Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ollena

POLIPY NOSA

Polecane posty

Gość Ollena

Mam polipy nosa i wiecznie zatkany noś, ciężko mi sie oddycha, w ogole nie czuje zapachu. Czy są jakieś sposoby na pozbycie sie polipów? Jakieś metody, leki które by mi pomogły??? Prosze o wasze opinie

Gość okt
tylko operacja nie ma innej mozliwosci

Gość jak jak
a jak je u ciebie stwierdzili?Polipy trzeba usunąć.

Gość Ollena
Operacja? Ale podobno po operacji odrastaja znowu czy to ma sens? Moze są jakies inne metody?

Gość jak jak
Nie słyszalam,zeby odrastały też czytalam,ze trzeba usunąć operacyjnie.Ale o tym powinnaś porozmawiać z laryngologiem. Ale ciekawa jestem jak je u ciebie stwierdzili?W zwykłam badaniu czy przechodziłąś tomografie czy rezonans?

Gość Ollena
Stwierdzili w zwykłym badaniu. Odrastaja po kilku latach na pewno.

Gość masakra z akry
Nie pisz "na pewno", bo ja miałam usuwane 6 lat temu i nic mi nie odrosło.

Gość jak jak
właśnie weszłam na pierwszą lepszą stronę o polipach nosa na google i wyczytałam,że są leki zmniejszające polipy-sterydowe.Łatwiej jest oddychać.Jeśli one nie pomagają zabieg chirurgiczny jest potrzebny,a leki podaje się aby polipy nie odrastałył lub spowolniały ich odrastanie.

Gość jolencjaa
czy może ktos robił badania , co może byc przyczyną polipów bakterie, wirusy a może grzyby, ja nie jestem na nic uczulona więc zastanawiam się nad zrobieniem takich badan ?

Gość jolencjaa
sterydy tez mi nie pomagają więc co za chol..... :( ???

Gość kawilka
hej , przechodziłam operacje usuniecia polipa nosa a urósł mi tak duzy jak jajko ...i u mnie przyczyna było przewlekłe zapalenie zatok po porostu zlekcewazyłam chorobe , ponad rok chodziłam z zatkanym nosem usiłujac go wydmuchac no i ....mam nauczke nie martw sie to zwykły zabieg...jesli polip jest mały to może prywatnie sobie usuń w gabinecie a jesli nie to w szpitalu głowa do góry

Ja mam zdiagnozowany alergiczny nieżyt nosa i mam katar praktycznie ciągle w miesiącach wiosenno-letnich ale od dłuższego czasu czuje oprócz tego,że gorzej mi się oddycha przez nos.Z tego co wyczytałam to może być to właśnie problem z polipami, które przy alergii lubią się pojawiać albo z zatokami.Mój alergolog wypisał mi skierowanie do laryngologa ale muszę czekać na swoją kolejkę strasznie długo... jak to wizyta na NFZ:/ Mam już dosyć tego zapchanego nochala i tak myślę czy by się nie wybrać gdzieś prywatnie, ale nie wiem gdzie.Mieszkam pod Łodzią i myślałam o tej prywatnej poradni http://www.salve.pl/Poradnie-specjalistyczne/laryngologiczna,100,0,10 Czy któraś z mieszkanek Łodzi była tam kiedyś, jakie są ceny i do jakiego lekarza warto się przejść? Napiszcie dziewczyny jeśli byłyście tam u jakiegoś laryngologa:)

Gość gość
Też miałam problemy z oddychaniem przez nos i nawracającymi stanami zapalnymi - o alergii w okresie wiosenno-letnim nie wspominając. Właściwie przez 3/4 roku nie mogłam normalnie oddychać. :-( Byłam u laryngologa z NFZ który stwierdził polipy w jamie nosowej. Ale niestety doczekać się na zabieg w ramach NFZ graniczy z cudem. Znalazłam w Warszawie Mille Medica, tam wszystko poszło szybko. Diagnostyka, leczenie. Naprawdę polecam, teraz mogę już normalnie spać...

Gość gość
O, a polecasz jakiegoś dobrego laryngologa w Mille Medica, czy wszystko jedno do kogo się zgłoszę?

Gość gość
Wiesz co, możesz iść do kogokolwiek w Mille, ale w sumie najbardziej polecam dr. Wojciecha Kukwę. Chodzę do niego od roku i jestem mu wdzięczna za pomoc. Zdrowotnie wreszcie wychodzę na prostą.

Gość gość
Wiesz co, możesz iść do kogokolwiek w Mille, ale w sumie najbardziej polecam dr. Wojciecha Kukwę. Chodzę do niego od roku i jestem mu wdzięczna za pomoc. Zdrowotnie wreszcie wychodzę na prostą...

Gość gość
spray do nosa ze sterydami przez 2 tyg. jezeli nie bedzie poprawy to czeka cie operacja

Gość gość
Dzięki, byłam w Mille Medica. Szybko się umówiłam, miałam już pierwsza konsultację, teraz jeszcze jedno badanie i zdecydują co dalej robimy.

Gość gość
No ja właśnie też słyszałam że w Mille maja dobrych laryngologów. Mnie chyba czeka operacja przegrody nosowej, więc raczej tam sie umówię, niż z NFZ.

Gość mami1985
Dobrzy laryngolodzy, alergolodzy pracują w poradni otolaryngolodzy24.pl na Wiertniczej w Warszawie. Dokładnie konsultują, robią szczegółowe badania w ramach wizyty i dobierają indywidualne leczenie - w razie potrzeby operują u siebie w klinice na Młocinach. Szybkie terminy i za rozsądną cenę. Pytałam w Krajmedzie, ale tam mają strasznie drogo i koleżanka powiedziała mi, że naciągają na badania, które w ogóle nie są potrzebne przy danym schorzeniu. Leczyłam u nich zatoki i jestem bardzo zadowolona. Tu jest ich strona http://otolaryngolodzy24.pl/

Gość gość
Idź do dobrego laryngologa. Polecam Mille Medica na Ursynowie. Jest tam fajny lekarz Wojciech Kukwa. Ma dobre podejście do pacjentów.

Gość zertt
Przyszedłem raz do laryngologa Piotra Sawickiego z Bydgoszczy, zapłaciłem, problem został rozwiązany od razu na konsultacjach. Cierpiałem na mały bezdech nocny i strasznie często budziłem się przez to. Inwestycja jednorazowa, skuteczność długoterminowa. Warto się zgłosić do pana Piotra.

Gość marian443
Polipy nosa są bardzo niebezpieczne. Mój teściu się z tego leczył. Polecam kontakt z kliniką Synexus https://www.przychodniasynexus.pl/zapisz-sie/ zapiszcie się koniecznie na badania kontrolne. Najlepszy kontakt z nimi jest pod nr tel (22 203 03 00)

Gość gość_Maciek 279
Szanowni Państwo, Borykałem się z polipami nosa przez kilka lat. Konsultowałem się z 10 laryngologami i żaden z nich nie powiedział mi, że przyczyną polipów mogą być zęby. Wszyscy proponowali sterydy a następnie usunięcie operacyjne. Zwlekałem jednak z podjęciem tej decyzji bowiem dużo mówi się o możliwości odrośnięcia polipów. Okazało się, że przyczyną wszystkiego był zły stan uzębienia w ogóle, a w szczególności zapalenie i ropa zbierająca się nad jednym z górnych zębów. Po wyleczeniu wszystkich zębów polipy się obkurczyły i powróciła normalna drożność dróg oddechowych. Nie twierdzę, że jest to uniwersalne remedium. Proszę jednak najpierw sprawdzić taką możliwość zanim poddacie się Państwo bardziej inwazyjnym zabiegom. Postanowiłem podzielić się tą informacją ponieważ sam szukałem ratunku na różnych forach i nigdzie takiej informacji nie znalazłem, a pamiętam, że w tamtym okresie każdy trop był dla mnie bardzo cenny. Zadziwia mnie tylko nieumiejętność postawienia trafnej diagnozy przez 10 laryngologów i 5 albo 6 dentystów. Życzę powodzenia. Maciek

Po pierwsze potrzebujesz sterydów do nosa, po drugie są różne leki na wysuszanie polipów, a po trzecie tylko usunąć. Także potrzebujesz dobrego laryngologa. Możesz też usunąć polipy w klinice https://www.mavit.pl/zakres-uslug/laryngologia/usuwanie-polipow/. Prawdopodobnie wrócą, bo tak to z nimi jest, ale chyba najważniejszy jest węch prawda?

Gość Gość

Nie zastanawiaj się, czy kupić inhalator dla dziecka, czy osoby dorosłej tylko bierz po prostu model uniwersalny. To jest jeden z najlepszych przykładów Novama Familino PRO Flaem. Jak do infekcji to nadaje się idealnie. Można też wyregulować podanie leku pod dolne drogi oddechowe. Jak dla mnie to bardzo ciekawa pozycja od włoskiego producenta. Akurat z włoskich akcesoriów medycznych zdarzało mi się w przeszłości korzystać i wykazują dużą jakość.