Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość klasyka - Marcela
Jak dotąd jedyna w swoim przedszkolu. Imię raczej stare niż nowomodne, nieprawdaż? A zdrobnienia są cudne Marcelka, Marcelunia, Marcyśka, Marcelisko wrrrrr Jako dorosła pani Marcela też brzmi świetnie Nie będzie też kłopotliwego przejścia w wieku dorastania jak np pomiędzy Zuzią a Zuzanną....bo jak sie zwracać do takiej nastolatki? Zuza? Co zatem sądzicie o imieniu Marcela?

Gość a moja
Antonina (Tosia, Tola)

kazde ladne, byle nie Zosia - bleeee podobaja mi sie tradycyjne imiona, ale to jest straszne jak je slysze to zaraz na mysl przychodzi mi do glowy Zosia z Pana Tadeusza, a po chwili Alicja Bachleda-Curus w tej roli a poza tym slyszalam ze zosie sa wredne po co tak unieszczesliwiac dziecko?

Gość ja lubię imiona z mojej młodoś
Magda, Ania, Monika... dziś rzadko kto tak nazywa dziecko, no może Ania wróciła do łask, ale o nowonarodzonej Monice jeszcze nie słyszałam...

Gość Iwona..
ładne i rzadko spotykane imię, zdrobnienia: Iwonka, Iwa, Iwusia, Iwoneczka, Iwka

a moja córezka będzie miała imię, którego nie będzie miała jej żadna koleżanka w promieniu 100 km :P :P ale to jeszcze nie prędko bo nawet w ciąży nie jestem :P ZOJA, ZOJKA, ZOJECZKA, ZOJUNIA, ZOJUSIA itd itd troszkę do Zosi podobne ale jakże ładniejsze :D synka raczej nie chce bo mój facet sie uparł i będzie Franek po jego dziadku ewentualnie Mikołaj na cześć jego brata :O

Gość pamiętaj mnie bo..
a moja córeńki mają na imię Jaśmina Rosalia i Jagoda Maja:) zrobiłam mały ogrod w domu:)

a moja córeczka ma na imię Matylda Zofia - jak dawałam jej takie imię to wszyscy się dziwili a teraz spotyka się już częściej jak kiedyś będzie jeszcze jedna to będzie Maja albo Jagna( Jagusia) a gdyby chłopiec to Maksymilian albo Filip

Gość Anastazja27
Moja kolejna córeczka będzie miała na imię Klara,Gizela lub Kornelia,a chłopczyk to będzie Kacper,Marcin lub Jacek.

Gość rajstopka

Gość Ludziska powariowali
z Nikolami i NADIAMI!!!!!!

Gość Patka326
Mi bardzo przypadły do gusta imiona: Laura Amelia Aurelia Oliwia Hanna. Jeśli tak spojrzeć to teraz jest pełno Julek i Zosi. Ja bardzo lubie moje imię- Patrycja. Można je fajnie odmieniać i przerabiać w zależności od osoby. Dla uroczych i spokojniejszych- Pati, Patusia, Patunia. Dla tych bardziej aktywnych i śmielszych- Patka, Patryśka. Wiele osób mówi też do mnie per Paciak. Więc możliwości jest wiele. :)

Widze że rozgorzała dyskusja nad imionami :)) jak ja byłam w ciąży to chciałam dać na imię swojej córeczce imię tradycyjne - Ewa, albo poszukać w księdze imion hinduskich jakies żenskie...niektóre są przepiękne, niezwykle egzotyczne i mają swoje znaczenia :)) A w końcu jak urodziłam i zobaczyłam moją córeczkę to ta Ewa jakos nie pasowała... przez pierwszy tydzien wolaliśmy Ewa :D ale w końcu zmieniliśmy na najbardziej oklepane imię - Oliwia :D ale żadne tak do niej nie pasowało- była małą oliwkową oliweczką :) taka \"opalona\" :D Teraz ma rok i dalej ma taką ciemną karnację :) ludzie sami zgadują ze to Oliwka, ostatnio pani w sklepie nazwała ją Oliwką a potem spytała jak naprawde ma na imię :D czasami takie imie pasuje i koniec! :D

Gość upaupka
elenora jest piekne

Gość i_m_i_e
A co powiecie na AGATKĘ ??? Mi sie bardzo podoba :)

Gość Sage
A mi się podoba moje imię- Kinga... Chociaż kiedyś wcale mi się nie podobało. Ale przynajmniej na moim roku nie ma żadnej Kingi. A córkę nazwę Antonina :)

Mi się podoba Melania. Zawsze mi się to imię podobało z filmu \"Przeminęło z wiatrem\". jednak mój mąż się nie zgodził na to imię😡 chłopiec miał być Kacperek

Gość giguś 3
a mnie Zosia bardzo się podoba !

Gość ter
Kornelia Urszula