Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin wawka

Pytanie do inteligentnych forumowiczek...

Polecane posty

Gość Marcin wawka

Dziewczyny,wiem ze sa tu wsrod Was inteligentne osoby,zdązyłem zauważyc.Mam taki problemik, bede bronił pracy dypl.i bede musiał powiedziec dlaczego wybrałem taki a nie inny temat, i nie mam pojecia jak to uzasadnic,Wybrałem ot tak po prostu własnie ten temat.A chciałbym jakos wypaśc. Temat jest o pedofilii.Moze znjadzie sie ktos to w ładny i mądry sposob mi to podpowie i napisze, bede wdzieczny:)

Gość Marta Pogromczyni Rusaków
Wypozdr!

Gość pracodawca
na latwizne idziesz moj drogi ze ja wczesniej na to nie wpadlam, mialam tez taki problem ale jak sie posiedzi i pomysli to cos wymyslisz, a to ze piszesz o pedofilii to jest za malo zeby podac powod dlaczego o tym piszesz, moze ktos ci pomoze ale najlepiej by bylo jakbys podal wiecej informacji na temat pracy

Gość a dlaczego wybrałeś taki temat
jeśli nie jesteś pedofilem to każda odpowiedx będzie ok...

Jestem facet ale: uzasadnienie tematu pracy powinineś mieć na początku swojej pracy dyplomowej w rozdziale: "cel pracy", wnioski z niej też, tyle że na końcu. Jeśli tego nie masz to praca jest nie pełna.

Gość alautka
przecież mając taki temat, masz wiele możliwości, które bez problemu trafią do egzaminatorów

Gość do alautka
A mogłabys mi podpowiedziec, sprecyzowac i napisac? Kazdy madry , ale jak sam ma cos , jakis problemik to szuka go włąsnie tu na forum

Marcin to Ty chyba mało inteligentny jesteś ! jak pracę napisłeś ? powtórzę za \"3 grosze\" - uzasadnienie powinno być na początku pracy promotora nie miałes czy co ? a skoro taki kiepski, to nie martw się o uzasadnienie i tak jakoś się obronisz .... no chyba że nie Ty tą pracę napisałeś ....

Gość Może po prostu
Może po prostu ,że temat na czasie,że w tej chwili internet temu sprzyja no nie wiem co w pracy....

Gość alautka
3 grosze ma rację A co napisałeś w uzasadnieniu. W ogóle nie wiem jak można bez emocji pisać taki temat. Chyba coś czujesz pisząc pracę?

Gość ponawiam...
Nie chodzi mi o cel pracy, tylko ogolnie musze na poczatku powiedziec dlazcego akurat wybrałem taki temat, a to nie jest cel pracy

Gość alautka
a dlaczego wybrałeś???

Gość pracodawca
a o czym ty tam masz zamiar pisac? ze to choroba, czy co?

napisz, ze temat jest aktualny, że media, np. internet stanowia zagrożenie dla najmłodszych, że nie wiemy o pedofilach wystarczająco duzo - temat badań otwarty np. w odnisieniu do przyczyn zjawiska - uwarunkowane genetycznie czy w procesie socjalizacji, że nie znany jest profilpsychologiczny pedofila lub że twoja praca jest kontynuacją jakiś badań, które cie interesują ze względu na aktulanośc i problem zjawiska - tak naprawdę to zależy od tematu twojej pracy

Gość ponawiam...do sun_ny
sun_ny ma racje , cel pracy a uzasadnienie wyboru tematu do 2 rozne rzeczy..a dlaczego wybrałem? juz pisałem ze tak po prostu taki pomysł wpadł mi do głowy

Gość alautka
A czy Ty pisałeś o życiu erotycznym zwierząt, że wybrałeś tak sobie! Przecież to jest poważny problem społeczny. A co najgorsze to cierpią najbardziej bezbronne istoty!!!!

Gość ponawiam....
Dziekuje za wypowiedzi, moze jeszcze ktos sie wpisze?

Cel pracy to nie uzasadnienie... ;) A uzasadnic wcale nie jest tak prosto... Jesli ktos wybral temat ot tak sobie (bo nie bylo innego lepszego, czy ze wzgledu na promotora - jak ja np...) to trudno uzasadnic... Prace mozna napisac ale nie koniecznie trzeba sie nia pasjonowac...

Na czym jestes? I moze napisz cos wiecej o tej pracy?? Pod jakim katem jest ta praca? Samo pokazanie problemu, profil sprawcy, profil ofiary, leczenie? Dosc trudny temat wybrales-popularny i owszem ale trudny, zwlaszcza ze o pedofilii mowi sie glosno od niedawna. Leczenie to kpina...

Gość alautka
No nie ... Chyba, że całe studia zostały wybrane przez przypadek

Alautka-prac sie nie pisze po to, zeby nad nimi plakac. Jesli pisalam kiedys prace o kazirodztwie (laczacej sie przeciez z pedofilia) to powinnam siedziec i plakac? Prace sa pisane po to, zeby przedstawic problem badz po to, by cos zmienic.

Gość ponawiam....
Tak, temat wybrałem, bo nie miałem innego pomysłu,temat dotyczy postrzegania tej dewiacji przez rodzicow dzieci (narazonych na pedofilie), a czy temat jest trudny? teraz wiem o tym ze wcale nie jest łatwy.

Gość alautka
Jeżeli wybrałam farmację to dlatego bo coś mnie pociąga w tych wszystkich pigułach, formy alternatywne itd.Ale nie można nie mieć emocji do życiowych wyborów! Nie koniecznie ntrzeba płakać

Gość ponawiam....

Gość grażynka

Alautka-Ciebie pasjonuje farmacja, mnie wszelkie patologie spoleczne. I Twoj kierunek i moj polega na pomaganiu innym, prawda?? Wiec co jest lepsze-nadmierne emocje, placz czy szukanie realnych mozliwosci pomocy?? Kurcze, postrzeganie dewiacji przez rodzicow...Chcialabym to przeczytac, gdyby sie dalo. Mimo, iz uzasadnienie wyboru jakos mi do glowy nie przychodzi. Najprosciej byloby powiedziec, ze ze wzgledu na aktualnosc problemu ale co wiecej?? hmm

Gość ponawiam....do sun_ny
Bardzo Ci dziękuję za wypowiedz i zrozumienie mnie, jesli cos przyszłoby Ci jeszcze do głowy, prosze napisz , będę wdzięczny Tobie

Moze mnie na zakupach oswieci ;-) A w jakiej grupie robiles badania?? Bo zagrozone dewiacja-to chyba podwyzszonego albo wysokiego ryzyka. Nie ma chyba grup jako takich zagrozonych pedofilia oprcz ww. wymienionych. Na czym jestes? Pedagogika czy psychologia czy zupelnie cos niezwiazanego?? Mam prosbe do Ciebie-dalbys mi prace przeczytac?? Obiecuje, po przeczytaniu skasuje itd. Zaciekawil mnie ten temat i tyle.