Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamalaury

Moja córka zaczeła ząbkować

Polecane posty

Gość mamalaury

Mam pytanie do mamy ktora już przechoziła ząbkowanieCzy to zawsze tak boli i jaki żel jeśt najlepszy ? Paulina

Gość yyyyyyyyyyy
O żel zaputaj w aptece, możesz też dawać dziecku schłodzony gryzaczek.

Gość iwka26
to nie zawsze boli:)mój mały ma już dwa ząbki a ja tego nie odczułam:)każde dziecko przechodzi to inaczej.....wszystko będzie ok:)o żel zapytaj w aptece ja niczym nie smarowałam bo nie było potrzeby pozdrawiam

mojemu synkowi pomaga żel BOBODENT (ok 8 zł) kiedy posmaruje dziasełka nim to synek jest bardziej spokojny,nie płacze więc pewnie przynosi jemu ulge

Gość awia
Mój synuś również ząbkuje a ja nie śpię po 3 godziny w nocy do tego jeszcze jęczy i się rzuca.Nic nie pomaga żaden żel żaden gryzak.Idzie mu cała góra do roku miał tylko 2 zęby.

Gość beatek
Najlepszy żel to dentinox ale kosztuje ok 20 zł . Moja niunia dosyć łagodnie przechodzi ząbkowanie ale chyba dziewczynki w ogóle się lepiej wychowuje. Acha przy pierwszych 4 ząbkach wieczorem nie chciała jeść kaszki (wcale) trwało to 2-3 dni przy każdym ząbku.

Gość madax16
Cześć Maja dwójka ząbkowała koszmarnie do tego stopnia że przy pierwszym zębie o 3 w nocy byłam na ostrym dyżurze w szpitalu. Kup żel ja też używałam tego za 20 zł ale mało pomagał. Mój lekarz kazał kupić eferalcan w czopkach (ważna jest waga dziecka) i podawać mu. Ja głowie dawał na noc bo strasznie płakała. Dzieci to po prostu boli więc płaczą nie bój się dawać leków przeciwbólowych bo ciebie jak boli to też bierzesz tabletkę. Córka do dwóch lat dostawała eferalgan jak tylko przychodziło ząbkowanie (2-3 dni). Synek natomiast miał prawie 40 stopni gorączki przez 2 dni przy pierwszym ząbku. Później nie wiedziałam kiedy już kiedy wychodziły.

Mojemu synkowi tez wyszły zabkitylko dla mnie nie było to zauwazalne. ale kupilam mu masc bo nie raz bola go dziasełka ta masc to dentinox -gel jest droga ok 25 zł ale skuteczna maluszek sie zaraz uspakaja i nie probuje mnie zjesc pozdrawiam :)

Gość awia
Synuś na razie sięuspokoił ,tzn.przesypia całą noc z około10 razowym wybudzeniem.Przekręcam go wtedy na bok lub wkładam smoczka.Spi oczywiście ze mną ale to osobny problem.

Żel jest bardzo potrzebny, ale nie zapominaj o gryzakach. Najlepszy jest taki, który możemy włożyć do zamrażarki. Dziecko gryząc taki przedmiot ulży swój ból. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.