Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SIANOWATA

SIANO PO TRWAŁEJ NA WŁOSACH

Polecane posty

Gość SIANOWATA

Zrobiłam dziś trwałą, mam siano. Jakie kosmetyki kupic , by to trochę inaczej wyglądało...

Gość SIANOWATA
Ale jesteście...pomóżcie. :(

Gość ciekawablondynka
polecam Vax taka maseczka do wlosow mi bardzo pomogla do nabycia w aptece sa 2 wersje dla bllondynek i ciemnych :) koszt ok 20zl zalezy od opakowaia ale najmniejszego nie warto kupowac bo wogole sie nie oplaca radze taie 240g.

Gość trwała
Poczekaj do jutra,dziś juz wszyscy śpią:)Powinnaś nawilżać włosy za pomocą maseczek nawilżających,odżywcze maseczki i szampony stosować,możesz też raz na jakiś czas np:raz w miesiącu robić sobie maseczkę u fryzjera(tylko dobrego),poza tym aby to jakoś wyglądało to trzeba chyba piankę lub żel.Trwała bardzo niszczy włosy,ja musiałam obciąć włosy po trwałej ale to było dawno i juz więcej sobie tego nie zrobię.A fryzjer co ci zalecił,powinien powiedzieć jak pielęgnować włosy?

Gość SIANOWATA
A Sansilk polecacie ?

Gość trwała
Uważam,że szampony sunsilk są strasznie kiepskie(to moje zdanie ) i nie polecam ich kupowania.

Gość SIANOWATA
A jakieś mleczko wygładzające ? Jak już , to jakie, bo jak ja jutro pójdę do pracy(popołudniu całe szczęście).

Gość trwała
Szampony,odżywki wszystko...moim zdaniem jest beznadziejne i przereklamowane.Niestety dobre kosmetyki to większy wydatek.

Gość SIANOWATA
Ale może chcociaż coś dorażnego?

Gość trwała
Mam starą książkę gdzie są podane domowe sposoby na włosy suche,zalecane są żółtka jaj.Na ich podstawie można sobie robić odżywki.1 żółtko=1 łyżka oliwy z oliwek i kilkanaście kropli witaminy A+E i jedna łyżecczka akoholu 45 %?Ciekawe...lub 1 łyżka oliwy z oliwek,3 kapsułki wit.B1 i B12 oraz jednaj amułki wit.C.Jeśli nie ma oliwy może być olejek rycynowy 3 łyżki i 1 soku cytrynowego. Na wilgotne włosy nakładamy,owijamy głowę folią i ręcznikem i po 20 min.włosy myjemy. Tylko kumu chce się to robić i teraz są tak dobre odżywki i szampony,że lepiej z nich skorzystać.Ja kupuję wszystko u fryzjera,ma wspaniałe odżywki firmy Loreal wcześniej u innego Welli.Są inne niż w sklepach i lepsze.

Gość trwała
Zamiast =powinien być +. Miałam na myśli przereklamowane produkty sunsilk.

Gość trwała
Produkty z jedwabiem dobrze robią na włosy,dobrze też używać może maseczek,których się nie spłukuje...Każdemu co innego służy.

Gość SIANOWATA
trwała---> dziekuję bardzo :)

Gość SIANOWATA
Kto jeszcze ma podobny problem do mojego ?

Sianowata,ja nie robiłam trwałej. Kilka miesięcy temu chciałam jedynie trochę rozjaśnić włosy (od długiego czasu farbowane na ciemny brąz). Zdecydowałam się na balejaż. Efektem końcowym było M A X Y M A L N E zniszczenie włosów przez pseudo-specjalistę, który dokonał tego zabiegu! :-( Jaśniejsze pasma po zdjęciu srebrnej folii niemal całkowicie skruszyły się prawie do czubka głowy! :-( Byłam totalnie załamana!!! Po wielu konsultacjach z fryzjerami, kosmetyczkami i dermatologiem, blisko 10 m-cy zaopatrywałam się w witaminy: 1) Bio-Pycnogenol 2) Bio-Selen+Cynk 3) Merz Spezial 4) Falvit 5) Capivit A+E 6) Wyciąg ze Skrzypu Polnego oraz : szampon przeciwko wypadaniu włosów : DERCOS (Vichy) -ampułki, także przeciw wypadaniu: Dercos z aminexilem (Vichy) -odżywkę w spray\'u do włosów b.zniszczonych: Lactocerat (Ducray) -regenerującą odżywkę: CIMENT ANTI-USURE (Kerastese) - jedwab w płynie (Biosilk) Wszystkie te specyfiki w połączeniu z witaminami sprawiły,że włosy wyglądają już bardzo dobrze i dlatego z całą odpowiedzialnością mogę je polecić. :-) Życzę powodzenia! Pozdrawiam!