Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoga

Pierwsze krwawienie podczas przerwy

Polecane posty

Gość hoga

Witam, jestem troszkę zaniepokojona i chciałąbym spytać kogos o radę... Skończyło mi się pierwsze opakowanie tabletek i jestem podczas 7-dniowej przerwy. Powinnam dostac teraz okres. W drugim dniu przerwy pojawilo sie krwawienie, ale bardzo, bardzo skąpe. Pozniej do wieczora juz nic. Dzis jest trzeci dzien i moja wkłądka jest nadal czysta... :( Co to oznacza? Czy powinnam się martwić?

Wszystko jest w porządku. Tak to już jest przy tabletkach, że zamiast porządnego krwawienia jest lekkie plamienie, chociaż czasem krwawienie z odstawienia jest zupełnie jak miesiączka. To plamienie potraktuj jako miesiączkę. A jakie tabletki bierzesz?

Gość hoga
biorę Novynette. troszkę mnie uspokoilas, ale czy na pewno moze byc tak, zebym jednego dnia krwawila, a drugiego juz nic? jakies dziwne to dla mnie :/

Może tak być, ja tak miałam jak brałam Diane. Plamienie zawsze jeden dzień w porywach 2 dni. Teraz biorę Logest i o dziwo mam krwawienie jak zwykły okres.

Gość WrednaBaba
Hoga nie przejmuj się! Ja po pierwszym opakowaniu harmonetu w ogóle nia mialam krwawienia. Myślałam, że wyjde siebie, zrobiłam 10 testów chyba! I okazało się, że następne było obfite. A w razie wątpilwości do lekarza.

Gość tosia12345
no wlasnie wszystko zalezy jak reagujecie na tabletki, ja mam niestety obfite 4 dni ;/ co prawda bez bolu przynajmniej;)

Gość o coo chodzi
ja mam ten sam problem w czwartek skoczylam pierwsze opakowanie novynette i wczoraj (sobota) przez pare godzin plamilam lekko a pozniej juz nic i dzis tak samo nic. zaczynam miec troche dola ale widze z tego co piszecie ze to niekoniecznie cos zlego moze byc....

Gość sevia
Ja tez jestem po 7dniowej przerwie - dzis zaczynam nowe opakowanie. Biore Logest, dostalam okres na 3 dzien, byl taki jak zwykle, nawet bolalo jak zwykle:/ Ale tak sie zasntanawialam kiedy mam wziac ta tabletke dzis... Przy tantyn opakowaniu przyjmowalam o 22.30. Ale teraz sie zastanawiam czy to nie za pozno... Czy nie powinnam dzis wziac wczesniej zeby moj organizm nie zaczal normalnie funkcjonowac? Sorry za to moze dla wielu z Was glupie pytanie... Ale chce sie po prostu upewnic...

Gość kinga20
ja mam 4 dni okres w 2 niu srubka mi sie odkreca i leje sie najwiecej póżniej spox przyzwycziłam sie juz....

Gość o coo chodzi
qrcze dzis tez plamilam tak jakby to byl koniec miesiaczki a nie poczatek, nie wiem co mam teraz robic a w piatek tzreba tabletke lykac czy ktoras z was miala podobna sytuacje?

Wszystko jest w porządku! o coo chodzi, czy to Twoje pierwsze tabletki? Jeśli tak, nie masz powodu do obaw- jeśli plamiłaś choć troche, w ciąży na pewno nie jesteś, a podczas pierwszej przerwy bywa, ze okres wystepuje z jedno, dwudniowymi przerwami. Zdarza się, że plamienie wcale nie wystepuje :P Ja też biorę Novynette i miałam barzdo podobną sytuację. Nie przejmuj sie, wygląda na to, ze wszystko jest OK ;) Pozdrawiam!

Gość o coo chodzi
lolitko juz tak nie schizuje dzieki za twoja odpowiedz:) dzis juz dostalam taka prawie miesiaczke prawie bo nie jest az tak obfita ale cos tam leci i brzusio boli

No widzisz :D Wszystko będzie ok :) Novynette to dobre i skuteczne tabsy, nie ma wała, żeby nie działąły heheheh Pozdrawiam serdecznie :D

Gość Kama1983
mam to samo tylko ze to jest 1 przerwa po zmianie tabletek. troche sie stresuje bo jednak moj organizm juz mial do czynienia z tebletkami i tu taka niespodzianka. czy ktoras z was tez moze cos takiego przezyla?

lolitka ma rację - na początku przez pierwsze 2-3 m-ce może się zdarzyć że wogóle nie bedzie krwawienia!! Dziwne, ale prawdziwe - czytałam wypowiedź ginekologa na forum www.wizaz.pl. Więc nie ma sie co martwić. To równie normalne, jak poczatkowe krwawienie w trakcie brania tabletek, w środku opakowania.