Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samantarr

mam pytanko o tabletki

Polecane posty

Gość samantarr

mam pytanie chce zmienic tabletki z mercilonu na novynet tylko niewiem czy moge zrobic przerwe 7 dniowa i potem normalnie zaczac tamte nowe bo w ulotce jest napisane ,ze nalezy po skonczeniu starego opakowania zaczac brac nowe takze neiwem co mam zrobic prosze o odpowiedz

Gość kasiuleńksa
Każdy lekarz powienien Ci powiedzieć że jak skończysz jedno opakowanie i zmienisz tabsy to te nowe zawsze zaczynasz brać w pierwszy dzień okresu. Ja zmieniałam tabletki i skończyłam opakowanie starych tabletek, po 3 dniach dostałam pseudo okres i tego samego dnia rozpoczęłam nowe opakowanie nowycha tabletek bo ta zalecił mi lekarz. Ale lekarz skoro przepisał Ci nowe tabletki powienin Ci o czymś takim powiedzić. Jak masz jakies pytania to pisz smało.... pozdrawiam.

Gość samantarr
hah ale ja jestem w angli wiec tu lekarz mi nic nie powie

Gość kasiuleńksa
Nowe tabletki zawsze bierze się w 1 dzień okresu!!!!! zreszta napisałam jak mi lekarz zalecił..... bo musiałam zmienić bo po poprzednich źle się czułam.... pozdrawiam

Gość maratika
zależy które maja więcej hormonów, jak ja zmieniałam tabletki to lekarz kazał zrobic normalnie 7-dniowa przerwę, ale w ciągu 7 dni brnia tych nowych tabletek dodatkowo się zabezpieczac

Gość kasiuleńksa
a jakich tabletek wtedy używałaś??? aj zmieniałam z Novynette na stediril

mi się wydaje, że powinnaś zrobić normalnie 7-dniowa przerwę, bo mercilon i novynette to praktycznie to samo, tylko że novynette sa w jakis tam sposob ulepszone. Czyli zawieraja tyle samo hormonów, wiec mozna zrobic normalna przerwe.