Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izia...

RAK PIERSI - przeczytajcie!!!

Polecane posty

Gość izia...

>> > Dnia 18-12-2005 o godz. 14:12 Asia Ojcewicz napisał(a): >> > > LEPIEJ BYC PRZEZORNYM NIZ ZALOWAC. >> > > > >> > > > Jakis czas temu bralam udzial w seminarium popularyzujacym >> > wiedze o >> > > >raku piersi. W czasie dyskusji zapytalam, dlaczego >> > najczestszym >> > > >miejscem wystepowania raka piersi jest pacha. Na moje pytanie >> > nie >> > > >mozna bylo wtedy udzielic odpowiedzi. >> > > >Wlasnie dostalam ten e-mail i uwazam za bardzo interesujacy >> > fakt, ze >> > > >znalazla sie odpowiedz na moje pytanie. Prosze was wszystkie o >> > zastanowienie >> > > >sie nas codziennym stosowaniem produktu, który ostatecznie >> > moze doprowadzic >> > > >do smiertelnej choroby. Ja od dzisiaj przestane go uzywac. >> > Przeslal go do >> > > >mnie kolezanka, a kiedy pokazalam go przyjaciólce, >> > > >która przechodzi wlasnie chemioterapie, powiedziala mi, ze >> > dowiedziala sie o >> > > >tym ostatnio w grupie wsparcia. Szkoda, ze nie wiedzialam tego >> > 14 lat >> > > >temu. Dostalam wlasnie te informacje z seminarium NT. zdrowia >> > i chcialabym >> > > >sie nia podzielic z innymi. >> > > >Glówna przyczyna raka piersi jest uzywanie antyperspirantów. >> > Dlaczego? >> > > >>>> > Koncentracja toksyn prowadzi do zmian w komórkach, czyli >> > do RAKA. Tak, >> > > >chodzi tu o ANTYPERSPIRANTY. Wiekszosc tego rodzaju produktów >> > jest >> > > >kombinacja antyperspirantu i dezodorantu, sprawdz wiec w domu, >> > czego >> > > >uzywasz. Dezodorant jest w porzadku, antyperspirant nie. Oto >> > > >dlaczego: W ludzkim ciele jest kilka obszarów do usuwania z >> > organizmu >> > > >toksyn: pod kolanami, za uszami, w pachwinach, pod pachami. >> > Toksyny >> > > >wydalane sa przez pocenie sie (perspiration). Antyperspirant, >> > jak wyraznie >> > > >wskazuje jego nazwa, zapobiega poceniu, a tym samym >> > powstrzymuje cialo >> > > >od pozbywania sie >> > > > toksyn z miejsc pod pachami. Te toksyny tak po prostu nie >> > znikaja.Zamiast >> > > > je wypocic, organizm deponuje je w wezlach limfatycznych pod >> > pachami. >> > > > Prawie wszystkie guzy raka piersi wystepuja w górnej, >> > zewnetrznej cwierci >> > > >obszaru piersi. Wlasnie tam zlokalizowane sa naczynia >> > limfatyczne. >> > > > Poza tym mezczyzni sa mniej narazeni (chociaz nie calkowicie >> > wykluczeni) na >> > > >zachorowanie na raka piersi z powodu stosowania >> > > >antyperspirantów, poniewaz duza czesc antyperspirantu >> > zatrzymywana jest >> > > >przez wlosy i nie jest nakladana bezposrednio na skóre. >> > Kobiety stosujace >> > > >antyperspirant zaraz po goleniu zwiekszaja jeszcze bardziej >> > ryzyko, poniewaz >> > > >golenie pozostawia prawie niezauwazalne zarysowania na skórze, >> > przez które >> > > >srodki chemiczne moga wniknac do organizmu pod pacha. >> > > > PROSZE, przekazcie to dalej kazdemu, na kim wam zalezy. Rak >> > piersi >> > > > staje sie przerazajaco powszechny. Wiedza o tym moze ocalic >> > zycie. Jesli >> > > >jestes co do tych odkryc sceptyczna/y, zachecam do zrobienia >> > > >poszukiwan/badan na wlasna reke. Moze dojdziesz do tych samych >> > wniosków?.

Gość miniaturka
to jednak prawda też o tym słyszałam >-:

Gość ingllott
jakby to była prawda to mnóstwo kobiet by chorowało i midelki i kosmetyczki i te dbające o siebie ja też sie tego boje trudno mi w to uwierzyć

Gość natoooooooooooooo
jakos w to nie wierze 98% kobiet uzywa antypespirantów!!

Gość izia...
tak , teraz używa, ale co sie z nimi stanie pózniej??

Gość elusiaaa
Ja nie używam antyperspirantu tylko zawsze dobrego dezodorantu bo np Reksona świetnie zdaje egzamin, nie uprawiam żadnych sportów wyczynowych więc się tak strasznie nie pocę, niepotrzebny mi antyperspirant. Większości z Was też nie. Ale swoją drogą odkrycie jest przerażające.

kurcze nie dawno też słyszałakm o tym e-mail-u :( to przerażające , ale ja mimo wszystko stosuje antyprespirant codziennie choć mój organizm nie wymaga tego bo również nie mam intensywnego wysiłku fizycznego codziennie , ale mimo wszystko chyba zacznę ograniczać stosowanie tych antyprespirantów i dziekuję , że został założony taki temat , napewno wiele kobiet jak to przeczyta zacznie się zastanawiać bo mi to już dało do myślenia :( pozdrawiam

Gość no tak...
ale dopiero po paru latach to wyjdzie na jaw. Badania sa dopiero w toku, ponieważ wynalazek typu antypespirant jest dośc młody.........dzis 20-letnie kiedys jako 60-latki dopiero odczują uzywanie tego specyfiku...

Gość pytanie do izii
izia-to co mówisz jest jak najbardziej prawdopodobnea,ale ja sobie nie wyobrażam żyć bez antyperspirantu:O Powiedz mi natomiast czy ja też jestem zagrożona,jeśli i tak po każdmy z antyperspirantów sie pocę?(używam ich,żeby zmniejszyć to pocenie i nie pachnieć brzydko) No bo skoro pach i tak nie mam suchych,i pocę się to chyba wydalam te toksyny,co?Proszę Cie napisz co o tym myślisz?

Gość no tak a co z facetami
przecież oni też używają antyperspirantów, a na raka piersi chorują niewspółmiernie rzadziej niż kobiety więc jak to wytłumaczyć?