Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślepa kura

od ilu dioptrii niepełnosprawność???

Polecane posty

Gość ślepa kura

no właśnie: mam wadę wzroku - 9 i zastanawiam sie nad tym czy "łapię się" juz na orzeczenie o niepełnosprawności czy jeszcze nie? Ktoś z was może wie - bo nie mogę tego nigdzie znaleźć...

Gość ślepa kura
buuuuuu... nikt nie wie ;(

Gość dfgsd
chyba tylko slepi naleza do tej kategorii chyba nie ma innych wyznacznikow

Gość abby
a nie zalezy to czasem od tego jak dobrze się widzi z korekcją? w koncu nawet przy -9 majac na nosie okulary mozna chyba dobrze widziec

Gość Piotr -9
Hej, witam w klubie, ja mm rowniez -9 i mimo mnostwa zwiazanych z taka wada klopotow nigdy nie myslalem, ze moze to byc podstawa do otrzymania bumagi o niepelnosprawnosci. W dobrze dobranych okularach czytam prawie cala tablice, a w soczewkach widze idealnie. Pozdrawiam Piotr (GG:5112507)

Gość MNISZKA 34
Też mam problem ze wzrokiem , ale bardziej skomplikowany , więc temat i dla mnie ciekawy.

Gość selkie
już się kwalifikujesz do orzeczenia, na pewno jednak nie będzie ono wydano o " stopniu znacznym"

Gość raczej nie dostaniecie
orzeczenia, w końcu od czego sa operacje laserowe, okulray i soczewki kontaktowe. W okularach komfort widzenia nie jest najlepszy ale w soczewkach powinniscie widziec idealnie. Na rente sie na pewno nie łapiecie

Gość oj cięzko będzie
Ja mam w jednym oku - 2dpi i pogarsza się to z roku na rok a na drugie nie widzę wcale-uszkodzenie nerwu wzrokowego i ile to ja najeżdziłam się po komisjach żeby cokolwiek dostać o stopniu niepełnosprawności...okazało się jednak,że to za mało i jedno oko mi w zupełności do wszystkiego wystarczy....chyba tylko niewidomi mogą być niepełnosprawni w naszym kraju :-(

Gość MNISZKA 34
Czy ktoś ma w tym orientację ???