Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlotowlosa26

BLIZNA

Polecane posty

Gość zlotowlosa26

hej...mialam niedawno operacje po ktorej zostala mi okropna blizna.Stosuje contratubex i cepan i nie widze zbytnio efektow.Czy ktos zna jakis inny sposob na wybielenie tej okropnej czerwonej kreski ktora strasznie mnie szpeci?Pomozcie please..

Skoro oeracja byla niedawno to na efekty trzeba jeszcze poczekac... stosuj to co stosujesz a blizna zblednie po jakims czasie (przynajmniej u mnie tak bylo)

Blizna nigdy nie znimknie, ale z czasem zblednie i nie bedzie taka rażąca. Kwestia kilku mieisiecy. Pozdrowionka

Gość zlotowlosa26
ALE TO JUZ KILKA MIESIECY TEMU BYLA POERACJA A BLIZNA JEST RAZACO CZERWONA.CZY ONA SIE KIEDYS 'STOPI' Z KOLOREM SKORY?

Gość zlotowlosa26
:-( DZIEKI malo to pocieszajace jedna.Moze jakies lasery...?

Gość blizna
http://www.dermatix.pl/index.htm Podobno bardzo dobry, sama jestem w trakcie uzywania. Blizna jasnieje:) Male tubki i drogie, ale skoro ma pomoc. Masuj ta blizne i jezeli mozliwe, zaloz opaske uciskowa, zeby skora sie nie rozlazila.

jak na moje powinna zblednąć :) a pytałas lekarza czy da sie jeszcze cos zrobic?moze on cos poradzi?pozdrawiam

Gość golumea
Witam Cie. Ja rowniez mialam operacje i po niej zostalo mi smile ponizej pepka. Taka sobie blizna w rodzaju usmiechu ;-) Takze byla przez dluzszy okres czasu czerwona, potem rozowa az w koncu po uplywie ponad roku zrobila sie blada. Nie stosowalam zadnego kremu ani masci i tez jest dobrze. To tylko wydane pieniazki, a blizna i tak i tak zostanie. Glowa do gory. Pozdrawiam

Gość zlotowlosa26
o...dzieki,kupie ta masc

Gość maść
Spróbuj maści"Dermatix"dermatolog zalecił mi ją na bliznę na piersi-po usunięciu pieprzyka.Stosuję ja tylko raz na dobę,na noc.Tylko ,że kosztuje prawie 200 zl.

Gość maść
Dermatix jest maścią ogólnie na blizny.

Gość a mnie
jak ściągali szwy to powiedziali żeby niczym nie smarowała,ciekawe dlaczego :-0

złotowłosa - prawdopodobnie masz przerosłą bliznę, na to juz tylko skalpel pomoże :( ja tak włąsnie mam...

Ja mam dokladnie 5 blizn na lewej rece :| 2 stare u gory na ramieniu dwie dlugie cienkie w sumie niewidczne na ramieniu po srodku i jedna najnowsza na łokciu. sa przerosniete i brzydkie. stosowalam dermatix i troche mi pomogl spłaszczyl stare blizny ale kolor niestety nie zjasnial tak jakbym chciala. teraz stosuje cepan ale tez nie bardzo mi pomaga nie wiem co dalej. mysle o zabiegach kosmetycznych bo specjalnejakies kwasowe na blizny ale sama nie wiem. moze zakupie ejszcze ten contratubex moze on rozsjani mi blizny. ehh niesttye mam bliznowca i blizny mi sie zle goja i mnie szpeca i msuze je zlikwidowac bo one sprawiaja ze mam kompleksy i nie nosza koszulek na ramiaczkach :((

a i jesli ktos ma skore sklonna do bliznowcow jak ja to nie polecam usuwania blizn chirurgicznego gdyz ja mialam i blizna mi jeszcze wieksza sie zrobila :| naprawde nie warto! nie wiem jak tam laserowo ale dermatolog mi powiedziala ze tez moze byc jeszcze wieksza niz jest wiec nieco sie boje ryzykowac!