Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studniówka

Jaki kolor cieni do brązowych oczu??

Polecane posty

Gość studniówka

Niedługo mam studniówkę i powoli testuje różne makijaże , na co dzień nie maluje się prawie w ogole, tylko rzęsy. Chciałabym zrobić sobie jakiś ładny makijaż, ale za każdym razem jak się pomaluje wyglądam brzydko :/ Mam wrażenie , że kolory cieni w ogole nie pasują mi do oczu :( Już nawet przez chwile chodziło mi po głowie zeby kupić sobie kolorowe soczewki :) Mam brązowe oczy z niezbyt ciemną oprawą i brwiami - co poradzicie? Tusz do rzęs też możecie polecić - ja mam teraz Eveline , ale nie wygląda jakoś suuuper, a studniówka w końcu jest tylko raz :)

zalezy jaka suknia i dodatki, a takze od twojej karnacji i koloru wlosow ja mam brazowe oczy, i nie zamienilabym tego koloru na zaden inny, bo ty chyba nie myslisz ze do oczu niebieski tylko niebieski cien pasuje, a do zielonych zielony, hm? ja uzywam wszystkich, ale najmniej lubie swoje oczy w odcieniach rozu a najbardzoiiej w złocie i zieleni (raczej zgnilej) Dobrej zabawy na studniowce!

Gość no właśnie a jaka
sukienka i dodatki?

mi kosmetyczka podpowiedziała, że do brązowych oczu pasują wszelkie odcienie fioletu, złoto, szarości. Ja natomiast najlepiej czuje się w beżach i brązach (podobno gaszą oko ale w sumie to nie wiem co to znaczy)

Onka ta kosmetyczka miała rację. Ja mam ciemne brązowe oczy i najlepiej mi właśnie w fioletach. A brązy powodują, że Twoje oko jest nijakie, przygaszone.

Chciałabym zauważyć, że nie zawsze tak jest, trzeba dobrać odpowiedni kolor brązu. Np ja w jednym brązowym wyglądam jak idiotka a oko jak dziurka wysiusiana w śniegu, a w innym - zupełnie inaczej, bardzo dobrze. W beżu - masakra. Z szarym też trzeba ostrożnie, bo łatwo wygląda jak brudny, a w fioletowym jak z podbitym okiem - oczywiście kwestia odcienia i umiejętności ;) Brązy - tak, ale umiejętnie dobrane. Brąz to taki kochany kolor, który ma dziesiątki odcieni :) Fiolety Zielenie - też ostrożnie, najlepiej złamane, zgniłe tzw. stare złoto - czyli złoto złamane zielenią - bardzo dobry kolor złoto złamane miedzią/brązem - moja koleżanka się tak malowała, wyglądała super, ja nie trafiłam na porządny odcień. złamane róże - na koleżance fajne, na mnie nie, ale to też kwestia odcienia, jeszcze będę szukać, bo fajnie wyglądała. Dużo zależy od barwy tęczówki i karnacji. Co do tuszu - każdemu pasuje co innego, niegdyś bardzo lubiłam Max Factor 2000 calorie, ostatni zakup był nieudany, tusz jak stary. Jak chcesz, zaryzykuj z tuszem Pierre Arthes XXL - ja go bardzo lubię, dobrze podkreśla rzęsy, a kosztuje bodajże z 13 zł, jak ci się nie spodoba to nie będzie żal wywalać.

Gość studniówka
dzięki za odpowiedzi :) Moje oczy są brązowe, trochę piwne, oprawa i brwi raczej ciemne, ale nie czarne - coś jakby szary kolor ;), włosy mam brązowe a karnacje też niezbyt ciemną, raczej jestem typem mysim :) Ja dziś testowałam zielenie - nie wyglądałam dobrze :( Sukienka jest cała czarna, więc właściwie to każdy kolor makijażu będzie pasował. Właśnie chciałabym spróbować czegoś z fioletem. Co myślicie o kolorowych soczewkach? U mojej znajomej w szkole to podobno jakiś szał w ogole!!! Też już sobie oglądałam kolorki tych soczewek - są przecudne , ale czy to w ogole widać na oczach, szczególnie jesli są ciemne????

Nie zmieniaj koloru oczu !! Brązowe są piękne :) bądź naturalna :) Ja mam ciemnobrązowe oczy i najlepiej wyglądam w zgniłej zieleni,szaro-niebieskim ( nie niebieskim ) i w brązie,ale w złotym brązie :) najgorzej w różu--jak świnka niewyspana :D fiolet.....też nieźle,tyle ze ja nie cierpię różowej szminki,a do fioletu tylko taka pasuje :) Myślę zebyś założyła sukienkę i kombinowała :)

Na jasnych widać, na ciemnych gorzej, zależy od koloru no i soczewki. Są i takie, które zmienią barwę nawet ciemnych oczu - osobiście widziałam jak koleżanka z brązowych zrobiła niebieskie, kolor nazywał się blue opal, firmy i rodzaju niestety nie pamiętam. Tylko się zastanów czy warto, takie soczewki najlepiej widać przy dość mocnym świetle, na balu może być przyćmione, a tanie to chyba nie są.

Gość JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
a czy któraś z Was używała cieni Lumene podwójnych w odcieniach brązu??? Proszę, odpowiedzcie, bo ja mam zielone oczy, do których podobno fiolety pasują, ale nie wiem, jak jest z tymi cieniami:( Nie wiem, czy są intensywne, czy bardziej naturalne i czy są trwałe. Jestem blondynką i moim zdaniem w chłodnych kolorach źle wyglądam, a oni mają takie ładne, ciepłe fiolety:)

Gość mała_misia
Freshlook Colors - zmieniają kolor ciemnych tęczówek, ja mam brąz i czasami sobie kupuje zielone lub turkusowe, fajnie to wygląda.

Gość studniówka
Hmm..jeszcze podpytam znajomą o te soczewki Freshlook, ona się w tym temacie orientuje. Ja nei chciałabym na stałe zmienić koloru :) tylko tak mi chodzi po głowie zeby od czasu do czasu coś zakombinować - lubie swój brąz ale przez samą ciekawość chciałabym sie zobaczyc np z niebieskimi oczkami :)

Gość izolda7
a masz ciepły odcien skory czy chlodny? i odcien wlosow bardziej szary czy zloty? ja mam oczy brazowe wpadajace w zielen i wlosy o odcieniu zlotym i skore tez o odcieniu zlotawym ( w kazdym razie nie różową) i takie makijaże są super jak: fiolety zgniłe zielenie pomieszane ze złotem brązy wpadające w złoto do tego konturówkę i oczy nabierają lekko arabskiego wyglądu i tusz( świetny jest burżua( nie wiem jak sie pisze:)) czarny z podkładu używam l'oreal ten najnowszy o odcieniu golden beige i leciutko róż (ale nie różowy tylko brązowo złoty) efekt jest super!! wygląd kuszący bardzo ciepły złotawy polecam :) na przyjęcia

Gość studniówka
Pooglądam sobie w necie te soczewki i zaraz siadam wypróbować nową wersję makijażu :)

Gość izolda7
a jeszcze ci powiem o soczewkach wybrałąm swego czasu niebieskie soczewki acuvue odcien chabrowo-szafirowy, kolor na oczach wyglądał ladnie ale niesamowicie sztucznie, więc z ulgą wróciłam do własnego :)

Gość studniówka
to może wypróbuje te opcje ze zlotem :) tylko musiałabym mamie poszperać w kosmetyczce ;) bo sama takich kolorów nie posiadam :)

Gość studniówka
Ojoj zobaczcie te kolorki soczewek śliczne są...tylko z wyborem trudniej :) ale pooglądać można :) http://www.freshlookcontacts.com/ sliczne i te sztuczne kolorki i te naturalne :)

Gość MiSS_M
Jesli juz o cieniach mowa.. to jaki poleciły byście do oczu zielonych (takich "prawdziwie" zielonych a nie przygaszonych czy jasnych) wlosy mam koloru cimny blond wiec jak myslicie jaki kolor cieni?:> =))

Gość JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
o właśnie:) Ja też tak wyglądam, więc też bym się chciała dowiedzieć:)

Gość no i nikt nie odpowie
??????? :o

Gość 288M
Zasada nr 1 nie stosujemy cieni w barwach tęczówki oka. Zasada nr 2 beże i brązy nie sprawdzają sie w sztucznym świetle więc na studniówkę zdecydowanie się nie nadają ( oko jest takie przygaszone, zmęczone, smutne..) Jezeli oczekujecie konkretnej rady to niestety nie wystarczy uwzglęnić koloru tęczówki oka , ważna jest też okazja, kreacja, cera, kolor włosów itp

no to jaki kolor cienia dla blondynki (średni-ciemny blond) o ciepłym kolorze, raczej bladej, ale nie różowej, z zielonymi oczami o żółtych plamkach??? :) Dobrze się czuję w połyskującym, ciepłym brązie, ale pora coś zmienić. Beznadziejnie wyglądam w jasnych cieniach (białe, beżowe, wszelkie rozjaśniające na ruchomej powiece), od święta nakładam cień złoto-brązowy, przyciemniany wrzosem lub brązem. Jakie kolory pasują, napiszcie!!! Bo ile lat można używać brązowego cienia??:o

no i jednak- nikt nie odpowie:)

Gość 288M
Nie wiem jakoś trudno mi sobie Ciebiew wyobrazic, może jest już zbyt póżno. Spróbuj śliwkę, bordo, pomarańcz i ciemny popiel (grafit). Wejdż też na stronę www.avon.com.pl tam znajdziesz "wirtualny salon makijażu ( moze to cię zainspiruje). ( nie chodzi tu o wybór firmy tylko o poeksperymentowanie z kolorami) Kilka lat temu też miałam problem z odpowiednim doborem makijazu ale udało mi sie załapac na bezpłatny pokaz makijażu w jednej z drogerii....muszę powiedzieć, ze makijaż który mi wtedy zrobiono i wskazówki jakie otrzymałam były bezcenne. Zresztą w tej chwili sama jestem po 2 kursach kosmetycznych wiec coraz bardziej zaczynam eksperymentować

Gość gugełka
a ja do brązowych oczu poleciłabym jakiś mocny kotrast - zwłaszcza na studniówkę - kojarzysz teledyk madonny najnowszy? ona tam ma taką bluzeczkę w morskim odcieniu i takie cienie bym poradziła - takie bardzo mocne ciemne niebieskie złamane morskim. Niebieskookie panny wyglądają w takich nieco tandetnie, ale do brązowych oczu to będzie jak z lat 70-tych i Abby :) A jeśli soczewkami chcesz kolor oczu zmieniać, to może właśnie nie na inny kolor tylko na mocniejszy swój? na taki po maxie brązowo-czarny? żeby oczy były takie bardzo mocno podkreślone? na tej stronie można dopasować kolory soczewek i oczu: http://www.freshlookcontacts.com/ Tylko czy nosisz na codzień soczewki? Bo do nich trzeba się tak kilka dni na przód przyzwyczaić żeby było wygodnie.

Gość studniówka
Hej :) dzisiaj wracając do domku wstąpiłam do sklepu z kosmetykami i kupiłam sobie śliczny fioletowo-różowy cień do powiek - nie mogłam sie zdecydowac bo było tyle ślicznych kolorków. No i oglądałam w Vision Express te kolorowe soczewki Freshlook, jest tyle kolorów - taki miodowy kolor był śliczny, pani w salonie mi polecała go do moich oczu, podobno rozświetliłby oczy :) Kurde już sama nie wiem co mam wybrać :) A no i jeszcze do tych kolorowych soczewek dają tusz do rzęs - wydłużający Oriflame - ktoś może go testował???

a ja mam ciemną karnacje i najlepiej na mojej powiece do brązowych oczu wyglądają jasne cienie

Gość lolitka25
Na Twoim miejscu spróbowała z szarościami - z tego co mówisz , że nie masz ciemnej karnacji ,a jasnej też nie wiec szare kolorki bedą ładne, do tego trochę brokatu na powieke :) Co do tuszy Oriflame to mogę się z Toba podzielic spostrzeżeniami, bo tez nosze Freshlooki i testuje własnie ten tusz. Jest ok, ładnie tuszuje rzesy i przede wszystkim nie kruszy się wiec unikniesz tej okropnej pandy pod oczami :) !!! A co do soczewek, bo tez coś o nich wspominałaś - radziłabym jakąś subtelna zmianę, może rozświetlić naturalny kolor tęczówki ( Freshlook radiance) nadac blasku - sprawdzają się niźle , tez podczas pierwszego zakupu tych soczewek nie mogłam zdecydowac się na kolor i model :D