Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Megi25

zycie bez pracy

Polecane posty

Gość Megi25

mam prawie 25 lat,jestem magistrem pracy socjalnej i pedagogiki ,nie moge znaleźć pracy.Zycie bez pracy dla młodej kobiety jest straszne,czuje sie jak niepotrzebny element tego zyciowiska,znajomi jakos dali rade, znaleźli cos,tylko ja nie moge ruszyc z miejsca,szukam, motam sie,i udalo mi sie znaleźć dodatkowe zajecie raz w tygodniu 3 tygodziny! to nie jest wyjscie!co robic, czuje ze niedlugo deprecha mnie chwyci,juz mi brakuje pomysłow gdzie moge sprobowac!pozdrawiam Megi

Gość Megi25
ha !chyba malo ciekawy temat zapodałam,skoro brak odzewu na moja wypowiedz "zycie bez pracy"?ciekawe dla czego?zbyt pospolity temat?

Gość Ania 27
Nie przejmuj sie, kiedys sie w koncu uda. ja mam podobny problem, nie dotyczy mnie bezposrednio, ale mojego narzeczonego, od 8 miesiecy mieszkamy razem, w czerwcu slub, w grudniu przed switami zostal zwolniony z pracy, pod koniec grudnia musielismy sie wyprowadzic z mieszkania moich rodzicow i wynajmujemy teraz, zyjac z mojej pensji... on popada wzalamanie, majac swiadomosc,ze ja zarabiam na dom, chodzi na dziesiatki rozmow, z ktorych nic nie wynika, jak ty sie czujesz>masz jakies wsparcie, szukasz pracy, skad jestes?

Gość praca
od pracy jeszcze nikt nie umarł ale po co aż tak ryzykować?

Gość oooooo nie
dobrze ze nie jestes kretynkom która marzy o dzidziusiu tylko myślisz odpowiedzialnie - o tym zeby pracować - juz to cię nobilituje

Gość Megi25
dzieki serdeczne za odp. ja wyszlam za maz we wrzesniu.moj maz ma prace, ale ja sie czuje bezsilna bez wychodzenia z domu,nie mam celu, czuje sie bezuzyteczna.chodze na rozmowy,ale takze lipa,ostatnio byl konkurs na pracownika socjalnego,nie udalo sie, nie moge sie po tym podniesc,tak mi zalezalo...

Gość pamietaj
samo to ze jako bezrobotna nie pchasz się w bachora świadczy o tobie - kobieta z dzieckiem a bez pracy to dla wszystkich rozpłodowe zero

Gość Megi25
dlaczego kretynki mysla o dziecku?????

Gość Megi25
nie podoba mi sie to co piszesz!! to mnie obraza,pomimo ze nie mam dziecka, ale mam meza i dziecko to nasz przyszly cel, nigdy nie jest pora na dzieci

Gość pomyśl megi
a czy normalna kobieta zrobi dziecko nie majac pracy po to aby zostac utrzymanką meża????/

Gość Ania 27
widzisz, ty jestes kobieta, wiec jest ci latwiej, masz meza, jestes w domu, rozumiem,ze obiadki, kolacyjki, pranie i sprzatanie, to nie jest szczyt marzen dla koiety po studiach.... ale masz jakis cel, przynajmniej zrobisz cos pozytecznego,a moj narzeczony jest bezsilny... zalamuje sie coraz barzdiej, ja mam skonczone studia, pracuje w redakcji pewnej gazety, a on sie dobija, siedzi w domu, czekajac na telefon,zeby isc gdzies na rozmowe, ja wysylam dziennie po 20 maili z ofertami pracy i ciagle nic, przez to jest zalamany, wmawia sobie,ze jest glupi i beznadziejny... za 5 miesiecy slub, dobrze,ze wczesniej zalatwilismy kilka rzeczy z tym zwiaznych

Gość Megi25
masz racje, ale dziecko to nie moj wybryk_to nie nowa torba za 2 tys-tylko owoc milosci obojga i oboje je utrzymujemy

Gość do Ania 27
jak mozesz wyjść za takiego neiudacznika?? a poza tym co?? jak on siedzi w domu to nie umie ugotować?? taka cipa z niego?

Gość Megi25
aniu masz racje przechodzilismy brak pracy i jego.trwalo to okolo roku,bylo strasznie,bylismy takze w narzeczenstwie,powiem ci tak z doswiadczenia,ze facet to gorzej przechodzi,ale i tak dobrze ze wysyla oferty , moja milosc sama zwatpila w to, że oferty cos dadza i nie wysylala nigdzie, czekala...

Gość hahahaaha
tak tak biedni mżczyźni to gorzej przechodzą bo kobieta nierób to normalka - każdy pomyśli - pewnie chce strzelic bachora a to zero - hahahahahahahaha

Gość Megi25
az na szczescie na nasz rynek weszla nowa firma i tam dostal prace,potem awansowal,ale nim do tego doszlo, bylo trudno.w jakim woj. mieszkasz?

Gość Ania 27
nie jest nieudacznikiem, w firmie byla redukca etatu... to,ze siedzi w domu, nie znaczy,ze nic nie robi, ale to facet - nie satysfakcjonuje go gotowanie obiadow, sprzatanie i pranie. bierze jakies dodatkowe zajecia,ale to nie jest w jego stylu. swojej pracy poswiecal sie calkowicie, wycodzil z domu o 7, wracal po 19, dawalo mu to sens zycia i go napedzalo, a teraz pustka. megi, skad jestes?

Gość Megi25
mam wraszenie ze osoba ktora pisze o tych "bachorach" to facet???

Gość Megi25
ja z woj. lodzkiego

Gość Ania 27
my z warszawy. nie wiem, dlaczego jest tak ciezko, jest przedstawicielem handlowym, mnostwo jets ofert pracy, ale najczesciej proponuja smieszne warunki - wlasny samochod, bez umowy, ewntualnie zlecenie, wlasna baza klientow, bez pensji, sama premia, od zamowien... nie mozesz sprobowac w jakiejs szkole- podstawowka, przedszkole...

Gość Megi25
kurcze ja tez mam prace dodatkowa, ale to niewiele,caly tydzien i tak w domu,mieszkamy z rodzicami,wiec z kasa jakos dajemy rade, pomagaja nam duzo,mam pewne pomysly na wlasny biznes, ale sama nie mam odwagi, poza tym nie umiem wypelniac wnoiskow na fundusze z unii

Gość Ania 27
zglos sie do urzedu pracy, pomoga ci z wnioskami, mozna wystapic o pozyczke z urzedu pracy, trzeba sie do nich pchac drzwiami i oknami... inaczej nie wywalczysz swojego...

Gość hahahahahha
ja jestem kobietą i jakos tez nie zadowala mnie siedzenie w domu i gotowanie i pranie i sprzatanie itd

Gość Ania 27
no wlasnie, jesli nie zadawala ciebie siedzenie w domu, to co ma na to powiedziec facet?????????????

Gość Megi25
mieszkam w rawie maz, to jest male miasto, prace dostajesz po znajomosci, w szkole juz zaklepane,w kwietniu bede probowala raz jeszcze, ale jakos nie wierze,masz wielkie szczescie ze masz prace,ja zaraz po studiaich dostalam prace w kancelarii ,ale atmosfera, mobbing spowodowaly ze zrezygnowalam, nie dalam rady,psychicznie mnie zgnoila jedna stara ku....

Gość Ania 27
ja w swojej pracy tez nie mialam lekko... dostalam ja w czerwcu, obrone mialam w pazdzierniku, pracuje juz ponad 1,5 roku, teraz jest juz ok, ale bylo ciezko, nie raz plakalam... chcialam sie poddac,ale dalam rade i teraz jest ok

Gość Megi25
dowiadywalam sie o te wnioski z urzedu pracy,ale oni maja niejasne reguly,nie wiadomo na co te 10 tys, ja myslalam raczej o funduszach spolecznych z unii, trzeba napisac profesjonalny wniosek i itd. a ja kurcze jestem humanista,tragedia hihi

Gość Megi25
gratuluje ci wytrwalosci i silnej psychiki,

Gość Megi25
kiedy macie slub? to fajny dzien,ale ptzygotowania sa brrrr

Gość hahahahahha
a co facet niby lepszy jest czy jak? nie rozumiem..