Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka33

wypadanie włosów po ciąży

Polecane posty

Gość Anka33

Jestem 2 miesiące po porodzie i zaczęły mi wypadać włosy. Sypią się w takich ilościach, że są wszędzie ( znajduje je nawet na dziecku ). Biorę Vitapil ale to nie pomaga, wiem, że to normalne po ciąży i przejdzie - tylko kiedy ?!!!. Jak mocno i jak długo wypadały Wam włosy po ciąży i czy sytuacja wróciła do normy, czy zostały Wam włosy cieńsze niż przed ciążą ?

Gość fenolka
obowiązkowo do lekarza-przepisze kurację witaminową,wypadanie włosów kilka miesięcy po ciązy to normalna reakcja organizmu-nie chcę wnikać w biochemię,przejdzie na pewno,też to miałam ale tylko lekarz dobierze odpowiednie (końskie) dawki witamin z grupy B,włosy się nie przerzedzą,bez obaw, wszystko wróci do normy ale lekarz-szybko i obowiązkowo!

Mnie osobiście po obu ciążach włosy wypadały do sześciu miesięcy po porodzie, potem zaczęły pojawiać się nowe, króciutkie, ale teraz mają już ze cztery centymetry, mam włosy pocieniowane więc mi to nie przeszkadza, grunt że odrastają.

Gość ja przezylam koszmar
z wypadaniem wlosow po ciazy, tak panikowalam ze uzywalam mase niepotrzebnych kosmetykow do wlosow ktore tylko pogarszaly ten stan. Najwazniejsze to kup sobie Multisal i bierz przez miesiac 3 razy dziennie po 2 tabletki, pozniej 3 razy dziennie po jednej. Kup tez humavit lub wyciag ze skrzypu polnego, wlosy myj szamponem z czarnej rzepy. Od czasu do czasu zrob sobie maseczke z zoltka i olejku rycynowego. Przede wszystkim nie zamartwiaj sie bo to ustapi!!!

Anka33 ---> prawda jest taka, że na wypadanie włosów po porodzie nic Ci nie pomoże, żadne preparaty, żadne końskie dawki witamin. Witaminy oczywiście przydałyby się chociażby z tego względu, że karmisz piersią, ale wypadania włosów to nie powstrzyma, bo nie brak witamin jest tego przyczyną. Wiem, że teraz to wygląda strasznie, jakbyś miała całkowicie wyłysieć, ale spokojnie, wypadnie tyle ile w czasie ciąży Ci przybyło. Jeszcze trochę i włosy będą wyglądać tak, jak przed ciążą. A jak długo to potrwa? Trudno powiedzieć. U każdej z nas trochę inaczej to wygląda. :D A teraz gwoli ścisłości - jest tylko jeden skuteczny sposób, żeby to wypadanie powstrzymać, szybko druga ciąża :D ale to chyba nie wchodzi w grę? :P

Ja też to pzreżywałam. Kilka miesięcy mi wypadały, były wszędzie. W łóżku, w ubraniach.....Ale na szczęście przeszło i to pewnie samo z siebie. Też brałam witaminki itp.

Ja też to pzreżywałam. Kilka miesięcy mi wypadały, były wszędzie. W łóżku, w ubraniach.....Ale na szczęście przeszło i to pewnie samo z siebie. Też brałam witaminki itp.

Gość aśka72
Mnie też bardzo wypadały włosy. Karmiłam synka 16 miesięcy i jeszcze długo po tym tak było, ale w końcu przestały.

Gość Asia......
mi równiez strasznie wypadały włosy po porodzie!!! kupilam w aptece-bez recepty- tabeletki przeciwko wypadaniu włosów-MEIRZ SPECIAL- Ok,.60zł, pomogły po 3 tygodniowym stosowaniu-polecam drogie panie jesli nie chcecie wyłysiec..moja przyjaciółka zlekcewazyła to sobie, a teraz jest łysa z przodu i musi sie zaczesywac tak zeby to ukryc..

Gość Siuup
To normalne i może się utrzymać nawet do 6ciu miesięcy ;/ Organizm musi się zregenerować. A to czy dojdą całkowicie do siebie czy zostaną cienkie to już zależy indywidualnie od organizmu i jak będziesz o siebie dbać, nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI