocławiu. Mają świetnych specjalistów i cudowne podejście do pacjenta. Od początku do końca byłem bardzo zadowolony z pobytu. W razie potrzeby http://www.spektrum.wroc.pl/

Gość Cyprian

No niestety, jaskra może przydarzyć się każdemu. Ja w wieku 24 lat miałem operację na jaskrę... Operował mnie dr Michnowski z Białegostoku i już wtedy (to było 3 lata temu) mówił, że tendencja jest wzrostowa... Coraz gorzej ze wzrokiem u Polaków, ale nie martw się z tego można naprawdę wyjść 🙂

@Adrian Kot a kogo konkretnie w Spektrum polecasz? Mam już umówioną wizytę ale każda opinia jest na wagę złota ;)

Gość agnieszka

Widzę, że sporo osób poleca klinikę Spektrum- ja również. Chodzę regularnie na kontrolę ponieważ mam wadę wzorku, za każdym razem otrzymuje cenne informację na temat stanu mojej wady. Sami specjaliści bardzo mili i zawsze uśmiechnięci

Gość Kasia80

Moja ciocia choruję na jaskrę ale dokładnych szczegółów i przebiegu leczenia nie znam. Wiem, że chodzi na regularne wizyty do kliniki www.okulistyka-targowa2.pl ponieważ czasem ją tam podwożę. Myślę, że najlepiej skonsultować się ze specjalistą.

Gość Kamilla

W przypadku jaskry sposób leczenia jest kilka, to lekarz zadecyduje która z metod wybrać.W stolicy w Vidium Medica  specjalizują się w leczeniu jaskry. Pamiętać trzeba że w tym konkretnym leczeniu chodzi o zahamowanie objawów. Cofnąć stanu z przed jaskry się nie da.