Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułka*

Pytanie o przerwe w braniu pigułek

Polecane posty

Gość pigułka*

Bylam u ginekologa 2 tygodnie temu, bo nie dostalam drugi raz miesiaczki. W ciazy nie jestem, ale ginekolog powiedzial, ze jezeli znowu nie dostane to bedzie trzeba odstawic pigułki. Zapytalam na jak długo? Odpowiedzial, ze na "jakis czas". Nic wiecej. I teraz moje pytanie do Was- czy jezeli ewentualnie znow nie dostane miesiaczki (zostaly mi 2 dni:( a miesiaczki ani widu, ani słychu), to mam znow wybrac sie do lekarza, czy po prostu odstawic pigułki i czekac? Juz sama nie wiem. Chyba nie mozna robic przerw wedle wlasnego uznania? Z gory dzieki za odp.:)

Gość ktos wie
?

Gość no nie wiem ale
Wydaje mi sie ze gin mówiąc "trzeba odstawić pigułki" miał na myśli to, ze jak juz 3 raz nie dostaniesz okresu to prawdopodobnie mozesz byc w ciązy i dlatego trzeba odstawić. Jak nie dostaniesz to obowiązkowo idź na badania, ale nie takie zwykłe tylko takie które wykrywają ciąze. Podczas zwykłego badania dopiero po kilku tygodniach mozna stwierdzic ciąze. Moze gin w drugim tego jeszcze nie wykrył

Gość pigułka*
Dziekuje za odpowiedz:) W ciazy nie jestem na pewno. Pigulki biore ze wzgledow zdrowotnych. Mam normalne bole przedmiesiaczkowe, ale nic poza tym:( Ginekolog stwierdzil, ze byc moze to stres. Nie chcialabym odstawiac.

Gość no nie wiem ale
To nie mysl o tym... wyluzuj sie i.... czekaj spokojnie na okres:)

Gość pigułka*
Pewnie masz racje:) Juz chyba sie tak nastawilam do tej nieszczesnej miesiaczki;) Dzieki:)

Gość Ciocia dobra rada...
co to tego na jak dlugo masz odstawic pigulki to mysle ze przynajmniej na 3 m-ce bo krocej nie ma sensu. Bo po 3 miesiacach organizm powraca do "normalnosci"...

Gość pigułka*
No wlasnie zastanawialam sie na jak długo. Nie usmiecha mi powrot do czasów przed pigułkami :( Juz mialam jedna przerwe, fatalnie ja znioslam. Czyli co najmniej 3 miechy...

Gość Ciocia dobra rada...
no mnie tez czeka przerwa i wcale sie na nia nie ciesze:O ale niestety krocej niz 3 m-ce nie ma sensu...takze zycze cierpliwosci:)

Gość pigułka*
Dziekuje Ciociu i Tobie rowniez najlepszego:)