Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati...

TRĄDZIK!!!

Polecane posty

Gość pati...

POMÓZCIE! CO ROBIĆ;OD ROKU LECZE SIE NA TRĄDZIK,ALE TO JUZ NIE JEST TAKI MŁODZIEŃCZY TRĄDZIK BO JA MAM 23LATA.PRYSZCZE MIAŁAM JUZ OD SZKOŁY ZAWODOWEJ ALE LECZYC TAK NAPRAWDE ZACZEŁAM SIE DOPIERO GDZIES OD 3LAT,A OD ROKU CHODZE SYSTEMETYCZNIE NA WIZYTY DO DERMATOLOGA ;PIOTRA STYCZYŃSKIEGO Z ŁODZI;NIE WIEM CZY TO DOBRY LEKARZ ALE OPINIE MA BARDZO DOBRĄ.ROK TEMU LEKARZ PRZEPISAŁ MI TETRACYCLINUM I BRAŁAM JE PRZEZ PÓL ROKU, ALE LATEM PRZERWAŁ KURACJE I PRZEPISAŁ MI VITAMINE PP,PODCZAS BRANIA TETRACYCLINUM ,PRYSZCZE NARESZCIE ZNIKŁY I BYŁAM SZCZĘSLIWA A PO WAKACJACH GDY BRAŁAM VITAMINE PP A POTEM UNIDOX PRYSZCZE WRACAŁY I KOSZMAR ZNÓW POWRÓCIŁ.TERAZ JEST DOSŁOWNIE TO SAMO CO ROK TEMU,BIORE TETRACYCLINUM ,LEKARZ KARZE MI BRAC AZ 6 TAB.DZIENNIE,NARAZIE MÓJ ŻOŁĄDEK TO WYTRZYMÓJE, ALE BOJE SIE ZE JAK LEKARZ ZNÓW PRZERWIE KURACJE TO PRYSZCZE WRÓCA.SAMA NIE WIE CO ROBIC,CZY ZMIENIC LEKARZA? NARAZIE WIDZE ZE CERA ROBI SIE CORAZ ŁADNIEJSZA ALE BOJE SIE CO DALEJ.WIEM CO CZUJĄWSZYSCY KTÓRZY MAJĄ PRYSZCZE... SAMA TO PRZEZYWAŁAM NIE RAZ.PORADZCIE CO ROBIC.

Gość niestety....
tradzik to wierna choroba, towarzyszy do konca życia:( jednak można zlagodzic jego skutki. Jesli kosmetyki nie pomagaja trzeba udac sie do dermatologoa, on przepisuje leki na recepte, zwykle drogie... niestety czesto tak jest jak w Twoim przypadku - kiedy zazywa sie jakis lek, antybiotyk, to po odstawieniu tradzik wraca. NA to nie ma sposobu. Ja sie wyleczylam - przede wszyskim zadbalam o organizm - capivit A + E, vit B complex, zincas forte, silica, tran w kapsułkach, olej z wiesiolka. Wiem duzo tego ale skora od razu wyladniala.

Gość pati...
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ ZE TRĄDZIK TO WIERNA CHOROBA, BO TAKA JEST PRAWDA, ZADKO ZDAZAJĄ SIĘ LUDZIE KTÓRZY TAK NAPRAWDE WYLECZYLI CAŁKOWICIE TRĄDZIK! TO STRASZNE, ALE TAKA JEST PRAWDA.JA JAK KAZDY KTO WALCZY Z PRYSZCZAMI WIEM JAKIE TO PRZYKRE DOŚWIADCZENIE! STARAM SIĘ JAK MOGE I WIEM ZE WSPARCIE INNYCH JEST BARDZO WAZNE. TRADZIK NAJBARDZIEJ KALECZY MOJĄPSYCHIKE I MOJE UCZUCIA, CI KTÓRZY TEGO NIGDY NIE ZAZNALI TO TAK NAPRAWDE NIE MAJĄ POJĘCIA CO PRYSZCZE ROBIA Z CZŁOWIEKIEM...

Gość pati...
JEZELI KTOS MA TEZ PODOBNE PROBLEMY TO PISZCIE BO WZAJEMNE WSPIERANIE NAPRAWDE POMAGA! JA CHĘTNIE SIE PODZIELE SWOIMI RADAMI I SMUTKAMI ...

Gość Morwa51
kryptoreklama :) dermatologa

Gość pati...
JA PRZEZ TRĄDZIK STAŁAM SIE INNĄ OSOBĄ, JESTEM BARDZIEJ NIEŚMIAŁA I WSTYDZE SIE LUDZI, BO CIĄGLE MI SIE WYDAJE ZE ONI PATRZĄ TYLKO NA MOJE PRYSZCZE.UNIKAM KONTAKTÓW ZE ZNAJOMYMI BO WSZYSCY CIĄGLE PYTAJĄ CO MI SIE STAŁO...ZE MAM TAKĄ BUZIE. OSTATNIO JEST CORAZ LEPIEJ A PRYSZCZY CORAZ MNIEJ ALE JA BOJE SIE TEGO ZE ZNÓW WRÓCA...

Gość lkjh
wiesz co zrób sobie taką maseczke na twarz..ona Ci nie zaszkodzi mnie pomagała. weź sobie troszkę normalnych drożdzy kuchennych i dolej do nich ciepłego mleka, rozmieszaj tak aby konsystencja była gęsta, a później nałóż na twarz. Potrzymaj jakies 5 do 10 minutek i zmyj ciepłą przegotowaną wodą. Powodzenia

Gość pani od polskiego
Wszystko pięknie, tylko błagam ludzie: nie piszcie: zaglądnij (ale zajrzyj), nie mówcie włanczać (ale włączać), nie używajcie samych wilekich liter, bo to wygląda jak krzyk

Gość niebieskookaa22
17.01] 12:22 Morwa51 kryptoreklama dermatologa chyba antyreklama ;] pół roku a/biotyk :o i teraz znowu

Gość pati...
dziękuje wszystkim za miłe słowa otuchy, zastosuje wasze wskazówki i ...postaram się niezałamywac! a czy ktos zna dobrego lekarza z Łodzi,oczywiscie dermatologa.MOZE BĘDZIE LEPSZY ...

Gość pati...
DO; niebieskooka22, taka jestes mądra,uwazasz ze pół roku na antybiotykach to długo? ja znam mnóstwo osób którzy łykają antybiotyki dłuzej niz ja.MY CHCEMY POZBYC SIE TEGO ŚWIŃSTWA!

Gość nacimiowa
mi antybiotyki nie pomagają, łagodzą troche ale po odstawieniu pryszcze wracają i tak w kółko. Ostatnio dostałam Zineryt - jakiś antybiotyk w proszku do zmieszania, oczywiście na spirytusie, całą morde mi wysuszył.... Monterrey girl jaka jest ta Twoja 100% metoda?

Gość maxmara35
wejdź na stronkę dr Henryka Różańskiego .. tam jest mnóstwo ciekawych wiadomości i porad na temat trądziku, szczerze polecam tę stronkę :))

Gość pati...
TRĄDZIK, to świństwo, które rujnuje nam zycie!!! a naigorsze jest to ze wydajemy tyle kasy na marne... ja obecnie nie pracuje i to mnie jeszcze bardziej dobija bo...bez kasy nie pozbęde sie tych pryszczy...mam kolejne 2 recepty na tetraclinum i nie mam za co ich wykupic...ale zrobie wszystko zeby zdobyc kase.

Gość MiSS_M
maxmara35 podaj linka do tej cud stronki =]

Gość pati...
Ci którzy nie mają pryszczy nie wiedzą co my czujemy!!! SMUTEK, ROZPACZ, i niechec kontaktu z innymi, to normalne.Ja najbardziej wstydze sie ch lopaka, mimo tego ze mnie kocha strasznie sie go wstydze.Unikam jego wzroku,a on mnie tak juz zna ze świetnie to rozumie i mnie pociesza ze dzis jes juz lepiej, choc ja wiem ze nie jest lepiej.

Gość namicinowa
Pati nie przesadzaj, skoro chlopak CIe kocha to mu to nie robi różnicy. Rozumiem Twija rozpacz, ale sama pomyśl, czy Tobie przeszkadzają pryszze u innych? bo mi nie, i wszyscy znajomi mi mówia że nie zwracaja na to uwagi, więc po co sie nakręcasz i dołujesz? Trzym sie

Gość pati...
tak to prawda,może i sie dołuje ale nic na to nie poradze,poprostu te pryszcze niszcza moje zycie. czasami mam juz dosc tego wszystkiego ale mam przeciez dla kogo zyc... MAM CUDOWNEGO CHŁOPAKA,NIEDŁUGO MĘZA, który jest kochany bo wytrzymuje te moje ,,dołki,,

Gość MiSS_M
wlasnie ze nawet jak kocha to robi roznice! przynajmniej jak dla mnie, bo ja dla niego i dla siebie oczywiscie tez, chciałabym najpiekniejsza, a tak to chowam twarz za szalikiem =/

Gość pati...
mój chłopak wie jak ja strasznie cierpie z powodu tych pryszczy i pomaga mi jak tylko moze.ale to normalne ze kazda z nas chce byc piękna dla siebie i faceta

Gość niebieskookaa22
nie jestem "taka mądra" tylko przykro mi z tego powodu, że tak musisz się faszerowac prochami :( Życzę powrotu do zdrowia i pięknej cery :) 🌻 p.s. moja koleżanka twierdzi, że pozbyła się trądziku po maści i pigułkach ichtiolowych p.s.2. na Pietrynie w oficynie chyba Piotrkowska 3/5 przyjmuje dermatolog, podobnież dobry( to ona)

Gość ANIA ANIA ANIA
JESZCZE JEDEN LINK http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2341864&start=270 PISZA TU O KROPELKACH PSORINOHEEL JA ZACZELAM ICH UZYWAC I POKI CO NOWY SYF ZADEN SIE NIE POJAWIL ALE TO DOBIERO POCZATEK 1 TYDZIEN http://www.reto.webpark.pl/menu.html SKUTECZNE NIEDROGIE KOSMETYKI MI POMAGAJA TONIKI SZCZEGOLNIE MORNING 20/20 TRAN JEST BARDZO SKUTECZTNY PAROWKI Z SZALWI I RUMIANKU IWODA MIN JEST WAZNA WYPLUKUJE SWINSTWA Z ORGANIZMU NO NIE WIEM CO JESZCZE NAPIAC

Gość ANIA ANIA ANIA
JA ODTKAD ZACZELAM STOSOWAC MNIEJ CHEMI ZUWAZYLAM ZE SKORA SIE POPRAWILA BEZ ANTYBIOTYKU BEZ DRAZNIACYCH KOSMETYKOW ZAMIAST TEGO DELIKATNE ANTYBIOTYKI USZKADZAJA ZOLODEK A TO =GROMADZENIE TOKSYN=BRZYDKA SKORA OBSERWUJ SWOJA SKORE JAK NA CO REAGUJE I SAMA ZOBACZYSZ CO CI POMAGA SYFY NIE SA WIECZNE MUSZA KIEDYS ZNIKNAC BADZ DZIELNA I TRZYMAJ SIE POZDRAWIAM SERDECZNIE

Gość namicinowa
Wiem że każda chce byc najpiekniejsza i rozumiem, ale uważam że są większe problemy. Z resztą chcecie to sie przyglądajcie swoim pryszczom i co Wam to pomoże? Ja jakieś 2 lata sie z tym męcze i niktmnie nie wspiera, każdy bagatelizuje problem i ma to w d. Jednak wierze, że można sobie z tym poradzić i że sobie poradzimy. Tylko nie róbmy z tego tragedii. Niedługo będę szukała pracy i wiem, że przez te syfy będę mniej pewna siebie. Takie życie cóż..

Gość ANIA ANIA ANIA
A Z INNEJ BECZKI ROBILAS SOBIE BADANIA HORMONALNE?? ALBO WYMAZ ZE ZMIAN NA SKORZE TA DRUGA OPCJA JEST SKUTECZNIEJSZA BO W LABORATORIUM BADAJA TO I WYSTAWIAJA BIOGRAM JAKIE LEKI CI PMOGA WTEDY WIESZ DOKLADNIEJ CO CI JEST ZAPYTAJ O TO SWOJEGO DERMATOLOGA

Gość pati...
JA JESZCZE NIE ROBIŁAM ZADNYCH BADAŃ HORMONALNYCH, ALE MAM ZAMIAR BO MÓJ DERMAT.JAKOS MI TEGO NIEZAPROPONOWAŁ A SŁYSZAŁAM ZE TO PODSTAWA PRZY LECZENIU TRĄDZIKU.A CZY KTOŚ WIE ILE TAKIE BADania KOSZTUJA?

Gość pati...
CZY POWINNAM DELIKATNIE ZASUGEROWAC LEKARZOWI ZE POWINNAM ZROBIC BADANIA HORMONALNE I WYMAZ ZE ZMIAN SKÓRNYCH, CZY LEKARZ NIE ODBIERZE TEGO ZLE , CZY POWINNAM RACZEJ NIE POTRZEC NA OPINIE LEKARZA I ZROBIC TE BADANIA I ISC MOZE DO INNEGO, BO SAMĄ MNIE TROCHE DZIWI DLACZEGO LEKARZ NIE ZLECIŁ MI TAKICH BADAŃ.