Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONA ZROSPACZONA /

CZY NADRZERKA MOZE BYC PRZYCZYNA BOLU PODCZAS SEKSU?

Polecane posty

Gość ulcia_88
dziewczyny tak jak pisalam wczesniej tez mam nadrzerke...mialam robiona cytologie i we wtorek ide po wyniki..niestety tabletki dopochwowe mi nie pomogly i bede miala robiona wypalanke...napewno po niej mozna miec dzieci bo to w niczym nie przeszkadza...we wtorek dowiem sie wiecej bo sama sie szczegolowow wypytam bo nie wiem jak to jest...moja mama miala ale nie lezala w szpitalu..zrobili jej to w gabinecie ginekologa i od razu wypuscili...ale czasy sie zmienily i nie wiem jak jest teraz...po wtorku sie odezwe i napisze wam czego sie dowiedzialam...pozdrawiam

Gość Lusia1983
ulcia_88 a to ginekolog wyslal cie na wypalanke?? Tez kiedys mialam problemy z nadzerka, łapałam infekcje ktore ciezko bylo wyleczyc i dopiero jak odstawilam tabl anty to zaniknela i nadzerka i infekcje. Ale moja ginekolog zawsze byla zdania ze nadzerki albo sama sie wylecza, albo w przypadku dziewczyn ktore nie rodzily wymraza sie a nie wypala!!! tak wiec zapytaj dokladnie. Z doswiadczenia moge polecic albothyl, jesli odczuwasz przy nadzerce bol przy stosunku to ten lek troche go zlagodzi.

Gość ulcia_88
bylam u ginekologa, dostalam tabletki, nic nie pomogly, nadal mam nadrzerke...mialam cytologie niby jest ok i mam przyjsc za pol roku...nie wierze, ze nadrzerka sama sie wyleczy...mam narzeczonego i chcialabym moc sie z nim kochac, ale ten bol jest tak mocny, ze nie potrafie go zniesc....prosze pomozcie mi bo sama nie wiem co mam robic:(:(:(:(jestem zrozpaczona

Gość magbet1988
Witajcie,nardzerka może powodować ból podczas stosunku ponieważ znajduje sie ona przy wejsciu do pochwy(w wiekszości przypadków)może tez powodowac plamienie po stosunku i po okresie.Ja nadrzerke miałam 4 lata i żyje na poczatku niebolało zaczely sie problemy ja urodziłam córeczke i dostałam stanu zapalnego ale juz jest po wszystkim.Teraz juz nie wypalaja nadrzerki tylko ja zamrazaja i po kilku dniach złuszcza sie naskurek i po wszystkim po 2 tygodniach do kontroli.Nieleczona nadrzerka moze powodowac raka szyjki macicy,bezpłodnosc,a nawet wyciecie macicy co uniemożliwia urodzenie dziecka.Niebójcie sie to nie boli cały zabieg trwa ok 3 min. i jest bezboleny :) pozdrawiam jak macie jeszcze jakies pytania to zapraszam monikamika11@wp.pl

Gość kwiat jednej nocy
właśnie,nie dajcie sobie wypalać nadżerek jak jeszcze nie rodziłyście. Ja tez mam małą nadżerkę,gin nie przepisał mi żadnych leków,bo powiedziała że to tylko strata kasy,bo ciężko est ją wyleczyć lekami. Wypalić owszem,ale po porodzie dopiero..... Najlepiej zamrozić.

Gość lusija21
hej ja dowiedziełam sie o nadrzerce dwa tygodnie temu tez gin. nie przepisał mi żadnych leków mam pytanie czy od nadrzerki można dostać raka szyjki macicy??? prosze napiszcie na maila dziekuje i pozdrawiam pa

Gość chikita007
Witam!tydzień temu byłam u ginekologa i dowiedziałam się,że mam cyste mięśniaka i nadrzerke :( cysta blokowała prawego jajnika i okres spoznial sie prawie miesiąc.Dostałam czopki Distreptaza i pomogło.Ale jeśli chodzi o nadrzerke to kazał mi sie zgłosić na "pędzlowanie".Już raz miałam taki zabieg ale jak widać nie pomogło.:( eh ja tesz mam bule podczas stosunku i nie wiem czy to przez nadrzerke??często po stosunku boli mnie brzuch ,swędzi i piecze szyjka i srom:( nie wiem co jest tego powodem??? Czy ktos moze mi pomóc??bede bardzo wdzieczna!!! pozdrawiam

Gość Aguśka23
Ja tez bylam u ginekologa i powiedzial ze mam mala nadrzerke i doradzil mi druga ciaze(ze moze po porodzie zniknie).Mam 23lata a moja corcia bedzie miala w tym roku 5 i mam jeszcze czas na drugie dziecko.Lekow nie dostalam i nawet nic mi dokladnie nie powiedzial.Zrobil cytologie to za miesiac bede wiedziala czy jest ok.A bol podczas stosunkow tez odczuwam.Teraz nie jest tak zle ale byl czas ze prawie wylam bo nie moglismy dobrac zadnej pozycji.Im glebiej tym gorzej jakby jajniki i cale podbrzusze szlo do gory.Do lekarza wtedy nie szlam bo mamy tu takiego cudownego ze zawsze wszystko jest ok a zeby isc prywatnie musialabym wydac 1/4wyplaty :/ Jak narazie radzimy sobie.Najpierw musze porzadnie sie rozgrzac to wtedy mozna wbic sie glebiej ale np pozycja \"na pieska\" calkowicie odpada.Zobaczymy co bedzie dalej.Pozdrawiam

Gość młoda.dziewczyna
bylam wczoraj u ginekologa..:( powiedziala mi ze mam nadzerke..jestem przerazona bo jestem mloda mam 18 lat i nie mialam nigdy do czynienia z czyms takim..boje sie.. podczas seksu boli mnie tylko czasem..strasznie sie boje..a jesli globulki nie pomoga nie chce zeby cos mi sie zluszczalo..a czy wypalanie boli??i trzeba lezec w szpitalu??na czym to polega..aha i jeszcze jedno gin powiedziala mi ze nie moge uprawiac seksu podczas brania tych globulek.. czy to naprawde konieczne jak myslicie?

Gość tez to mam
Tez mam mała nadrzerke i moj ginekolog odradza mi cokolwiek z nią robic, poniewaz i tak jest mała. Jedynie musze stale kontrolowac, czyli robic cytologie. Jesli chodzi o bol podczas seksu, to tez to odczuwam czasami, ale dowiedzialam sie od ginekologa, ze moze to byc spowodowane jakimis moimi psychicznymi blokadami (moja pierwsza gin nastraszylam mnie niezle z nadrzerka i zawsze mialam swiadomosc ze cos jest ze mna nie tak). Dlatego staram sie przede wszystkim wyluzowac, a z drugiej strony cialo kobiety tez musi sie przyzwyczaic do seksu czasami i tak to juz jest. U mnie nadrzerka przebiega bezbolesnie tzn. nic nie widac, nic nie czuje, nie mam zadnych uplawow podejrzanych, nie krwawie itp. Zostawiam wiec ją i zyje dalej ;) oczywiscie caly czas trzymajac reke na pulsie. I nie uzywam tamponow, od nich dostalam prawdopodbnie, wiec uznalam ze w moim przypadku lepiej sie przemeczyc z podpaskami niz ryzykowac dalej.

Gość młoda.dziewczyna
ojjjj troszke sie pomylilam w tym co napisalam wczesniej.. dzisiaj sie kochalam z chlopakiem i myslalam ze umre z bolu..to bylo okropne.. i potem przyszlam do domu i zobaczylam troszke krwi na majtkach..co to znaczy..pomocy:(:(:(

Gość to oznacza że
dzieci nie powinny brać za seks :-O lekarz jej zakazał seksu na czas leczenia, a to bezrozumne stworzenie jak zwierzątko ... :-O

Gość młoda.dziewczyna
mmm.. cóz za miła odpowiedz... jeszcze nie zaczelam brac tych glubulek.. nie uwazasz iz jestes dosc dziwna..dopiero dzisiaj pierwszy raz wezme globułke..wczoraj chcialam sie kochac ostatni raz...i dzwine bo akurat tak nagle wczoraj zaczeło mnie bolec..wczesniej nic nie bolało..

Gość kynia
a nadżerka może uniemożliwić zajście w ciąże?

Gość rewodaj
dajcie spokoj seks jest ok a choroby to byly i beda

dziewczyny. ja mam 19lat i też mam nadżerke juz od kilku miesiecy gin nie zalezila nic nawet łaskawie nie powiedziala ze to moze spowodowac raka. a czytalam o tym i wiem ze tak moze byc. za niedlugo postaram sie isc do innego igina bo ta poprzednia mi cos nie odpowiada. chce to wyleczyc jak narazie myslalam na wymraaniubo juz mam dosc czekania na \"cud\" samowyleczenia... a boli mnie cholernie:( podczas stosunku...(a raczej bolało bo szczerze to nawwet nie pamietam kiedy ostatnio to robiłam tak \"normalnie\" załamac sie mozna, ale widze ze nie jestem jedyna . choc to marne pocieszenie;p

Gość młoda.dziewczyna
a wiec...hmm... tez mam nadrzere... miesiac temu bylam u gina i dostałam globulki dopochwowe...niby mialy mi pomoc ale nic nie wyszlo.. jakos nadal mnie boli.. jutro ide znow do ginekologa zobaczymy co mi powie..strasznie sie boje.. masakra.. nie chcialabym uslyszec czegos co mnie zmartwi

Gość Szmaniorka

Gość Szmaniorka
Ja tez mam nadrzerke. Bolalo w czasie stosunku, krwawilam, pieklo i swedzialo. Poltora roku temu urodzilam drugie dziecko i to dlatego. Doctor mi to zamrozil. NIC nie bolalo i trwalo zaledwie kilka minut. Zabieg wykonany byl w gabinecie gin. Teraz chodze na lampy ktore niby maja przyspieszyc gojenie. Jedyne co mnie martwi to od zabiegu boli mnie brzuch gdy chodze (dolna czesc i tak jakby jajniki) Zabieg byl wykonany tydzien temu i nie wiem czy to normalne. Pomozcie....

Gość xkinga22
hej dziewczyny przeczytalam co tu piszecie i strach mnie oblazł. ja juz od miesiaca nie moge kochac sie z moim chlopakiem bo strasznie mnie boli. mialam 3 razy nacinany ropień ale lekarze mowili ze nic nie bedzie bolalo wiec chyba to nie ma wiekszego zwiazku z tym dziwnym bólem.... blagam was napiszcie jakie sa najczestsze objawy nadzerki bo nigdy tego nie mialam i strasznie sie boje!!!!!!!!!!

Gość dagma05
nadrzerke mam od listopada i caly czas zwlekam z usunieciem. Mnie nie za kazdym razem boli podczas seksu a w sumie to prawie wogole sie mi to nie zdarza,gorzej za to jest po stosunku. Po stosunku mam zaczerwienionom pochwe, szczypie i piecze, mam bardzo duzo wydzieliny i nie jest ona taka jak kiedys(przed nadrzerka). To przykre i bardzo wstydliwe dla mnie ale zdarzylo mi sie ze z pochwy wydzielal sie bardzo nieprzyjemny zapach ktorego nie moglam sie pozbyc przez kilka godzin, nie pomagaly nawet bardzo czeste kapiele. Sama nie wiem co mam robic mnie rowniez przepisali te tabletki do pochwowe ale ich narazie nie biore, musze isc do kilku ginekologow aby sie upewnic czy aby napewno mam nadrzerke a moze mam jakis stan zapalny.

Gość milatko
Ja mialam wymrazana nadrzerke w 2006 roku nic nie bolalo caly zabieg moze z 10min,koszt 200zl oczywiscie w gabinecie prywatnym,niestety czuje ze chyba mi sie odnowila bo boli a o seksie nie ma mowy chodz mam nadzieje ze to zapalenie pecherza po solnej kuracji antybiotykowej na torbiele jajnikow:((

Gość belcia

Gość belcia
ja sie z tym zgadzam nardzerka to wielkie jedno swinstwo mam to i wiem kazdy jeden stosunek jest nie zadowalajacy bo czuje ból ,jestem po pierwszym dziecki i czekam na zabieg,a teraz nie mam okresu i mam doła bo nie wiem co jest grane.

Gość biulinka24
Hej Dziewczyny :) Ja mam nadżerkę, podobno sporą. W piątek byłam na zabiegu, wymrażanie. Ponoć to o wiele lepsze niż wypalanie, wrr..co za nazwa. Po zabiegu przez ok.1-2 h bolał mnie brzuch. i teraz przez 2 tyg. musze nosić podpaskę, bo tam wszystko w środku się złuszcza. Zabieg- 200 zł, prywatnie. Jestem zadowolona. Wymraża sie ciekłym azotem. Robila mi to na prawdę dobra lekarka, jeśli będzie konieczne będe musiała powtórzyć zabieg ale wiem ze trzeba. Potem mogłoby si.e znieleczonej nadżerki coś zrobić (chyba nawet nowotwór) Dbajcie(dbajmy) o siebie dziewczyny! :)

Gość Milkakn
Drogie czytelniczki Kafeteria.pl !! Nadrzerka to nic strasznego ,partner się tym nie zarazi bo to nie żaden syf . Ginekolog w czasie wystąpienia nadrzerki powinien zrobić cytologię aby się upewnić w którym stopniu ona jest. 1-2 stopień wypala się uszkodzony naskórek szyjki macicy zabieg jest bezpłatny w gabinecie lekarskim i nie boli ,natomiast 3 stopień to seria zabiegów piaskowych takich jak : smarowanie specjalnymi zwiąskami ziołowymi . Głowa do góry kobiety poprostu potrzebny tu ginekolog znający się na rzeczy , bo globulki dopochwowe i tabletki nic wam na to nie pomogą.

Gość ewa_0707
witam, ja dowiedzialam sie ze mam nadzerke po pierwszym porodzie, wtedy lekarz do ktorego chodzilam przepisywal mi tylko globulki ale nic z tego pozytywnego nie wyniklo wiec zmienilam lekarza, kiedy mnie zbadal byl mocno przerazony ale cytologia nie wykazala na szczescie zadnych powaznych zmian (II stopien). mialam podjac leczenie ale zaszlam w kolejna ciaze (to wszystko dzialo sie przez okres 4 lat) bylam wiec troche przerazona bo leczenie trzeba bylo odlozyc w czasie. kiedys slyszalam ze ciaza moze "leczyc" nadzerke i wiecie co sie okazalo kiedy poszlam na wizyte po urodzeniu dziecka? nadzerka znacznie sie zmniejszyla, mniej wiecej o 3/4 jej wielkosci cytologia w porzadku. mam pokazac sie w grudniu byc moze zabieg nie bedzie wogole konieczny. nie chce nikogo zachecac zeby "wyleczyl" nadzerke ciaza oczywiscie ,chialabym tylko dodac otuchy tym kobietkom ktore maja nadzerke a byc moze podejrzewaja ciaze. regularne badania lekarskie i pozytywne myslenie na pewno pomoga. pozdrawiam wszystkie kobiety!

Gość ewa_0707
aha! dodam jeszcze tylko ze nigdy nie czulam zadnego bolu podczas stosunku a mam nadzerke od 4 lat...

Gość kwiatuszek123ao2.pl
cześć ja też mam nadrzerkę już miałam raz wypalankę i nic mi nie pomogło dlatego że ona powróciła teraz miałam mieć jeszcze jedną wypalankę ale zrezygfnowałam i lekarz zapisał mi drogie leki za przeszłe 400zł miesięcznie i muszę zmarować tą maścią co 2 lub 3 dzień hmm i także mam tabletki dopochwowe ale mi się rozpuszczają w pochwie wiec też czasami się zastanawiam co stosować i co najbardziej pomoże tak podczas stosunku jak się ma nadrzerkę to może boleć są trzy stopnie nadrzerki pierwsza nie jest grodzna druga tak jak ja mam to może przejść na trzecie bo rok temu miałam trzecie i cieszę się że nie mam raka szyjki macicy bo chcę mieć kiedyś dzieci jeżeli chcecie to piszcie kwiatuszek123a@o2.pl pozdrawiam