Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwia13

wegetarianka w ciązy

Polecane posty

Gość oliwia13

hej. ja jestem w na pocz. 3 miesiąca ciązy. Od 14 lat nie jem mięsa, mój gin powiedzał, że jeśli jem nabiał i jaja to on nie widzi przeszkód, żeby kontynuować diete w ciązy. (on nie jest wegetarianinem)Jestem ciekawa czy sa wśród was mamy wegetarianki?? jak sobie radzicie/łyście w ciąży, jaka jest/była reakcja otoczenia? Czy ktoś wie gdzie można znależć przykładowy jadłospis dla wegetarianki w ciąży. Piszcie, będe wdzięczna za każdą wskazówkę. :-)

Gość wege+arianka
jak nie masz anemii ani zadnych innych zlych objawow to jedz normalnie i nie szpikuj sie suplementami, pij soki owocowe i warzywne. ja siodmy rok nie jem i mam roczniaka ktory prawie wogole nie choruje i rozwija sie idealnie;)

Gość oliwia13
wege+tarianka, powiedz a jak twoje otoczenie reaguje? Mój mąż i mama uważją, że jest ok, ale zdarzają się osoby odmiennego zdania i po prostu mnie straszą, że szkodzę maleństwu. Zwykle się tym nie przejmuję ale teraz jestem przesadnie wyczulona.

Oliwia, ja dlugo bylam wegetarianką, w sumie az do czasu gdzy zamieszkalam z moim obecnym mezem..on uwaza ze to nienormalne i nie akceptuje tego..w sumie nawet mu sie nie dziwie-mialam spore problemy ze soba i z odzywianiem, co akurat nie mialo zwiazku z tym ze nie jem miesa, no ale dla osoba bliska, ktora sie o mnie martwila, miala inne zdanie. Obecnie jem mieso bardzo rzadko i bardzo chude..,czasem piers z kurczaka, zdazylo sie latem kawalek kielbaski z grilla..nie powiem zebym przepadala za miesem, ale od czasu do czasu potrafie zjesc. teraz kiedy jestem w ciazy, mieso mi wogole nie smakuje,ale jem duzo nabialu. Mysle ze jezeli dieta nie opiera sie tylko i wylącznie na warzywach i owocach, to nie ma przeciwskazan zeby nie jesc miesa w ciazy. Musisz tylko pamietac, ze w 2 i 3 trymestrze trzeba zwiekszyc ilosc bialka bo dziecko bardzo szybko rośnie:)

Gość oliwia13
hej wlasnie wróciłam od lekarza wyniki jak najbardziej w normie, fasolka tez. :-)

U mnie jak nie pytali to nie mówiłam, czyli lekarze dowiedzieli się dopiero w szpitalu przy okazji zamawiania obiadów. Nikt żadnych ochów i achów nie robił:). Suplementów tez za bardzo nie brałam. Rodzina nigdy nie robiła z tego problemu. A mąż mój nie jest wege, ale akceputuje naszą dietę, zresztą ja gotuję :). Miron urodził się duży (ponad 4 kg) i zdrowy. Teraz jestem w trakcie załatwiania zaświadczenia dla żłobka, że Mały może być na diecie wege - oni potrzebują podkładki dla Sanepidu.

Jeśłi chodzi o diętę, to gdy już mi minęły najgorsze objawy alergii to po prostu zdrowo się odżywiałam nie stosowałam żadnej szczególnej diety.

Gość podnoszęęęęę

Gość wege mama
jestem wegetarianka od 14 lat, mam sliczne zdowe madre 5-letnie dziecko :-)

Super, bardzo mnie uspokoiłyście bo też planuję dziecko a nie jem mięsa od 14 lat. Mój facet ma z tym problem (tzn nie w ogóle, ale w kontekście ciąży), ale ja nie chciałabym jeść mięsa ani teraz ani w czasie ciąży. Moja mama twierdzi, że przez niejedzenie mięsa mogę nie móc mieć dzieci, ale mam nadzieję, że to tylko takie chcrzanienie...