Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzywy nochal

konkretnie na temat operacji nosa

Polecane posty

Gość krzywy nochal

Mam kilka pytanń: czy dostaje się znieczulenie miejscowe, ogólne czy narkozę (zabieg na kości)? czy nosi sie gips? i ile czasu? po jakim czasie nos jest w mierę normalny? kiedy można nosić okulary po operacji? Bo operację nosa miała po wypadku moja mama. Miała zabieg na kosci, ale bez gipsu. W nosie pozostały tylko sączki. Znieczulenie miejscowe. I podobno po dwóch tygodniach wszystko było ok. Teraz namawia mnie i nie wiem, czy się zdecydować...

Gość odpowiedzi
udzieli ci lekarz .To on decyduje ile dni nosi sie gips ,a to kiedy wrocisz do "normalnego" wygladu okaze sie dopiero w trakcie .Kazdy organizm inaczej reaguje i jeden juz dobrze wyglada po miesiacu ,a inny po pol roku.Nie ma reguly na to. U kogo bedziesz operowac nos?

Gość krzywy nochal
Na razie nie wiem:o W ogóle mam już 21 lat, no i już się przyzwyczaiłam do tego nosa, ale jest połamany:( Mama namawia mnie na operację. Nie wiem, czy w ogóle brać to pod uwagę, bo nie chce mieć pół roku wyjęte z życiorysu. Aż tak próżna nie jestem. Wiem, że wygląd jest ważny, ale wydaje mi się, że poki jestem zdrowa powinnam to szanować i nie robić sobie krzywdy na własne życzenie. Dlatego chciałam, żeby ktoś podzielił sie własnym doświadczeniem, opowiedział, jak to jest naprawdę. Bo relacja mojej mamy jest mało wiarygodna;)

Gość Piorko
Ja pisalam do Ciebie wczesniej . Nie bardzo Cie rozumiem o co chodzi ,z jednej strony piszesz,ze interesuje Cie ile czasu trwaja niedogodnosci pooperacyjne ,a z drugiej ze przyzwyczailas sie do tego nosa ;) Jak nie przeszkadza Ci jego wyglad i nie jest w Twojej ocenie szpecacy to zostaw go w spokoju :) Ja jestem 8 miesiecy po takiej operacji.To nie jest tak,ze przez pol roku jestes wylaczona z zycia bo najwiekszy obrzek zejdzie do 3 miesiaca ,a reszta w zaleznosci od tego jak duzy jeszcze pozostanie potrafi schodzic do pol roku lub dluzej ,ale nie jest to widoczne dla innych tylko dla Ciebie,Moze byc tak,ze w ciagu 3 miesiecy obrzek tak bardzo sie zmniejszy ,ze sama nie bedziesz go dostrzegala .Niektorym osobom do miesiaca schodzi najwieksza czesc obrzeku ,ale to jest indywidualne i chocby nie wiadomo kto co pisal na ten temat to u Ciebie bedzie indywidualnie-nie ma co sie sugerowac innymi osobami.Kazdy organizm reaguje po swojemu i ma rozny czas regeneracji.

Gość makopm
Ja leżałam w szpitalu z dziewczyną po operacji nosa i nie miała żadnego obrzęku, w sumie po 2 dniach doszła do siebie. Ale mówiła że dla urody nigdy by sie na taki zabieg nie zdecydowała, ponoć bardzo cierpiała mimo znieczulenia ;(