Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka5

dziecko 4,2 kg -cesarka czy naturalnie

Polecane posty

Gość fiolka5

Witam na USG wyszło,że będę mieć duże dziecko ok 4,2 kg lekarz sam się mnie pyta czy robić cesarkę czy chcę spróbowac rodzic naturalnie. Sama nie wiem co robić

Moja malutka urodzila sie z taka waga wlasnie za pomoca cesarskiego ciecia pozdrawiam

moj syn ważył 4.2 i urodziłam normalnie i dość szybko:)

Gość moja
moja córeczka ważyła 4,130 i nie było problemu z naturalnym porodem

Gość *kajka*
Dziwi mnie to pytanie , wiem ,ze nie na temat ,ale to chyba lekarz powinien zaproponować ? Wybrać jego zdaniem najlepszą opcje ? Skąd Ty możesz wiedzieć , co bedzie lepsze bywa róznie i w jednym i w drugim przypadku . Rzucać monetą ? Sorry za sarkazm , ale to on sie n-lat uczył .

Gość moja znajoma z pracy
miała synka , któremu wagę prognozowano 4,3 i od razu p. doktor zapropnowała cesarkę,. Po zważeniu małego okazało się, że waga stanęła na 4,55 a ona Bogu dziękowała, że nie musiała się męczyć, zawłaszcza, że ma bardzo wąśkie bioderka (taka męska budowa)

Gość livia25
niewiem czy wiesz ale czesto sie zdaza ze lekarz mowi ze bedzie duze dziecko z usg a rodzi sie normalne, bo tak naprawde niemozna tak dobrze obliczyc tej wagi a zreszta ktos tutaj mial racje to przeciez lekarz powinnien podjac decyzje a nie ty moja babcia urodzila naturalnie syna 4900

Gość urodziłam
córeczkę 4,40 naturalnie tylko musieli zrobić większe nacięcie, urodziłam szybko!

bratowa urodziła naturalnie.Mały miał 4450 byk jak nie wiem co.Zrobili w miare szybko naciecie ,dodam że to był jej pierwszy poród a i tak popękała

Gość fiolka5
no właśnie nie wiadomo czy dziecko nie będzie większy poza tym przy pierwszym porodzie to chyba ma jakieś znaczenie no nie?

Gość to zalezy
Raczej to zalezy od ciebie, czy chcesz sie meczyc, moja kolezanka rodziła córe 4,5 kilo i cała noc sie meczyła, dopiero potem lekarz zdecydował o cesarce, ale swoje przeszła nie mogła urodzic.Takze lekarz nic ie wpisał w zaleceniach o cesarce, bo miała jeszcze trzy tygodnie, ale zaczeła rodzic wczesniej w szpitalu na dyzurze innego lekarza.

Gość powiem szczerze
ja na twoim miejscu zdecydowanie wybralabym cc (nie jestem teraz zlosliwa) ale pomysl o sobie! i o mezu! twoja pochwa troche na tym ucierpi.. to juz nie to samo co urodzic 3 kg dzidzie..

Gość to zalezy
głupie pitolenioe o pochcwie znowu ludzie dajcie pochwom spokój. Tutaj chodzi o bezpieczenstwo twoje i dziecka, w szczególnosci dziecka

Gość to zalezy
lekarze czasem próbuja "wyciskac" dziecko a to niezbyt dobra metoda i moze sie dla dziecka tragicznie skonczyc

Gość powiem szczerze
glupie to jest to ze ona caly czas bedzie kobieta i moze byc nieszczesliwa przez to..! dziecku nic sie nie stanie.. miliony ..miliardy dzieci rodzi sie przez cc.. i jakos zyja! boze kochany dziewczyny czy nie liczy sie dla was to ze mozecie potem miec skaszanione pozycie z mezem?! sex uprawialyscie tylko zeby zrobic dziecko?! czy moze troche dla przyjemnosc! badzcie kobietami a nie maciorami ktore po porodzie nie nadaja sie juz do normalnego pozycia

Gość niedługo rodzaca
moje dziecko jest nieduże..lekarka powiedziała że przy porodzie powinno mieć jakieś 2,5 kg.. ale mam taka waską miednice ze sie jeszcze zastanawia czy nie lepiej cesarkę..a czasu mam już niewiele..bo 2 tyg...wiec na twoim miejcu nawet bym sie nie zastanawiała..przy porodzie porozrywa Cie..potem bedziesz mieć problemy..nacierpisz sie a w efekcie pewno i tak sie skońńczy na cc..poza tym lepiej nie ryzykowac życia dziecka..lepiej od razu zdecydować sie na cesarkę..

CZYTAM CO PISZECIE I MAM MIESZANE UCZUCIA,WI,EC POSTANOWIŁAM NAPISAĆ. MAM DWOJE DZIECI, OBIE URODZIŁY SIE PRZEZ CC I POWIEM WAM ŻE NIE JEST TO TAKIE LUKSUSOWE ROZWIAZANIE.OBIE WAŻYŁY PONAD 4 KILO DRUGA NAWET 4,5. WEDŁUG USG PIERWSZA MIAŁA WAŻYĆ PRAWIE 5 KILO, CHCIAŁAM RODZIC NATURALNIE I PRZY POMOCY POŁOŻNEJ PEWNIE BYŁ URODZIŁA ALE ZOSTAWIŁY MNIE SAMA SOBIE I NIE DAŁAM RADY A W TYM SAMYM CZASIE OBOK DZIEWCZYNA URODZIŁA NATURALNIE CHŁOPCA 4,5. WSZYSTKO ZALEŻY OD NATURY, NIEKTÓRE RODZA BEZ PROBLEMÓW NAWET DUŻE DZIECI A INNE MAŁYCH NIE MOGĄ URODZIC. NIE PODEJMUJ DECYZJI POCHOPNIE, JAK DZIECKO ZDECYDUJE ZE JUZ NA NIEGO PORA WTEDY BEDZIE JESZCZE CZAS NA BEZPIECZNE WYJŚCIE, NAJWAZNIEJSZE BYĆ POD OPIEKA LEKARZY I MONITOROWAĆ CO SIE DZIEJE Z DZIDZIUSIEM. PAMIETAJ SEKS JEST MOZLIWY W WIELU POZYCJACH I MOZNA SOBIE PORADZIĆ I MIEC SATYSFAKCJE I PRZYJEMNOŚC, A PO CESARCE PRZEZ ROK DOCHODZI SIE DO FORMY BO TO JEST NAJNORMALNIEJSZA OPERACJA I JEST TAK SAMO RYZYKOWNA JAK WSZYSTKIE INNE. NAJWAZNIEJSZE NIE DENERWUJ SIĘ,WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE.

Gość Uważam że
zadecydować powinien lekarz a nie ty, to on ma doświadczenie i wykształcenie medyczne więc nie rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam :-D

Gość jestem za cesarką
ZWŁASZCZA W PRZYPADKU DUŻEGO DZIECIACZKA.

Ja urodziłam 4460 naturalnie drugie dziecko. Pierwsze miało 4180 tez naturalnie. Myslę, ze też zależy od budowy kobiety i o tym jak najbardziej powinien zdecydowac lekarz.

Gość fiolka5
dziękuję dziewczyny za rady, niestety wybór lekarz zostawia mnie jak się boje to cesarka a jak się nie boje to spróbowac naturalnie gdyby co to wtedy tną ...kurcze boje sie jak nie wiem , mam dość szerokie biodra ale z kolei to moje pierwsze dziecko

Gość niedługo rodząca
ale to głupie że lekarz każe Ci samej wybierać..??przeciez tak naprawde nie wiesz jakie rozwiazanie jest lepsze..mozesz co najwyzej stwierdzić że cc jest wygodniejsze bo sie przy nim nie musisz tyle namęczyć co przy naturalnym porodzie..

DZIEWCZYNO NIE MARTW SIE!!!! TO NIC NIE POMOZE ZA CESARKE NA \"ZAMÓWIENIE\" TRZEBA ZAPŁACIC ŻADEN SZPITAL NIE ZROBI TEGO DLATEGO ŻE CHCESZ CHYBA ZE ZAPŁACISZ. DECYZJE PODEJMĄ LEKARZE JAK PRZYJDZIE ODPOWIEDNIA CHWILA, ROZLUŹNIJ SIĘ I NIE ZAMARTWIAJ BO ŹLE WYJDZIECIE NA TYM OBOJE A NAJWAŻNIEJSZY TERAZ JEST SPOKOJ TWOJ I MALEŃSTWA. CZEKAJ NA DECYZJĘ DZIECKA BO ZAPEWNIAM CIE TO ONO ZDECYDUJE KIEDY CHCE NA SWIAT A NIE TY CZY LEKARZ, CO INNEGO GDYBY SIĘ COŚ DZIAŁO,ALE GDY JEST SPOKOJNIE WWYLUZUJ. POZA TYM LEKARZE CZASEM RZUCA LUŹNA UWAGE I NIE PAMIETAJA O TYM ZA CHWILE BO DLA NICH TO CHLEB POWSZEDNI A MY SIĘ ZAMARTWIAMY ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNIE BO POTEM I TAK DECYDUJA ZA NAS INNI.

Gość to zalezy
Ja uwazam,ze powinnas zdecydowac sie na cesarke, skoro lekarz ja zasugerował, to nie bez przyczyny, a za cc nie zapłacisz jesli lekarz napisze cc we wskazaniach. Jesli masz sie meczyc, wykonczyc, a potem i tak cie pokroja, to nie ma co ryzykowac. Wiem ze cesarka to nie zabieg kosmetyczny, ale z tego powodu nie ma co czus sie gorzej.Ja jesli miałabym taka sugestie ze strony lekarza zdecydowałabym sie, prawda jest taka, ze nie wiesz jak bedzie, a jak ci sie lekarz na brzuchu zacznie kłasc to mozesz zmienic zdanie.

Gość aśka72
Moja koleżanka urodziła córeczkę o wadze 4900 g i cały poród odbył się szybko i bez komplikacji. Ja rodziłam 3500 g dziecko i rodziłam o wiele dłużej.

Gość Marta grzechu warta
tylko cesarka - poznie j bedziesz jak studnia bez dna...

Gość aśka72
Kolejne jakieś głupie opowiastki osób, które pojęcia o tym zielonego nie mają.

Gość Marta grzechu warta
urodziłam 4300...

Gość Asia.........
urodzilam synka silami natury z wagą 4850!