Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeterija

HYMN POCHWALNY NA CZEŚĆ KOBIET

Polecane posty

No cóż Penelopko,powoli się rozpada. Trzeba będzie zmienić stopkę. Jak zwykle zakochałam się,tym razem nie w kobiecie,tylko w facecie typu MACHO. Autoseksualizm do kąta.

Gość kafe...
Kafeteryjko , kim jesteś - odnośnie kobiet popieram ...ehhh co tam nie wszystko czytam ;)

A kimże ty jesteś kafe...? Jam zwykły lud boży,co miast pracować, siedzi właśnie na tem forum.

Gość kafe...
jestem tu , jam także ludek komputerowy ;)

Kafeterija Znalazlam cie ....wyszu;lam w necie troche informacji o Żurawieckim i Witkowskim ...Wczesniej o nich nie slyszalam ....Ale przeczytam ...wyszlam na kompletna idiotke ....

Nie przemuj się. Zdziwiłam się,bo oni są właśnie najbardziej popularni z tych,o których napisałam. Jak już wspomniałam,zapewne siedzisz w czymś innym i znasz takie pozycje,o jakich mi się nie śniło.

Gość kafe...
może Witkacym ? ;)

Gość kafe...
czy mam czarnego , nie ... nie mam ? Kafeteryja - gdzie mieszkasz ? ;)

Gość kafe...
czytam o Witkacym zdolny , przegrał życie , narkoman ...

Kafeterija blaznem to ty napewno nie jestes ....klase pokazalas ....to i na sztuce sie znasz ? niezle ...

ano sama też tworzę różne rzeczy,na ile mi czas pozwala. A Witkacy to multiartysta. Sztuka,teatr,filozofia, krytyk,literat. Nie uważam,żeby przegrał życie. Uważam go za geniusza i wizjonera. A najbardziej szanuję samobójstwo i jego przyczynę. Zachowanie INDYWIDUALIZMU. A błaznem jestem,to mi pasuje. Odstresowuję się w ten sposób i poznałam kilka miłych osób nie tylko wirtualnie.

czy to samobojstwo mialo miejsce dnia 17 wrzesnia - czyli w momencie inwazji zsrr na wschodnie granicE Polski ?

Gość caRe
Witkacy i inni jest tego troszkę , malujesz?

Gość caRe
lubisz Moneta ?

Przewidzial te katastofe ....przezyc nie mogl ...ostatnio wyszla ksiazka zawierajaca jego listy do zony ....warto byloby poczytac jak na sprawy tego rodzaju ( nie tylko damsko - meskie ) zapatrywali sie ludzie takiego gatunku i typu jak on

Na to nie mam czasu i miejsca. Sztalugi,farby,atelier. Raczej rysuję pastelami jak Witkacy i korzystam z techniki. Dużo prac powstaje na komputarze,nie zdradzę techniki. Zajmuję się fotografią,o właśnie zapomiałam o fotografii przy Witkacym:-o.Śpiewam,gram,tańczę, z życia trzeba korzystać.

Ba kocham impresjonistów. Moneta, Maneta,Degas,Pissaro, Renoir,Morisot, Sisley. Właśnie leży przede mną książka o impresjonistach.

Jak na to znajdujesz czas ...ja nie potrafie ...wiele sil i energii wyssysa ze mnie moj nastepca ...moje pasje przblakly ...

Kafeterija ...ty juz nie pokazuj swojego ilorazu inteligencji i zasobu wiedzy wszelkiego rodzaju ....zasne pelna kompleksow ....

Gość caRe
lubię fotografie , lubie tańczyć , akfarele i farby olejne . jaka tematyka ?

Mało śpię,żyję intensywnie. Niestety wchodzę w to wszystko dosyć powierzchownie,ale staram się czerpać ze wszystkiego. Znajduję nawet czas na to,żeby tu pobłaznować.;-):-D Dosyć już o mnie. Starczy. Zaraz zacznę opowiadać o pasjach kulinarnych,bo uwielbiam też gotować,a tego byście pewnie nie chciały.

Gość caRe
tak impresjoniści a w szczególności Claude - Oscar Monet , kocham światełko i cienie . Monet jest moim ulubionym z kilku względów ciekawa linija , barwa i ten smaczek , Masz porównanie ?

Gość caRe
>Kafeterija< Twoja ulubiona potrawa , to ?

W fotografii cenię portrety. Tańczę,kiedy tylko mam ochotę. Akwarele-tak sobie lubię, za \'delikatne\'. Olej- impresjoniści,a więc pejzarze,ale i art deco-Tamara de Lempicka, Chagall, Klimt. Wiesz,u mnie raczej nie chodzi o tematykę,ale o artystę. Może być kupa na kiju,ale taki np.Dali przedstawi ją tak,że mi się spodoba.