Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola....

Yaśmin

Polecane posty

Gość Lola....

Hej mam pytanko czy jak mam ta przerwe 7 dniowa w braniu tabletek i pozniej po tych 7 dniach zazyje tabletke z 2 opakowania a chce sie kochac z facetem to nic sie nie stanie czy moge byc spokojna??czy aj wtedy jestem dobrze zabezpieczona po takiej przerwie?

Gość Lola....
prosze was o jakas odpowiedz bo to moj 1 raz jak zaczne brac i sie boje bo chcialabym zeby bylo wszystko w porzadku:/

Gość biorąca
jesteś-ta przerwa to po to aby wystąpiło krwawienie- pozdrwaim

Gość Lola....
a jesli krwawienie nei wystapi to mam brac dalej te tabletki??

Gość Lola....
a czt zawsze jak sie bierze tabletki to okres jest regularnie???

Gość hhmmmmmmmmmmmmm
hmmm a kto ci przepisal te tabletki??pewnie ginekolog...a ginekolog cie nie moze poinformowac??tragedia.musisz zrobic 7 dniowa przerwe,tzn nie musisz ale powinnas...roznie sie na to patrzy.w czasie 7 dniowej przerwy mozesz sie kochac,jestes nadal zabezpieczona.uwaga!kazde pigulki reguluja okres.co 21 dni robisz przerwe 7 dniowa,nawet jezeli krwawienie nie wystapi,moze sie tak zdarzyc ze np 3 dnia tej 7 dniowoej przerwy wystapic albow cale,bywa i tak,ale niemasz w tedy powodow do problemow,ale wlasciwie najczesciej wystepuje,i jest to bardziej plamienie niz krawawienie.alles klar?

Gość a od kiedy...
...rozpoczyna sie działanie antykoncepcyjne tabletek/mam na mysli yasmin,zresztą inne pewnie mają tak samo/??? czy po zazyciu pierwszej tabletki juz jestem zabezpieczona?jesli wezmę ją w pierwszym dniu krwawienia/ale wczesniej nie stosowałam pigułek wiec stad te watpliwości/ prosze o odp.

Gość keton
poczytaj ulotkę a najlepiej jeszcze nie zaczynaj zycia seksualnego, bo chyba za dużą gówniara jestes na to!

Gość Lola....
dziekuje ci Bardzo za odpowiedz teraz juz wiem wszystko niestety wybralam zlego ginekologa ktory an mnei tlyko na krzyczal a nic nei wytlumaczyl i to dlatego te wszystkie pytania ;)

Gość Lola....
a i jesscze jedno pytanie ostanie to juz bedzie czy w tym 7 dniu przerwy trzeba wziasc tabletke czy mozna w 8 ?

Gość saya
1. jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki z pierwszego opakowania. 2. przykładowo pierwszą tabletkę wzięłaś w niedzielę, ostatnią w danym cyklu w sobotę, robisz przerwe 7 dni = kolejne opakowanie rozpoczynasz znowu w niedziele. jeżeli nie będziesz skracała tej 7dniowej przerwy każde kolejne opakowanie będziesz zaczynała w tym samym dniu tygodnia. uważaj - przerwy można skrócić ale nie wolno ich wydłużyć. tzn. możesz zamiast 7 dni odczekać 3 (jeśli z jakiś przyczyn chcesz zmienić termin krwawienia/miesiączki ale na pewno nie możesz zrobić sobie np 8 czy 9 dni przerwy bo wtedy nici z działania antykoncepcyjnego.

Gość bulina111
Wtam:]juz sie calkiem zakrecilam.W czasie brania tabsow zapomnialam tabletki i po 24 h zazylam dwie naraz(zalegla i aktualna).Teraz opkowanie mi sie skonczylo ale zabraklo jednej tabletki;/ nie wiem czy ja zgubilam czy zakrecilam sie z tym braniem. mam robic 7 dni przerwy czy lepiej odrazu zaczac drugie opakowanie????

Słuchajcie powiedźcie mi.Czy biorąc po raz pierwszy tabletkę Yaśmin o 18 mogę o 21 wypić piwo?Czy wszelki alkohol szkodzi tym tabletkom?i wtedy nie jestem zabezpieczona?

nazwa to YASMIN a nie Yaśmin ;/ alkohol nie ma wpływu na tabletk- jesli nie zwymiotujesz pigułki pod wplywem zatrucia alkoholem to jestes zabezpieczona. podczas przerwy tez sie jest zabezpieczonym. 7 dni przerwy i 8 dnia bierze sie tabletke !! czytac ulotki kurde !!!!!!!

wielkie dzieki:) moniak:)W ulotce nic nie pisało o alkoholu bo ja dokładnie przeczytałam nawet2razy.Serdeczne dzięki:)

wiem, chodziło mi o zabezpieczenie w czasie przerwy głównie

Mam pytanie.Kolezanka mi powiedziała że nie wolno palić papierosów jak sie zażywa tabsy,bo tworza sie skrzepy.Czy palenie ma jescze jakieś inne skutki oprócz tych skrzepów,np osłabia tabletkę?

palenie nie oslabia działania tabsów ale moze prowadzic w połączeniu z pigułkami do różnych chorob układu krażenia