Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem że to niby nie na temat

Czy można jakoś odmienić ponurą łazienkę ??

Polecane posty

Bardzo lubię kupować od czasu do czasu kosmetyki. Używanie ich sprawia mi przyjemność, ale ...nie w mojej łazience. Moja łazienka ma brązowe płytki, jest ciemna, nudna, ponura. Jaka to przyjemność używać kosmetyków w miejscu w którym nie lubi się przebywać ? A łazienka to przecież takie babskie królestwo, świątynia urody. Jak ją odmienić, ożywić ale nie wydając na to tysięcy złotych. Studiuję więc na remonty mnie nie stać. Niby nie na temat mój topik ale w sumie czemu nie ? Uroda naszej łazienki ma również wpływ na naszą urodę bo jak jest ładna to zachęca nas jeszcze bardziej do jej odwiedzania i a tym samym częstszego dbania o wygląd ;)

Kup sobie wiklinowy, płaski koszyczek, do którego możesz wstawić co ładniejsze kosmetyki i ustawić, np. na pralce.

Fajny pomysł. Zrobię tak jak radzisz. Jeśli ktoś coś mi jeszcze doradzi to bardzo chętnie poczytam ;)

Gość ziołówka
żółte wszystkie dodatki.

Ja co prawda mam żywy kibelek bo żółto chabrowy:) ale i tak mam w nim rózne bajery...dodatki mam chromowane-srebrne, na kibelku bukiet kwiatów (sztuczny ale śliczny), świeczniki i świeczki w nich:)muszelki. Jestem dopiero po remoncie i sie strasznie podniecam tym kibelkiem bo przez 3 lata miałam jak na dworcu PKP:P a teraz mam jak w bajce:) Tobie polecam żółte ręczniki, żółte dywaniki, żółty świecznik do podgrzewaczy:) Możesz sobie tez kupić taki podgrzewacz do aromaterapii-wiesz na górze olejek, pod spodem podgrzewacz-i efekt i zapach:)Możesz udac sie do sklepu-przystko za 5zł i kupić takie sole w butelkach, są bardzo ozdobne i kolorowe:)Powymieniaj też szczotki, mydelniczki na kolor żółty:)

Jako że nie stać Cię na zrobienie remonciku i zamienę płytek na jaśniejsze...proponuję więcej oświetlenia plus dodatkowo jakieś lustro, tak by światło sie bardziej \"rozprzestrzeniało\". Proponuję jako górny plafon - oświetlenie trójramienne z możliwością regulacji i dowolnego ustawienia na każdą część łazienki. Mozna zainstalować w nim żarówki typu \"concentra\" lub \"halogenowe\". Te pierwsze dają o 20% więcej oświetlenia niż zwykłe zarówki ( o tym samym zużyciu prądu) a te drugie bodajże dają więcej światełka o 30% czy 40 %. Koszt takiego plafonu to jakieś 100zł plus żaróweczki. Koszt niemały, w porównaniu z tym iż zwykły plafonik kosztuje średnio 40 zł, ale myślę że taka inwestycja sie opłaca gdyż od razu robi się przyjemniej. Poza tym w zwykłym plafonie świeci jedna żaróweczka...a trzy to już jest spora zmiana....poza tym ruchome ramionka można sobie ustawić jak się podoba...można skoncentrować światełko w jedna stronę, bądź równomiernie rozdzielić na każdą stronę. Może dodatkowo zainstalować oświetlenie nad lustrem...też z halogenikami? Myślę, że uda Ci się odmienić Twoją łazienkę w prawdziwe królestwo... pozdrowionka

Gość naaaaaaaaaaaaaaaa
I koniecznie jakąś kolorową deskę klozetową, w zabawne lub stonowane (wedle gustu) wzory (jakieś morskie itp.). Są też jednobarwne,żółte, czerwone. Trochę więcej kosztują, ale efekt bywa zabawny.

Gość maxmara35
zazwyczaj kazdy bubel po przeróbce staje się cackiem. Wprowadx do swojej łazienki wiecej koloru w postaci jasnych dodadków ..dywaników , reczniczków etc. Zwróć uwage na drobiazgi .. mydelniczkę , kubeczek.. moze jakas muszla na wannę .Drobiazgi dodają uroku i nadaja styl wnetrzu ... mimo wszystko polecilabym biel... w połączeniu z brązem daje swietny efekta a do tego wiklinowe dodatki:)Lustro mozesz obkleić muszlami to samo mozesz zrobić na kaflach .. /do kafelek są specjalne szlaczki , ozdóbki dostepne w wielu marketach budowlanych/. Poza tym oswietlenie , koniecznie punktowe no i lustro . Przy ciemnych wnetrzach jest niezbedne , powieksza je optycznie. Zycze powodzenia :)

świetne pomysły!! Fajnie że tyle osób odpowiedziało :):) Podobają mi się wasze rady. Wiem że diametralną zmianę przyniosłaby wymiana płytek np. na jaśniejsze. Łazienka znacznie odżyłaby, ale niestety na razie to nie wchodzi w grę, a Wy uświadomiłyście mi że można kombinować jeszcze z innymi rzeczami :) Rzeczywiście za pomocą oświetlenia można zmieniać klimat pomieszczenia. Zamierzam też poustawiać nowe dodatki, jakieś koszyczki, świeczki lub kominek zapachowy jak wyżej napisałyście. Na uchwycie zazwyczaj wisiał brązowy ręcznik ale teraz skontrastuję te płytki z jakimiś jaśniejszymi rzeczami. Może wyjść z tego niezła zabawa. Dzięki za pomysły dziewczyny 🌻 Jesteście kochane :)

Gość bez nicka
Kup sobie fajny,miluchny dywanik łazienkowy,dodaj wikliny np:kosz na bileliznę,kolorowy pojemniczek na mydło w płynie,szczoteczki,fajne pojemniczki na waciki.Na płytki możesz przykleić ozdobne ceramiczne ,nie wiem jak to się nazywa,są specjalne do łazienek np:delfinki itp.Oświetlenie powinno być jasne będzie ci to poprawiać nastrój,dodawać energii a duże lustro powiększy łazienkę(jeśli masz małą).

Gość tez wprowadzilam sie do domu
brazowymi kaflami w lazience, tyle,ze bardzo duza. jak ja poprawilam: duzo luster duzo zieleni ( lazienka z oknem) dodatki biale szklo na kosmetyki, fotel wiklinowy, muszle, reczniki wszystkie mam biale

Widzę że możliwości przybywa :) Suuuuuper!! Jak tak patrzę na tą moją łazienkę to rzeczywiście żółty fajnie by komponował, ale zastanawiam się też nad zielonymi dodatkami :) Roślinki niestety nie wchodzą w grę ponieważ łazienka nie ma okien ale inne propozycje są całkiem realne.

Gość maxmara35
też wprowadzilam się do domu .. ech zazdroszczę ci tego okna w łazience i wiklinowego fotela , jestem maniaczką wikliny :)) moja niestety takiego siedziska nie pomiesci a szkoda .. Pozdrawiam

Gość łazienka
też mam łązienkę z ciemnymi brązowymi kaflami. Co z nią zrobiłam żeby bła moim królestwem: odświeżyłam fugi na biało, mam przejrzystą zasłonkę prysznicową przy wannie, ładne chromowane wieszaki i uchwyty. Ważne jest duże lustro i jasne światło. ja postawiłam na kremowo- piaskowe dodatki: mam taki dywanik, wiklinowy kosz na bieliznę, koszyczki z rattanu, zafundowałam sobie ładną półeczkę nad pralką i tam mam swoje kosmetykowe królestwo. Na umywalce stoi rattanowa miseczka z muszelkami, a nad wanną mam takie narożne półeczki, stawiam tam świeczniki zapachowe i moje kąpielowe gadżety. ręczniki sobie też zafundowałam pod kolor - trzeb ajakoś sobie umilać życie

Gość dekoratorka
wszystkie rady tutaj są fajne tylko nie przesadź, A Twój pomysł z zielonym ręcznikiem dobry tylko pod jednym warunkiem - to musi być jasna, wręcz pastelowa, ciepła zieleń. Wogóle dodatki możesz zrobić żółto zielone i będzie fajnie

Gość a moja lazienka
byla biala..tzn biale kafelki na scianie i biale sciany, parter jasno brazowy, nie duza..po prostu brzydka... farbkami do szkla namalowalam zlote rybki, pomaranczowe kraby, zielone muszelki.... heheh

O widzę że ktoś odświeżył mój topiczek :) Za wszystkie rady serdecznie dziękuję. Przyjemnie też czytać jak ktoś inny upiększył swoją łazienkę. Ktoś mi przypomniał o ważnym szczególe. Fugi. U mnie są bardzo zszarzałe i to tez może potęgować to wrażenie zaniedbania. Muszę coś z tym zrobić. Gdyby udało mi się tak zrobić że znów byłyby białe to myślę że te płytki robiłyby już całkiem inne wrażenie. A łazienka ogólnie wydawałaby się nowsza, bardziej świeża, czystsza po prostu :)

A nie da rady zmienić fuge na inny kolor???Np piasakowy? Ja sie na tym nie znam ale tak pomyslalam właśnie:)Myślę, że pomysł nie głupi. Może znajdz kogos, kto Ci te stara fugę \"wyskubie\" (fachmani maja swoje sposoby) i zastosuj nową:) Bo tak jakoś biala fuga i brązowe kafle to nie fajnie sie kojarzy:)

Gość kumania
Można - nawet bez wielkich kosztów. Ma np. zainstalowaliśmy tanią wannę z hydromasażem ze sklepu e-inclusive. Niby to powinno mieć średnio wpływ na wygląd, ale ma. Całkowicie odmieniony styl ;-)

Gość gość
Dobrym, w sumie najtańszym i najlepszym pomysłem jest zamontowanie nowego oświetlenia. Jeżeli ktoś robi remont łazienki, warto pomyśleć z zakupie oświetlenia ledowego, np. http://sklep.elektromag.pl/ - nie jest drogie, a można całkowicie odmienić pomieszczenie.

Gość gość
Moim zdaniem najbardziej praktyczne jest duże lustro kwadratowe lub prostokątne. Do łazienki to idealna sprawa. Mogę dać namiar do dobrego fachowca - http://zakladszklarski.com.pl/ - panowie pomogą wybrać lustro i je potem zamontować.

Gość gość
polecam jasne barwy płytek+ jakiś ciekawy dekor

Gość gość
Możesz spróbować zmienić dodatki na bardziej nowoczesne. Zmiana blatu także może pomóc. Ja od niedawna jestem posiadaczką nowego blatu kamiennego i jestem bardzo z niego zadowolona. Blat zamawiałam od firmy www.kamieniarzguzik.pl.

Gość gość
Jeżeli chcesz odmienić łazienkę to tylko w sklepie z armaturą łazienkową www.pieknolazienek.pl. Znalazłam tam bardzo ładną aranżację i tak samo zrobiłam u siebie.

Gość gość
Jasne, ze można tylko trzeba wiedzieć gdzie i co kupować. Łazienka w moim domu zawsze była ponura , mała i trudno powiedzieć, że była przytulna. Dokonałam gruntowego remontu i wszystkie potrzebne rzeczy kupiłam w www.pieknolazienek.pl. Teraz moja łazienka jest nieziemsko przytulna i teraz bardzo lubię się w niej relaksować.

Gość gość
Patrzyłam na ta stronę i mają bardzo ładne aranżację wiec jest z czego wybierać. Muszę zapamiętać ten adres bo cenowo też są spoko. Mi osobiście podobają się łazienki biało czarne i na wysoki połysk.

Gość gość
Ja własnie w sklepie www.pieknolazienek.pl kupiłam praktycznie cale wyposażenie. W tym sklepie można kupić wszystko co do łazienki potrzebne w bardzo atrakcyjnej cenie oraz w całej gamie barw i kolorów.

Gość gość
Ja tez korzystałam z pomysłów ze strony www.pieknolazienek.pl - maja bardzo fajne pomysły na duże lazienki i mikroskopijne. Znalazłam w tej hurtowni wyjątkowa glazurę , której nigdzie nie mogłam znaleźć.