Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontaktuje

Kontakty raz jeszcze

Polecane posty

Gość kontaktuje

Wiem, ze temat szkiel kontaktowych juz tu byl, sama nosze je od miesiaca i mam pytanie, a wlasciwie wiele pytan. Po pierwsze, czy kapiecie sie pod prysznicem w soczewkach? Ja raz mialam je pod prysznicem, i mialam wraznie ze je zgubilam,po prostu widzialam wszystko za mgla jak bez okularow!! W jakich sytuacjach mozna zgubic soczewki? Dla mne ta historia pod prysznicem to byl straszny sters, bo okulista polecil mi soczewki roczne, cholernie duzo kosztowaly i taka zguba to bylby naprade spory problem. A jak to jest z makijazem, sa jakies specjalne reguly i zakazy przy soczewkach??

Gość nieaktualny

Gość nieaktualny
??????????

Hej ja noszę soczewki od 9 lat.. więc tyle il;e wiem- mogę Ci powiedzieć.. otóż- przed pryusznicem nie zdejmuję soczewek.. po prostu nie patrzę bezpośrednio na strumień wody, jeśli już- to z prądem.. ;) jeśli chodzi o zgubę soczewek- to mi przydarzyły się sytuacje następujące: kilka razy zdarzyło mi się \"szturchnąć\" w oko, soczewka wtedy mi się jakby \"wyjęła\"- i gdzieś upadła.. gdzieś pod nogi- jak mniemałam- bo nie mogłam jej już potem znaleźć.. (chyba 3-krotenie syt. powtórzona), innym razem zdejmowałam soczewki w namiocie na jakimś wyjeździe, i jak zdejmowałam drugą- do licha- nie trafiłam do komory pudełeczka- to już absurd lekki- ale ciemno było i lusterka nie miałam.. miałam wtedy sporo lat mniej- ale nie wiem dlaczego taka nierozważna byłam :O.. ;) chyba nie miałam już innych historii ze zgubami soczewek..:D często zdarza mi się, że podwinie się rzęsa i wtedy soczewka wychodzi ze swojego miejsca, ale lekka korekta palcem i jest OK, nauczyłam się już nie korzystać z lusterka, tylko robić to po prostu palcem, ale dyskretnie.. (jedna znajoma- przyznała się, że prawie nie zemdlała jak zobaczyła, że \"grzebię sobie w oku\" ;) ) Makijaż- wykonuję normalny.. aczkolwiek- jak rzęsa się zawinie- łzawią mi oczy, ale już opanowałam i to.. Pozdrawiam i życzę bezkolizyjnego stosowania soczewek :))