Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ODCZYTAC NIE POTRAFIE CO NAPIS

CZY TO MOGA BYC PIERWSZE OBJAWY BIALACZKI?

Polecane posty

- Pisze oddzielny temat , od tego , gdzie pytalam sie o skierowanie na badanie.,poniewaz nie kazdy wchodzil tak ,a mi zalezy na odpowiedzi. Czy w poczatkowej fazie bialaczki u 23 letniej dziewczyny sa wymioty krwia? ja nie wymiotuje krwia, ale : -jest mi slabo , stracilam przytomnosc -jestem blada , bardzo , mimo ,ze sien ie odchudzam i prawidlowo odzywiam -bole stawow-szczegolnie kolan -powiekszone wezly chlonne na szyi -nie stwierdzono anemii czy te objawy moga byc objawami pierwszymi bialaczki? Dziekuje za odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 osoba trzecia
Najcz臋stsze objawy bia艂aczki to: nienaturalne os艂abienie, ospa艂o艣膰 i blado艣膰; d艂ugotrwa艂a infekcja z nast臋puj膮cymi po sobie zapaleniami gard艂a, ucha, oskrzeli czy p艂uc, pomimo stosowania antybiotyk贸w; gor膮czka niewiadomego pochodzenia; siniaki lub ciemnoczerwone wybroczyny, pojawiaj膮ce si臋 bez wyra藕nych przyczyn; cz臋ste krwawienia z nosa; krwawienia dzi膮se艂 przy myciu z臋b贸w; utykanie albo niech臋膰 do wstawania lub chodzenia z powodu b贸lu staw贸w i mi臋艣ni; powi臋kszone w臋z艂y ch艂onne na karku, pod pachami i w pachwinach. W wi臋kszo艣ci przypadk贸w objawy wyst臋puj膮 nagle, w ci膮gu dw贸ch tygodni, czasem jednak zdarza si臋, 偶e trwa to d艂u偶ej. Rodzice cz臋sto martwi膮 si臋, 偶e przegapili pocz膮tek choroby, ale dok艂adne jego ustalenie jest niezwykle trudne.

Udost臋pnij ten post

to prawda- spie do 13 godzin... i chce jeszcze... kiedys nie mialam problemu z bieganiem a teraz- szok!!!!!! nie mam tez sil spiewac piosenek , bo raz w tygodniu mam spotkania z dziecmi i nie mialam sily spiewac.

Udost臋pnij ten post

nie mam natomiast krwawien zadnych.... ani z nosa ani innych czesci ciala..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 osoba trzecia
no to nie masz bia艂aczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czemu od razu bia艂aczka
? To moze byc przemeczenie. Wiesz ilu ludzi czuje sie podobnie jak Ty? Zwlaszcza teraz w okresie zimowym, kiedy brak s艂onca jest "zabojczy" dla nas. Uspokoj sie, wez kilka gelbszych oddechow i nie panikuj. Jezeli zle sie czujesz to zrob badania krwi, poziomu hormonow itp. Kup sobie witaminy, duzo odpoczywaj. Bedzie ok.

Udost臋pnij ten post

mia艂o byc "g艂ebszych". Ja rok temu czulam sie tak zle, ze prawie z 艂贸zka nie wstawalam. nawet kolana mi wysiad艂y. Czulam, ze cos jest nie tak z moim zdrowiem. Okazalo sie, ze mam problemy z hormonami. Biore prochy i mam sie ok. Ta zima wszystkich przyt艂acza;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie koniecznie
bia艂aczka, to moze byc r贸wnie dobrze infekcja, cukrzyca, brak witamin, niskie cisnienie i wiele wiele innych. Nie panikuj i nie wmawiaj sobie choroby, to moze by膰 tylko sezonowe os艂abienie, ja tez tak mam

Udost臋pnij ten post

nie wiem , czy to moze miec znaczenie ,ale caly czas trzese sie z zimna... jestem ubrana dosyc grubo -2 swetry , 2 bluzy...-w mieszkaniu jest cieplo.... :/

Udost臋pnij ten post

dziewczyno- sama sie wpedzisz w chorobe i na zawa艂 serca nam padniesz. Mnie bola艂y kolana, palce, by艂o mi wiecznie zimno, by艂am na okraglo zmeczona i p艂aczliwa, bola艂 mnie brzuch, serce, wiecznie mia艂am migreny, miesiaczki trwa艂y mi po dwa tygodnie, wiecznie chcialo mi sie pi膰, straci艂am apetyt itp. No i okaza艂o sie, ze to hormony mi szwankuja.

Udost臋pnij ten post

ale u mnie z hormonAmi wszystko w porzadku . mialam badania na hormony ,bo poprosilam pania gonekolog do ktorej chodze. wszystko jak w zegarku.

Udost臋pnij ten post

p[odnosdzeee

Udost臋pnij ten post

zbadaj sobie krew, poziom cukru, zrob pr贸by watrobowe i inne... uspokoisz sie i przestaniesz g艂upoty wypisywac.

Udost臋pnij ten post

cisnienie i cukier mam takze w porzadku!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pooodnoszee

Udost臋pnij ten post

mam powiekszone wezly chlonne kolo karky takze- one nie bola, ale SA ,po prawej stronie szyi tez Sa ale nie bola- tylko po lewej troszke jakby,, ciagna'' i bola mnie w lozku ,gdy zmieniam pozycje- wtedy sie budze, i rekami pomagam sobie przy obroceniu na drugi bok. boli mnie tez troszke glowa, co nigdy sie nie zdarzalo....

Udost臋pnij ten post

podnoszeeeeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

trudno powiedziec ... mozesz miec infekcje ... nawet cos takiego jak gruzlica ... z drugiej strony infekcje tez wystepuja w bialaczkach, sa tez inne dziwne choroby ...najlepiej zrob sobie badania krwi a potem w zaleznosci czy te badania pokaza cos ciekawego ... trudno powiedziec na tym etapie

Udost臋pnij ten post

upupupuuu

Udost臋pnij ten post

jesli chodzi o gruzlice to nie moge miec- nie mam kaszlu, ani nic do wskazywaloby na to [bylam badana sluchawkami itp]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie
to by艂a bia艂aczka-ale nie musi byc u Cibie-moze masz po prostu anemi臋

Udost臋pnij ten post

pisalam ze mialam badanie krwi -badanie nie wskazalo na anemie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie
gin d艂a skier na hormony p艂ciowe sprawdx jeszcze tarczyce szczegolnie jak ci tak zimno

Udost臋pnij ten post

a jak u ciebie sie to rozpoczelo??czy moje objawy sa podobne do twoich? napisz, jak u ciebie sie zaczelo....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie
mega os艂abienie siniaki i infekcje-ale to zalezy od typu bia艂aczki i zaawansowania jak nie masz anemii to nie bia艂aczka raczej chyba ze ziarnica lub ch艂oniak

Udost臋pnij ten post

tarczyca tez ok-mialam robione- wszystko w porzadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie
o to nie wiem moze l;epiej sprawdzi膰 jak pisze Kirus

Udost臋pnij ten post

no ok ale napiosz jak bylo u ciebie.... czy cos , co tu wymienilam bylo i u ciebie? moja babcia umarla na raka...nie wiem juz sama...

Udost臋pnij ten post

aha - ostatnio mam niepohamowany apetyt... slodycze szczegolnie szybko zajadam.... i nie jestem nawet ja zadowolona ze swojego wygladu , co jest szczegolnie smieszne , bo zawsze uwazalam ze jesr wszystko ok ze mna.... budze sie i widze biala twarz.... w szkole sie pytaja czy jestem chora ,czy mi slabo itp;/

Udost臋pnij ten post

podnoszeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post