Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pukla

starania po 6 latach brania tabletek

Polecane posty

Gość pukla

witam, chciałabym się dowiedzieć czy miałyście problemy z zajściem w ciążę po długim okresie brania tabletek, ja biorę dość długo 6 lat teraz mam 25 lat i obecnie zastanawiam się nad ciążą, mam nadzieję ze wszystko się ułoży. pozdrawim...

Gość monika1976
Witaj! Bralam tabletki 5 lat, po odstawieniu zaczelo sie pasmo niepowodzen ginekologicznych-najogolniej rzecz biorac-po 2 latach organizm nadal nie wrocil do rownowagi hormonalnej.Mam niewydolna II faze cyklu.A mialam:torbiele,stany zapalne przydatkow, endometrium, grzybice, miesniaka.... Wyliczac dalej...?

Gość malwinka24
ja bralam ponad 4 lata po odstawieniu chcialam zajsc w ciaze.. przez kilka miesiecy nie wychodzilo.. dowiedzialam sie ze mam pco:(

Gość czy ja wiem
moniko1976>> a czy Twój organizm był w stanie równowagi hormonalnej przed braniem tabletek? bo w większości przypadków, jeżeli kobieta była zupełnie zdrowa i wszytsko choziło jka w zegarku, to wszytsko to szybko wraca do normy. ale jeżeli ktoś miał kłopoty z regularnościa miesiaczek czy z różnymi fazami cyklu, to tabletki działay tylko doraźnie i jak zakończyło się branie, to wszystko wróciło do "normy" powinny być obowiazkowe badania faz cyklu, płodności i tym podobnych rzecy zanim się przepisze tabletki, żeby potem nie bło, ze to wlaśnie przez tabletki coś tam sie dzieje. bo tak na dobra sprawę nikt teraz ni udowodni, że przed tabletkami wszytsko chodziło jak w zegarku. miesiączi mogły być regularne, ale "nieefektywne" np....

Zgadzam sie z przedmowczynia. Wspolczuje bardzo monice,ale skad ta pewnosc,ze wszystkie te dolegliwosci sa spowodowane tabletkami. Jest naprawde wiele czynnikow,ktore wplywaja,np na powstawanie torbieli.

Gość moje doświadczenia
po tabletkach są podobne. Co prawda brałam tabsy nie ze względu na antykoncepcje ale na wyregulowanie okresu (okres pojawiał mi się co 5-8 miesięcy), długie lata leczenia i też duży problem z zajściem w ciążę. Okazało się, że mam hiperprolaktynemię, hirsutyzm i pco. Długie lata naprawiania skutków po tabletkach. Tabletki zaczęłam brać w wieku około 17 lat, przez 4 lata, a kolejne 4 to leczenie w kierunku zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że dam Ci nadzieję, bo w dążeniu do posiadania dziecka byłam bardzo zdesperowana. Różne leki, wizyty u gina nawet dwa razy w ciągu miesiąca, badania hormonalne, częste usg, nadzieja i ... udało się.

Gość mnbvcxz
A ja slyszalam,ze pco wlasnie leczy sie tabletkami antykoncepcyjnymi. A wy piszecie cos calkiem odwrotnego,ze pco macie po tabletkach....To jaka w koncu jest prawda?

Gość efrej
co to jest pco?

Gość mnbvcxz
pco to zespol policystycznych jajnikow

Gość malwinka24
przeciez ja nie mowie ze pco( zespol policystycznych jajnikow, cysty na jajnikach, brak jajeczkowania) mam po tabletkach:)dowiedzialam sie poprostu kiedy je odstawilam.. gdybym odstawila wczesniej wiedzialabym o tym nie tak pozno.. nie majac 24 lata..

Gość efrej
odstawiłam p o 5 ale jescze sie nie staram...ajuz 30 na karku, mam zamiar z a 2 m-ce,, ale mam boja...

do moje doświadczenia: piszesz tak, jakbyś od tabletek miała pco i hirsutyzm, ale nie wiem czy wiesz, że dzieki tabletkom Twoje policystyczne jajniki były \"chronione\"? A to, że większość kobiet z pco ma problemy z zajściem w ciążę jest faktem już od dawna i wynika to z braku jajeczkowania. Ja mam pco i biorę tabletki anty właśnie po to, żeby oszczędzać jajniki i napewno nie będę obwiniać tabletek za moje niepowodzenia, bo wiem że one mi pomagają.

brałam 5 lat. Bylo mi trudno zajśc w ciaze - musiałam zarzywać hormony które mi w tym ułatwia.Do dziś nie weim czy to jest wina tabletek czy być moze mojego nastawienia ze za bardzo chciałam być w ciąży.Lekarze właśnie mówią że takie nastawienie moze chamować

Gość Nanna
Brałam tabletki ponad trzy lata, i o trzy za dużo, oczywiście przedtem nie miałam robionych badań, a gin przepisał mi je "na oko". Potem miałam skoki ciśnienia, problemy z oczami (ciśnienie) oraz napady klaustrofobii, ze o spadku libido nie wspomnę. No, ale nie w tym rzecz. Odstawiłam te tabsy i po pół roku zaczełam się starać o dzidzię. Udało się od razu :) Więc głowa do góry, na pewno Ci się uda, nie zamartwiaj się z góry , powodzenia!

Gość tabsy
jak ja odstawialam tabletki po 8 latach brania - lekarz powiedzial czekamy 3 m-ce i zaczynamy starania, jak bedzie wpadka wczesniej nic sie nie stanie. ale czesto pierwsze cykle sa bezowulacyjne i zeby sie nie denerwowac. lekarz podkreslal ze jak kobieta nie moze zajsc w ciaze to najlatwiej zzucic wine na tabsy - ale to jest nieprawda. badania dowodza ze kobiety po odstawienieu tabletek w okresie 6 m-cy zachodzi w ciaze ponad 70% a nie bioracych tabsow ponad 40%. ja osobiscie zaszlam w tak jak lekarz radzil. ale wiekszosc moich kolezanek juz w pierwszym misiacu trafila. mam tez znajomych gdzie ona brala tabsy - odstawila i przez ponad rok nic. poszli do lekarza i okazalo sie ze to on nie moze miec dzieci. na pewno wam sie szybko uda - czego wam zycze :)

Gość słoneczko27
Ja brałam tabletki 4 lata, a 3 miesiace po odstawieniu zaszłam w ciąze, teraz jestem w 27 tygodniu . Pozdrawiam i życze powodzenia dla wszystkich starajacych sie:)

Gość Majoweczka 2006
bralam cilest ponad 4 lata, od stycznia 2005 przestalam je brac i w sierpniu zaszlam w ciaze:) bede miec coreczke:D prawda jest taka, ze co organizm to inna reakcja na tabletki - jednym udaje sie zajsc w ciaze za pierwszysm strzalem, drudzy musza troche poczekac a jeszcze inni gruntownie sie przebadac bo to nie tabletki sa winowajca ze nie mozna zajsc w ciaze... zycze powodzenia wszystkim starajacym sie!:)

Ja uważam, że najlepiej by było jakbyś kupiła testy owulacyjne i dokładnie określiła kiedy masz owulację i czy jest ona stała. Tabletki mogły ja trochę rozchwiać. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.