Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajaja

Cerazette - małe pytanko

Polecane posty

Gość jajajajaja

mam pytanko. lekarka przepisała mi cerazette, jestem po cesarskim cieciu - minęło 8 tygodni, nie karmię piersia. okresu jeszcze nie miałam. Od kiedy działanie antykoncepcyjne tych tabletek działa, kiedy zacząć je brać (nie wiem jak teraz mam cykl) i po jakim czasie zaczną działać?

Gość jajajajaja

Mi jak lekarz przepisal Cerazette to tez jeszcze nie mialam okresu ale nie kazal mi na niego czekac tylko zaczac brac od razu i przez 7 dni sie dodatkowo zabezpieczac. Takze mysle ze w twoim przypadku tez powinnas tak zrobic. A czemu nie spytalas gin? Jesli nie karmisz to czemu Cerazette a nie inne? Nie zebym sie czepiala bo sama juz po skonczeniu karmienia bralam jeszcze 4 miesiace i tak z ciekawosci pytam. Pozdrawiam i w razie pytran sluze rada:-)

Gość jajajajaja
karmię piersią...literówka dzięki za radę zapomniałam sie spytać:(

Gość tez biorę
na razie czuję się ok, troche pobolewa mnie głowa, ale nie wiem czy to od tabletek; pytanie dotyczy rozpoczęcia współzycia ... na ulotce pisze, że można po 7 dniach, ale należy się dodatkowo zabezpieczać - tak też twierdzi Ania* - mnie jednak ginekolog powiedział, że mogę zacząć uprawiać seks dopiero po 3 tygodniach zażywania tabletek ... hmmm ... dziwne

Witam, brałam Cerazette przez prawie rok. Nie mam dobrego zdania o nich. Na początku było ok. zero @ i żadnych skutków ubocznych. I właśnie przy Cerazette nie ma się okresu, bierze się je cały czas na okrągło. Jeżeli zapomnisz wziąć tabletkę o stałej porze, spóźnienie nie możne być większe jak godzina, bo potem skuteczność pigułki spada. Ja po kilku miesiącach zaczęłam się bardzo źle czuć, mdłości, bóle brzucha, huśtawki nastroju etc. a przyznam że byłam jak nigdy zdyscyplinowana i nigdy nie zapomniałam jej wziąć. Krwawiłam ze 2 tygodnie non stop, potem kilka dni przerwy i znowu krwawienie, aż w końcu powiedziałam stop. I jeszcze jedno, przy Cerazette nie czeka się na @ aby zacząć je łykać, tylko odrazu, z tym że pierwszy tydzień jest taki \"adaptacyjny\" i trzeba się jeszcze wspomagać innym zabezpieczeniem. Potem przy karmieniu piersią ich skuteczność wynosi coś ok.99% a jak już się nie karmi i je stosuje to ok.95%

Gość Asia848
dziekuje Ci bardzo, ja zaczelam brac te tabletki i wlasnie mija tydzien, jednak mialam wiele watpliwosci apropo ich tak szybkiego dzialania, jednak Ty je rozwialas, karmie piersia takze jesli mam teraz 99% to juz sie nie boje:) skoro Ciebie nie zawiodly apropo skutecznosci antykoncepcyjnej to mnie tez powinno sie udac. Panicznie boje sie kolejnej ciazy:/

Witam, sprzedam 1 listek Cerazette. 30zł + wysyłka. Kontakt pod adresem olcia.k@o2.pl Pozdrawiam