Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigulka_cilest

pigulki i...

Polecane posty

Gość pigulka_cilest

Dzien dobry bylam u ginekologa, przepisal mi pigulki cilest, zrobilam badania napsial mi tam ze mam 4 dzien cyklu, powiedzial ze od tego dnia juz moge zazyc pierwsa tabletke i moge wspolzyc, zapomnialam wziac 1 tabletki, wzielam ja po 20 godzinach (w ulotce cilestu jest napisane ze jesli nie wzielam pozniej niz 24h to nic sie nei stanie, i mam wziac druga, czyli w ciagu doby moglam wziac 2 i wzielam,) mam pytanie czy skoro nic nie jst napsiane w ulotce to czy moge wspolzyc normalnie bez zabezpeiczenia? bwt: w ulotce jest napisane tylko ze przy dwoch nie wzietych pod rzad, mam zrobic 7 dniowa przerwe i stosowac dodatkowy niehormonalny srodek koncepcji.

Gość po pierwsze tabletki
przyjmuje się pierwszego dnia cyklu czyli pierwszy dzień okresu a nie czwarty. więc jeśli twój lekarz twierdzi że możesz 4 i od razu współżyć to albo jest niedouczony albo chce mieć kolejną ciężarną pacjętkę.

Gość po pierwsze tabletki
do tego jeszcze praktycznie zaczęłaś piątego dnia więc daj sobie na 7 dni spokój ze współżyciem beż dodatkowego zabezpieczenia dopiero po tych 7 dniach możesz iść na całość

Gość pewnie to drugie
żeby mieć kasę dodatkową ;) Oczywiście że przyjmuje się 1 tabletkę 1 dnia, a nie 4.

Gość pigulka_cilest
ale to byl 4 dzien cyklu, jednak miesiaczka sie nie zakonczyla jeszcze.

Gość dobrze ale
pigułkę bierze się w 1 dniu MIESIĄCZKI.

Gość pigulka_cilest
no ale skoro lekarz zalezil ze moge ja przyjac w 4 dniu wiec?

koleżanki dobrze ci radzą pierwszą tabletkę bierze się w pierwszym dniu cyklu czyli pierwszego dnia okresu na pewno nie czwartego. jeśli lekarz ci kazał 4 ok, ale z pełnym wpółżyciem zaczekaj ok 8 dni dobrze ci radzę