Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmarkana

POMÓŻCIE! Cholerne przeziębienie!

Polecane posty

Gość zasmarkana

Przedwczoraj zaczęłam posmarkiwać i drapało mnie w gardle, wczoraj leciało mi z nosa jak cholera i byłam strasznie zdechła (bez gorączki), dziś jest odrobinę lepiej, al nie wiem, czy katar się nie rozwinie do popołudnia.. A jutro jestem umówiona z facetem i wieczorem MUSZĘ być sprawna i smarkać przynajmniej o połowę mniej! Ratunku! Wiem, że katar podobno trwa siedem dni niezależnie od podjętej walki, ale w końcu mamy teraz tyle leków... A ja tak dawno nie chorowałam, że nie mam pojęcia, co się z czym je.

Gość zasmarkana
Pomocy, proszę, bo się zasmarkam :( może jakieś leki? tylko, że się kompletnie nie znam...

Kup sobie xylorin w aptece - zastosuj 3 krotnie wieksza dawke niz podana na opakowaniu - i nos masz suchy....tylko kup sobie z rozpylaczem a nie krople (dawniej ten lek nazywał sie xylometazolin - ale teraz nazwa handlowa jest XYLORIN) -udanej randki - pielęgniarka.

Gość ja proponuję
tabletki na katar - disophrol - bez recepy, 1 na 12h. mnie pomaga :)

Gość zasmarkana
Loth Lorien, dzięki wielkie! :) Jeśli pozwolisz, mam jeszcze tylko parę pytań - czy to mi niczym nie grozi, nie zaszkodzi itp - i czy mogłabyś polecić jakiś skuteczny sposób na gardło, bo choć już jest lepiej, czasem mnie jeszcze drapie i wtedy głos mi się zmienia w taki śmieszny pisk... ;)

Gość zasmarkana
A disophrol też wypróbuję - jeśli nie będzie żadnej interakcji... dzięki :)

Gość vfgbdfcvdsfb
Cirrus też jest niezły na katar, mocno wysusza.

Gość gilda
Na katar polecam otrivin extracare i nie należy się zrażać tym, że rekomendują go dla dzieci - przez to jest delikatny dla nosa, ale bardzo skuteczny.

Gość kichawka
O, ja zupełnie się nie zrażam, że jest dla dzieci. Od dwóch dni ledwie oddycham taka jestem zakatarzona i wzięłabym wszystko, żeby tylko przyniosło ulgę. I właśnie dzisiaj rano przypomniałam sobie o otrivinie synka (wyrodna matka,co :-). I wreszcie po tylu godzinach mogę wciągnąć powietrze nosem.

Gość AAAAAAAAAAAAAAA
xylometazolin nie ma prawa zaszkodzic-najwyzej wysuszy troche sluzowke ale wobez randki to pryszcz :-P popieram pielegniarke :-)