Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teengirl

Makijaż na studniówkę do grafitowej kreacji

Polecane posty

Gość teengirl

Wiem, że makijaż musi fajnie komponować się z sukienkąno i fryzurką. Mój strój to gorsecik prosty dość i spódniczka długa marszczona kolor: GRAFIT do tego włosy pocieniowane,. wyprostowane i mała zielono-niebieska różyczka we włosach. Jaki makijaż będzie odpowiedni?zależy mi na dziewczęcym nie bardzo rzucającym się w oczy największy problem to kolor cieni jaki będzie dobrze wyglądał z grafitem? za każda rade bede bardzo wdzieczna pozdrawiam

Gość ja bym proponowala zielono
szare cienie, szczegolnie jesli masz zielone badz szare oczy

Gość a po co sie packac cieniami
???????????????????:o ble

Gość teengirl
myślisz, że wystarczy tusz czarny oczywiście i błyszczyk?

Oczy pociagni jasnym szarym cieniem, w kacikach lekko ciemniejszym Zrób czarna kredką kreske na górnej powiece ale taka cieniutka i lekko ja rozetrzyj zeby nie była zbyt wyraźna. Mocno wytuszuj rzęsy, zasada jest taka ze na wieczorne zabawy i imprezy robi sie bardziej wyrazisty makijaż. Nie wiem jaki masz typ urody ale warto przyciemnic cieniem grafitowym lub ciemno bązowym brwi Zaaplikuj ciemny róz na kosci policzkowe I usta w kolorze szminki w tonacji czerwono - brązowej, raczej taki soczysty kolor. Bedzie ekstra, dlatego ze grafit jest raczej mało wyrazistym kolorem, dlatego wyraziste usta dodadza szyku całej kreacji.

Gość qwertyu
a pomyślałaś o szalu, jak gorset to przydałby sie szal. I tym szalem możesz coś wniesc do kolorystyki. Mało napisałaś o sobie j jakie włosy kolor, karnacja?, ja do tego grafitu widziałabym fiolety. I jeszcze kolor sukni to grafit, ale ciemny jaśniejszy, taki bliżej srebra, czy ołowka, wydawałoby się , że ołówka, ale to różnie z opisaniem koloru bywa. I jeszcze biżuteria na szyję, może i klipsy, też dużo wniesłaby.

Gość teengirl
mam ciemne włoski czarne oczy takie zielono-brązowe karnacja heh nie za jasna nie za ciemna ( troszkę solarium przyciemniło)

Gość porucznikowa
wyobrażam sobie to wszystko w stylistyce robocop , podobałoby mi się , żeby usta były w zimnym odcieniu , a cienie srebrny i zielony; Może jakieś zielone elementy na głowie , na włosach , nie wiem. Szala bym nie brała

Gość czarciaaaa
U mnie w szkole przynajmniej do poloneza, przy wydekoltowanych sukniach szal jest obowiązkowy, no i szale są bardzo kobiece i dobrze dobrany szal, szczególnie przy skromnej sukni będzie jej duża ozdobą. I bardzo przepraszam, może sie nie znam , ale do grafitu zielenie mi nie pasują. Niewiem jaki jest ten kwiat bo napisałaś zielono niebieski, czyli taki morski?Z kolorami na powiece jak nie masz dużej wprawy to ostrożnie.Z różem na policzki też ostrożnie, lepiej za mało jak za dużo.Prawdą jest ze na wieczór tem makijaż może byc bardziej widoczny, ale z umiarem w końcu to studniówka. A myślałaś o wizazystce?

Gość szaboitka
do grafitu zielenie, absolutnie nie. fiolety . szarości, może róż,ale nie zielony.

Gość islaaa
zielony kolor do grafitu, chore pomysły.

Gość zabcia123
haaaa, rzeczywiście zielenie do grafitowego koloru, cudowne niedopasowanie, tylko porucznikowa mogła wymyślić coś równie pozbawionego gustu.

Gość basia- stylistka
Zgodze sie, ze powinnas miec na oczach cien w kolorze grafitowym lub bardziej stalowym. Moim zdaniem powinnas postawic na dobrze widoczne oczy (nie znaczy to oczywiscie, ze musza byc krzykliwe). Trudno mi powiedziec jak powinnas nalozyc cien gdyz nie wiem jaki masz ksztalt oczu.Doradzanie czy ciemny kolor powinien byc w zew. kacikach nie jest dobry bo w przypadku np bardzo pociaglych lub cienkich oczu to sie nie sprawdza. Jezeli chodzi o usta to powinny byc poprostu blyszczace! I pamietaj moja droga o jednej bardzo waznej zasadzie jezeli oczy sa dobrze podkreslone to nie usta!!! nie chcesz przeciez wygladac jak wampirzyca:) powodzenia i milej zabwy :)

Gość dzidzka
Jaki makijaż mam dobrać do złotej, atłasowej sukienki z srebna nitka. Wiem, żę może to prezentować sie mdło, dlatego chcę podkreślić oczy, ale bez przesady. Jestesm szatynką, o ciemnej karnacji, dlatego kontrast juz jest. Co powiecie, zeby połączyć na powiece odcień delikatnego złota, ciutuńke brązu i na samej gornej powiece sreberka, zeby zaznaczyc srebna nitke w sukience. Poza tym bizuterje bede miala srebna, moze z jakims dodatkiem. Buty rowniez zlote. Prosze o rade, z gory dziekuje! Dodam, ze sukienka jest skromna, a zarazem elokwentna i klasyczna. Plecy ma cale odkryte (az do pupy) i rowniez wielkie wciecie w biuscie, dlatego nie chce aby makijaz byl wyzywajacy.

Gość ubranie nie może być
elokwentne:O

Gość Asiuunia0017
ja uwazam ze makijaz powinien byc podtonowany pod kolor sukienki ja mam sukienke czerwona na studnówke i robie przjscie kolorów z czerwonego na czarny wszytko zcieniowane choc jestem blondynka :) wiec jesli ktos tam ma kolor sukiengi grafitowy musi napewnp miec ciemny makijaz a tym bardziej ze jestes ciemna i ciemne oczy bdzi esuper efekt ale nei przesadz tez zbyt bardzo z czernia zebys nei wygladala jak wamir heh ebez urazy :)

Gość Asiuunia0017
jelsi chodzi o zlotą sukienke to powinna miec kolor makijazu zarno czaro zloto- zółty i tez wsyztko stonowane mozesz tez dac na kurnej powiece cienka kreske biala kredka aby powiekszylo oczy i tak samo pod okiem al epod okiem rub cieniami bialymi bo kretka nei bedzie to zbyt ladnie wygaldac

Gość wredota_17
Witam,za dwa dni wybieram się na studnióke i mam mały problem jak sie pomalować.Jestem brunetką,mam piwne oczy i jasną cere(bladą). Bede ubrana w czarno srebrną sukienke(z przewagą czerni).Jak ktoś ma jakiś ciekawy pomysł to będe bardzo wdzięczna(mile widziane fotki).Pozdrawiam

Gość iwon76
zapraszam na strone www.rejch .com i na podany tam adres email.