Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margeuritte

plodne dni kiedy

Polecane posty

Gość margeuritte

kiedy sa plodne dni pierwszy dzien cyklu to od okresu czy po jego skonczeniu?

Gość pierwszy dzień cyklu to...
to pierwszy dzień okresu

Gość POSZUKAJ SOBIE
czy to tak trudne wpisac do wyszukiwarki haslo Dni plodne:OIle ty masz lat dziecino?:O

Gość margeuritte
skoro ja taka niedojrzla jestem to chyba ty tez bo jakos nie umies zkulturalnie odpisac na pytanie a po to jes debilkpo to forum!

Gość robi się nimiło to ....
spadam z tego topiku a chciałam pomóc i odpisałam jako pierwsza

Gość Płodne są we środy i piątki

Gość Pierwszy dzień
cyklu to pierwszy dzień okresu. Dni płodne są mniej więcej w połowie cyklu. Czyli jeżeli masz cykl 28dniowy to dzielisz liczbe dni na połowe- wychodzi dzien 14. Do tego okreslasz tzw. "margines bezpieczenstwa", czyli po 4 dni. A wiec w cyklu 28 dniowym, dni płodne powinny przypadac między 10 a 18 dniem cyklu.

Gość Ja nie rozumiem...
wypowiedzi typu: jak nie wiesz to poszukaj sobie w necie. Zaraz zaraz. Czy tylko jakies strony trzeba odwiedzac, zeby si edowiedziec? Na forum juz zapytac nie mozna? No ludzie. To ciekawe jakie tematy podejmuje szanowny osobnik, ktory sie wypowiedzial w tenze sposob. Bo jak dla mnie to pytanie o dni plodne jest jak najbardziej normalne i nie widze podowu dla ktorego nie nalezy go zadawac na forum.

Gość margeuritte
dziekuje wszystkim milym osobom za odpowiedz na moje pytanie :)

Gość gr
owulacja następuje zawsze ok. 14 dni przed miesiączką. tylko nigdy nie wiadomo wcześniej kiedy będzie miesiączka!!!! dlatego wyliczanie ze przy 28 dniowym cyklu płodne dni są od 8 do 14 są błędem!!! takie liczenie może doprowadzić do niespodzianki!!! :-) bo z różnych powodów cykl może się wydłużyć lub skrócić a wtedy dni płodne nie będą między 8 a 14 dniem tylko np. między 12 a 18 albo 7 a 13. takie wyliczanie to tylko statystyka, która nie musi się sprawdzić. poczytajcie sobie na ten temat.

Gość jarpen
pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzien okresu. jesli chcesz dokładnie określić dni płodne to owulacja występuje 14 dni przed nastepnym okresem. dodajmy do tego kilka dni więc dni płodne przypadają od 16-11 dni przed następnym okresem :)

witam jest tu kto?prosze o pomoc otoz tak miesiac temu odstawilam tabletki i 5 dni temu mialam okres wczoraj mi sie skonczyl prosze mi powiedziec kiedy moge miec dni plodne? bardzo dziekuje za odpowiedz :)