Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubecaa

Kobieta chce dziecka ja nie

Polecane posty

Gość Lubecaa

Co robić. Nie chce mieć dziecka ani z nią ani z każdainną. Chce być z nią i z nikim innym. Chce kochać tylko ja i nikogo innego nie potrzebuję dokochania. jestem z domu dzieck i chce kochać tylko ją. Jak jej to wytłumaczyć zeby zrozumiała?????????

Gość poczta polska
Powiedz , że nie chcesz mieć dziecka. Pewnie zapyta , dlaczego - więc wyjaśnij , dlaczego. Być może się z tym pogodzi , ale być może nie. To jest taka kwestia , gdzie jednak potrzebna jest zgodność. Bo dla osoby , która chce mieć dzieci , rezygnacja z dzieci jest zbyt dużym wymaganiem. Więc kto wie , możliwe , ze będziecie się musieli rozstac

powiedx jej to samo co nam tu napisałeś dlaczego nie chcesz mieć dizecka.To bedize ciezka próba.Może ona odejdzie? i naprawde nie wiem co będzie większym egoistą -Ty który nie chcesz żadnego dodatku do miłosci mówiąc brzydko czy ona kiedy to wsyztsko usłyszy i zdecyduje sięodejśc.Czy będziesz zadowolony jak zostanie jednak a w jej oczach bedzie smutek że nie możesz dac jej dziecka,nie mozesz bo nie chcesz? czy kiedy jednak zdecydujesz się na dziecko tylko dlatego że ona tego chce-czy besziesz Ty szczęsliwy,czy będizesz je kochał ? odpowiedż sobie na te pytanie

Gość hah.
a mogę zapytac się jakie zabezpiecznie stosujecie? bo jak ona bierze tabletki i chce dziecko, to lepiej uważaj, bo i tak je będziesz miał :O spróbuj na spokojnie wytłumaczyć, ze nie chcesz i koniec. albo inaczej, że JESZCZE nie czujesz się na siłach, zeby być ojcem i "głową rodziny", że jeszcze musicie poczekac trochę. tak kilka lat przynjamniej, moze się złapie na to, a za kilka lat, kto wie, co będzie, może Tobie się odmieni, może jej.... możliwości jest dużo.

Gość co za paranoja
nazywanie dziecka dodatkiem do miłości fuuuj jakie to ohydne

Gość poczta polska
Po pierwsze , żaden to egoizm - jak ktoś nie chce mieć dziecka , to nie chce i tyle. Nie jest przez to egoistą. Podobnie jak nie jest egoistą ten , kto chce mieć dziecko , choć partner nie chce. Zgodność w tym temacie to jedna z najważniejszych kwestii w związku. Bo to nie jest kot , którego dla świętego spokoju można wziąć albo z niego zrezygnować. Po drugie , trochę nie fair mydlić partnerowi oczy , że na razie , że za jakiś czas - jasne , wszystko się może odmienić , ale jak gośćma na dzisiejszy dzień podejście , że nigdy nie chce mieć dzieci , to jego laska powinna być tego świadoma. Bo z tekstu mi wynika , że ona to dziecko by chciała jużcałkiem niedługo. Jeżeli ona absolutnie nie wyobraża sobie życia bez dziecka , to być może zechce zmienić partnera na takiego , który chce mieć z niądziecko. Szczerość , bez szczerości daleko nie zajedziecie

Gość poczta polska
jak będzie szczerosć , to możecie o tym porozmawiać , spróbować to jakoś rozwiązać , może pójść do terapeuty , może masz jakiś mylny model dzieciństwa , którego nie chcesz powielić , może to w tym tkwi twój problem ,może tak w głębi duszy wcale nie masz nic przeciwko posiadaniu dzieci , a może masz - to wszystko można sobie wyjaśnić. Żeby nie poruszać się po omacku. Bo możecie tak tkwić w miejscu i bać się poruszyć śmierdzące jajeczko , aż któregoś dnia związek się w tym niedomówień rozleci i nie będzie to miało nic wspólnego z dzieckiem , tylko z brakiem rozmowy i zaufania

poczta polska-powiedziałam że egoista ponieważ jak sam autor topiku powiedział że ,,nie potrzebuje dokochania\" dlatego tak to nazwałam.Ja uważam również że chce mieć swoją partnerke tylko dla siebie,a on poiprostu nie chce by wsyztsko się zmienioBy jego pani dzieliła są swoją miłoscią tzn z dzidzi.Czyli krótko mówiąc chce ją tylko dla siebie

Gość poczta polska
Dziecka można nie chcieć nie tylko z tego powodu , ze kobieta by miała dla niego mniej czasu - on sam , ON , nie chce mieć dziecka , nie chce sie żadnym dzieckiem zajmować i nie chce , żeby mu kradło część życia. Jak by o tym nie mówić , w jakie ładne słówka by tego nie ubierać , dziecko oznacza poswięcenie i na to poświęcenie trzeba być gotowym , a nie zmuszać się do niego dla żony

Gość ale czy żona musi się do tego
poświęcenia zmusić dla męża! ? ? :o mam na myśli sytuację, gdy to mąż chce a żona nie.