Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgłupiałam

Do dziewczyn biorących pigułki..... ale obeznanych w temacie antykoncepcji

Polecane posty

Gość zgłupiałam

Mam pytanie bo juz zgłupiałam. Biore tabletki anty i chciałabym przesunąć (opóźnić) sobie okres o jeden dzień. Są dwa sposoby. 1) bede skarcac przerwy 7-dniowe, ale to potrwa ze trzy miesiące. 2) z zapasowego opakowania wezme jedną tabletke i zamiast 21 wezme 22 i tym samym okres dostane później Wybrałam opcje drugą Byłam dzis i ginekologa i zapytałam czy tak mozna zrobić. On powiedział ze tak. Dopdał jednak, ze wtedy musze skrócić przerwe z 7 dni na 6. Ale jak tak zrobie to w kolejnym miesiący wróce do punktu wyjścia, czyli dostane okres w niedziele zamiast w poniedziałek. Szczerze mówiąc wydaje mi sie ze nic nie bedzie źle jesli zrobie 7 dni przerwy. Moj ginekolog jest troche starej daty.... i jak nawet zaczełam go dopytywac to zacząl sie zastanawiać i powiedział "nie wiem". Nie neguje jego wiedzy, ale tak sie zastanawiam czy on dobrze doradził Pytam wiec Was.... Juz dzis wzięłam 22 tabletke. Jednak nie wiem czy robic tak jak on powiedział 6 dni przerwy czy 7. Dzieki

to ciekawy temat, też mnie interesuje, więc jeśli ktoś wie... :)

Gość agggi
witka! biore tabletki od jakichs 5 lat i wedlug mnie powinnas zrobic 7-dniowa przerwe i powinno byc ok, ja tak zrobilam, bo chcialm sobie tak wszystko ustawic, zeby miec zawsze weekendy bez krwawien i zadzialalo, nie bylo zadnych problemow. nie sluchaj lekarza, ktory sam sie przyznaje, ze nie wie:)

Gość ajajajaj
ja tak robilam tylko ze przesunelam sobie nie o jednn dzien tylko 3 i wzielam 24 tabletki i 7 dni przerwy normalnie.Wiec nie wiem co to za dziwny 6 dni moj mi powiedzial i nie jeden ze zawsze robi sie 7 dni przerwy chocbys wziela nawet niewiadomo ile tych tabletek.

Gość 3OHPy
o jakich trzech miesiacach Ty piszesz?????? jeżeli raz skrócisz przerwę o jeden, dwa cz trzy dni, to kolejny okres przesunie się o tyle dni, co zmiana terminu brania pierwszej tabletki. i skracasz tylko jedną przerwę. pozostałe już są normalne, 7-dniowe. przy hormonach to idzie jak w zegarku. jeżeli tylko skracasz przerwę, bez zmieniania tabletek, to od razu masz tak, jak napisałam wyżej. jedynie przy zmianie tabletek moze się przesunąc termin początku okresu.

Gość zgłupiałam
Tez własnie tak myślałam i kiedy gin powiedział o 6 dniach przerwy to tak sie zszokowałam ze w pierwszej chwili nie wiedziałam co powiedziec...

Gość 3OHPy
no tak, jak już wzięłaś dodatkowa tabletkę, to zrób klsyczną 7dniową przerwę.

Gość zgłupiałam
do 30Hpy Teraz okres dostaje w niedziele a chce w poniedziałek. Jesli skróce przerwe np. o 2 dni to dostane okres dwa dni WCZEŚNIEJ czyli w piątek i bede miec na weekend tak czy siak

Gość zgłupiałam
Musiałabym ze trzy cykle skarac przerwy o 2 dni zeby okres przesunąć sobie tak aby nie łapac sie na weekend.

Gość 3OHPy
no to mogłaś zrobić przerwę krótszą np o 5 dni. też jest taka możlwość, z tym, ze wtedy może nie wystąpić krwawienie z odstawienia przy takiej zmianie, ale to luzik. ale teraz to już przysłowiowa musztarda po obiedzie. a tak btw to jakie bierzesz tabletki? bo jak ja mialam jeanine, to tam było własnie bardzo dokładnie opisane co zrobić w celu przesunięcia terminu krwawienia.

Gość zgłupiałam
Biore Novynette i tam nie ma nic o przesuwaniu okresu. Wiesz gdybym wiedziała ze mozna robić tylko 2 dni przerwy to napewno wolałabym tak sobie zrobić niz kupowac dodatkowe opakowanie

Gość tabletki
a ja brałam tabletki 2 lata, w tej chwili juz nie bore od pół roku, ale kiedy chciałam sobie przesunąć @ to poprostu : jesli chciałam zebym nie miała @ np 14.wrezśnia to brałam tabletki np.do 13 wrezsnia i byłam pewna ze w dniu na którym mi zależy nie dostanę@. Poźniej robiłam normalną 7 dniową przerwe i potem normalnie 21 tabletek.

Gość upupupupu